Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Keins: "Jebkura komanda skatīsies uz mums un zinās, ka esam bīstami"

Rolands Eliņš

Keins: "Jebkura komanda skatīsies uz mums un zinās, ka esam bīstami"
Harijs Keins. Foto: EPA/Scanpix

Pēc iekļūšanas UEFA "Euro 2020" ceturtdaļfinālā Anglijas izlases līderis Harijs Keins norādīja, ka uz viņa izlasi tiek izdarīts milzīgs spiediens, bet pagaidām izdevies attaisnot cerības. Savukārt Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs nožēloja neizmantotās vārtu gūšanas iespējas.

"Nav nekā lielāka par šo situāciju, kurā visiem ir tik augstas cerības un kuras mēs pagaidām esam attaisnojuši," pēc uzvaras pār Vāciju sacīja Harijs Keins. "Taču mēs nevaram apstāties. Mums ir vīzija, kur vēlamies nonākt, un nevaram apstāties pirms tā nav piepildīta."

"Cerams, ka mēs atgriezīsimies Vemblijā arī uz pusfinālu un finālu," turpināja Keins. "Jebkura komanda skatīsies uz mums un zinās, ka esam bīstami."

Keins spēlē pret Vāciju guva savus pirmos vārtus šajā turnīrā, kamēr Rahīms Stērlings guva jau trešos. "Viņiem abiem visu laiku vajag pierādīt citiem, ka citi kļūdās par viņiem," sacīja Anglijas izlases galvenais treneris Gerets Soutgeits. "Rahīms mums bijis ļoti nozīmīgs spēlētājs, uzticamies viņam, un viņa rādītais sniegums bijis ļoti atsvaidzinošs jau no paša sākuma."

"Savukārt par Hariju - ja tu esi centra uzbrucējs, tad tev ir jāgūst vārti. Biju ļoti priecīgs, ka viņam izdevās vienus vārtus gūt," turpināja Soutgeits. Anglijas izlases treneris izteica lielu atvieglojumu par gūto uzvaru, taču aicināja neskriet ratiem pa priekšu: "Tas ir bīstams brīdis, kad valstī visi jūt, ka mums tagad atliek tikai atnākt uz spēlēm un čempionu tituls jau būs rokā. Mēs labi zinām, ka arī turpmāk mūs sagaida ļoti nopietni pārbaudījumi."

Anglija ceturtdaļfinālā spēlēs pret Ukrainu, bet šī pāra uzvarētāju pusfinālā gaida tikšanās ar Čehija-Dānija dueļa uzvarētāju. Tikmēr otrā zarā palikušas Šveices, Spānijas, Itālijas un Beļģijas izlases.

Tikmēr no turnīra izlidojušās Vācijas izlases galvenais treneris Joahims Lēvs, kurš pēc finālturnīra atstās amatu, pauda nožēlu par spēles iznākumu: "Tā ir vilšanās mums visiem. Cerējām uz ko vairāk, ticība noteikti bija lielāka. Mums bija divas lieliskas vārtu gūšanas iespējas, taču diemžēl tās neizmantojām."

"Īsti nevaru nevienu vainot," turpināja Lēvs. "Man žēl, ka lielais entuziasms mājās ir pazudis. Vilšanās ir smaga. Tagad uzreiz pēc spēles būs jāpaiet pāris stundām, lai vispār kaut ko teiktu komandai. Visi spēlētāji ir satriekti. Taču mums sastāvā ir arī vairāki jaunie spēlētāji, kuri no šī mirkļa mācīsies un EČ 2024 būs savā briedumā."

Lēvs tagad paņems nelielu pauzi no futbola, cenšoties atstāt Euro 2020 pagātnē, taču iespēju noslēgt trenera karjeru pagaidām neizskata: "Par to es vēl neesmu runājis. Noteikti, ka vēl ir lietas, kas man futbolā liekas interesantas."

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.goal.com/en/news/low-kr...

     [+] [-]

, 2021-06-30 12:52, pirms 3 gadiem
Dīvaini, ka futbola dzimtenei vajadzīgs tāds pašapliecinājums

     [+] [-]

, 2021-06-30 14:07, pirms 3 gadiem
Jau 1/8 fināli parādīja, ka bīstamas ir pilnīgi visas komandas. Velsai nepaveicās vairāk, bet ne jau tādēļ, ka viņi nav bīstami.