Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3032, Did:0, useCase: 3

Krūzkops: "Režisors izvilka datoru, un noskatījāmies spēli pret Turciju"

Emils Ozerinskis

EURO 2024 finālturnīrā sadalītas visas biļetes uz ceturtdaļfināla stadiju. Kā jau katrā turnīra spēļu dienā "Lidl Arēnā" pie Anatolija Kreipāna viesojās kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks. Otrdien tas bija 2023. gada "Spēlmaņu nakts" laureāts kategorijā Gada aktieris Arturs Krūzkops.

Sarunas ar aktieriem Anatolijam šajā turnīrā padevušās visai jestras, jo futbols ir iemīļots pasākums šī mākslas žanra izpildītāju vidū. Grupu turnīra laikā studijā viesojās Andris Bulis, bet astotdaļfināla fāzes izskaņā uz "Lidl Arēnu" atnāca Arturs Krūzkops, kurš bērnībā dzenāja bumbu Limbažos. Par savām gaitām futbolā Krūzkops teica: "Ģirts Mihelsons ir mans klasesbiedrs. Ar Ģirtu kopā arī trenējāmies. Kad dabūju savu futbola liktenīgo traumu, slimnīcas palātā blakus gultā gulēja Artis Lazdiņš. Tā mēs diezgan daudz sačomojāmies. Tā mēs tur spēlējām un braukājām brīvdienās arī pie "Audas" spēlēt. Visu apzinīgo jaunību līdz 14 gadu vecumam trenējos līdz traumai. Tad mani ieguva teātris. Sākumā biju teātra klasītē, bet tā kā "īsti džeki" teātri nespēlē, tad aizgāju tikai uz futbolu. Pēc tās traumas mani paaicināja atpakaļ uz teātri, un tad no 14 gadiem tur arī paliku. Nav zaudējumi bez ieguvumiem. Teātris ieguva - futbols, es domāju, neko daudz nezaudēja."

Slavas vārdus no skatītājiem saņēmusi izrāde "Uzvara ir mirklis", kurā atainota Latvijas izlases aizcīnīšanās līdz 2004. gada Eiropas čempionātam. Aktieris pavēra priekšskaru izrādes tapšanā: "Tas bija absolūti burvīgs teātra process. Sākās ar to, ka režisoram Valteram Sīlim ienāca prātā doma, ka iekļūšana Eiropas čempionātā ir, ja ne pats lielākas, tad es teiktu top 3 notikums Latvijas komandu sporta vēsturē. Valters piezvanīja un saka, ka varbūt uztaisām par to izrādi - kā nonācām finālturnīrā. Viņš piezvanīja man un Kristiānam Kareļinam, čaļiem, kuri mīl futbolu. Tad vēl mēs sadabūjām Jāni Kroni, kurš teica, ka futbolu ne reizi dzīvē nav skatījies. Mēs teicām, ka piespiedīsim iemīlēt futbolu. Ir bišķiņ jāsaprot šī spēle. Viņš teica, ka likās, ka tā ir bišķiņ duma spēle, bet beigās nē - nenormāli sarežģīts process. Sākās absolūti burvīgi. Mēs pirmajā mēģinājumā apsēdāmies pie galda. Režisors Valters Sīlis izvilka datoru, atvēra un teica: "Sāksim! Noskatīsimies vēlreiz to spēli pret Turciju." Noskatījāmies un sākām rakstīt scenāriju. Vācām nenormāli daudz faktus. Jurijs Žigajevs palīdzēja, intervējot Starkovu un spēlētājus, lai uzzinātu vēl kaut ko, kas nav atrodams internetā. Lipinājām lēnām to visu kopā. Kas bija burvīgi, ka pēc izrādes cilvēki, kuri nebija skatījušies futbolu un tādu nebija maz, teica, ka pirmo reizi aizies skatīties futbolu."

Skaties studiju ar Anatolija Kreipānu no "Lidl Arēnas" katrā Eiropas čempionāta spēļu dienā pirms vakara dueļa kanālā TV4 un portālā Sportacentrs.com.

Noderīgas lietas:

EURO 2024 jaunumi
EURO 2024 kalendārs un rezultāti
EURO 2024 turnīra tabulas
LIDL prognožu spēle
Baudi EURO 2024 spēles lielākajā sporta bārā Latvijā - O'LEARYS