Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

UEFA: Palīdzības sniegšana ungāru futbolistam tika paveikta laicīgi

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

UEFA: Palīdzības sniegšana ungāru futbolistam tika paveikta laicīgi
Uzvaras vārtu autors Kevins Čobots ar traumētā komandas biedra kreklu pēc mača. Foto: AFP/Scanpix

UEFA paziņojusi, ka vakardienas cīņā starp Ungārijas un Skotijas izlasēm šaušalīgu traumu guvušajam ungāru uzbrucējam Barnābašam Vargam medicīniskā palīdzība sniegta laikus un medpersonāls neesot kavējies.

''Komandas ārsta iesaistīšanās notika 15 sekunžu laikā pēc incidenta, kam nekavējoties sekoja stadiona ārsts, lai veiktu atbilstošu traumas izvērtēšanu un sniegtu atbilstošu aprūpi. Kvalificētā neatliekamo mediķu komanda gaidīja laukuma malā atbilstoši protokolam un ieradās ar nestuvēm, tiklīdz laukumā esošie mediķi pieprasīja viņu iejaukšanos, lai evakuētu spēlētāju un nekavējoties nogādātu viņu slimnīcā. Medpersonāla koordinēšana stadionā bija profesionāla un viss tika paveikts atbilstoši protokolam. Palīdzības sniegšana spēlētājam tika netika kavēta,'' sacīts UEFA paziņojumā.

Laukumā dodoties neatliekamās medicīniskās palīdzības brigādei ar nestuvēm, Ungārijas izlases futbolisti mudināja mediķus pasteigties. ''Nesaprotu šo protokolu. Kāpēc medicīnas darbinieki nedodas laukumā laikus? Šo jautājumu adresēju visiem, cerot, ka ikviens var ietaupīt pāris sekundes un izglābt kāda dzīvību. Ceru, ka nekad neko tādu vēlreiz nepiedzīvošu. Kaut kas ir jādara,'' pēc mača sacīja ungāru spilgtākā zvaigzne Dominiks Soboslai.

Iepriekš vēstījām, ka Ungārijas izlases uzbrucējam Barnābašam Vargam tiks veikta lauztā vaiga kaula operācija un turnīrs viņam ir noslēdzies. Vargas dzīvībai briesmas nedraudot un viņa stāvoklis esot stabils.

Ungārija ''Euro 2024'' A grupas noslēdzošā mača pēdējā kompensācijas minūtē izrāva uzvaru pār Skotiju ar 1:0 un joprojām saglabā izredzes iekļūt astotdaļfinālā. Lai tas piepildītos, citu apakšgrupu mačos jāsagaida ungāriem labvēlīgi rezultāti.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...