Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:124, Did:0, useCase: 3

Lakazets pēc piecām sezonām ''Arsenal'' atgriežas Lionas ''Olympique''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Lakazets pēc piecām sezonām ''Arsenal'' atgriežas Lionas ''Olympique''
Aleksandrs Lakazets ar Lionas kluba karogu. Foto: Damien LG/Olympique Lyonnais

31 gadu vecais Francijas uzbrucējs Aleksandrs Lakazets pēc piecām sezonām Anglijas Premjerlīgas klubā Londonas ''Arsenal'' atgriezīsies franču ''Ligue 1'' vienības Lionas ''Olympique'' rindās.

Aleksandrs Lakazets, kurš ir ''Olympique'' akadēmijas audzēknis, pirmo un līdz tam brīdim vienīgo klubu pameta 2017. gada vasarā, no Lionas uz Londonas ''Arsenal'' pārceļoties par 60 miljonu eiro (ieskaitot bonusus) lielu transfēra summu. Tā tobrīd (tiesa, uz neilgu laiku) bija lielākā summa, kas samaksāta par kādu futbolistu, lielgabalnieku kluba vēsturē.

Jūnija beigās francūžim līgums ar Anglijas galvaspilsētas klubu iztecēs un Lakazets bez transfēra maksas atgriezīsies dzimtenē, pārstāvot Lionas ''Olympique''. Līgums noslēgts līdz 2025. gada sezonas beigām. Viņa piesaiste starpsezonā bija viens no galvenajiem Lionas kluba uzdevumiem.

''Arsenal'' rindās Lakazets aizvadīja vairāk nekā 200 spēles, izceļoties ar 71 vārtu guvumu.

''Mana mīlestība pret Lionas klubu bija pietiekama, lai pieņemtu algas samazinājumu. Arī pats projekts man ir ļoti svarīgs. Šo lēmumu pieņēmu, apspriežoties ar saviem tuvākajiem līdzcilvēkiem, un esmu priecīgs. Ir aizkustinoši atgriezties šajā stadionā. Nevaru sagaidīt, kad varēšu uzģērbt ''Olympique'' kreklu,'' pēc atgriešanās Lionā sacīja Lakazets.

Līgumu ar Lionas klubu pagarinājis komandas pamatvārtsargs Antonī Lopišs, bet kluba vadība preses konferencē atklāja, ka vēlas piesaistīt 27 gadus veco centra pussargu Korentēnu Toliso, kurš pametīs Minhenes ''Bayern''. Francūzis ir ''Olympique'' akadēmijas audzēknis un pārstāvēja komandu līdz 2017. gadam, kad pārcēlās uz Bavāriju.

Izmantotie resursi:
https://www.ol.fr/en/contents/artic...

     [+] [-]

, 2022-06-09 19:48, pirms 2 gadiem
Uz fermeru līgu saprata ka būtu pelavs jebkurā citā PL klubā.

     [+] [-]

, 2022-06-09 22:47, pirms 2 gadiem
..prieks, ka atgriežas