Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

De Būrs pēc zaudējuma čehiem: ''Mums būs lielas paģiras''

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

De Būrs pēc zaudējuma čehiem: ''Mums būs lielas paģiras''
Franks de Būrs. Foto: AP/Scanpix

Nīderlandes futbola izlases galvenais treneris Franks de Būrs pēc zaudējuma 2020. gada Eiropas čempionātā futbolā astotdaļfinālā ar 0:2 pret Čehiju atzina, ka neveiksmē jāvaino viņš un ka tas ir ļoti rūgts zaudējums Nīderlandes futbolam. Savukārt Čehijas galvenais treneris Jaroslavs Šilhavijs uzteica savu futbolistu veikumu.

Svētdien 2020. gada Eiropas čempionātā futbolā ceturtdaļfinālā iekļuva Čehija, kura, spēlējot lielāko otrā puslaika daļu vairākumā, uzvarēja ar 2:0 Nīderlandi. Spēles gaita mainījās 55. minūtē, kad noraidījumu par tīšu spēli ar roku nopelnīja oranžo futbolists Matijss de Lihts.

Pēc spēles de Lihts uzņēmās vainu par Nīderlandes izstāšanos no turnīra: ''Protams, ka jūtos slikti. Man nevajadzēja ļaut bumbai atlekties no zemes. Es to kontrolēju, taču mani pagrūda, es nokritu un nospēlēju ar roku. Šis moments mainīja visu spēli un jūtos par to atbildīgs. Redzēju, kā puiši cīnījās mazākumā un esmu lepns par to. Par notikušo gan jūtos slikti.''

De Lihtu atbalstīja galvenais treneris Franks de Būrs, kurš atzina, ka viņam pašam ir nepieciešams paskatīties spogulī: ''Vienmēr varat vainot mani, jo es esmu atbildīgs par šo komandu. Man ir jāpaskatās spogulī. Domāju, ka šie spēlētāji varēja sasniegt daudz, taču šobrīd emocijas ņem virsroku. Mums būs lielas paģiras pēc šī zaudējuma. Šo rūgto neveiksmi centīšos šonakt sagremot un tad jau redzēs, kas notiks tālāk.'' Treneris arī uzsvēra, ka līdz sarkanajai kartītei Nīderlande bijusi labāka komanda: ''Čehija ir sarežģīts pretinieks, taču uzskatu, ka līdz noraidījumam dominējām. Šādas spēles tiek izšķirtas ar vienu vai diviem momentiem. Sliktākais, kas var notikt pret tādu komandu kā Čehija, ir nonākt zaudētājos, jo tad viņi var sākt spēlēt tieši tā kā vēlās.''

''Esmu ļoti lepns par komandu. Esam apspēlējuši spēcīgu pretinieku - visi mani futbolisti taktiski izpildīja spēles plānu. Priecājos, ka to izdarījām daudzu mūsu līdzjutēju priekšā. Mūsu vārtsargs nospēlēja lieliski, vairākkārtīgi glābjot. Domāju, ka veiktās izmaiņas sākumsastāvā attaisnojās, jo rezultāts runā pats par sevi,'' prieku par izcīnīto panākumu neslēpa Čehijas galvenais treneris Jaroslavs Šilhavijs.

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +2 [+] [-]

, 2021-06-28 09:15, pirms 3 gadiem
Nav ko daudz cepties. Ar viduvēju izlasi izkļuva no grupas. Labi, čehus varbūt varēja cerēt apspēlēt, bet pret jebkuru lielāku izlasi tāpat dabūtu pamatīgi iekšās un būtu vēl sāpīgāks reality check.

     [+] [-]

, 2021-06-28 10:22, pirms 3 gadiem
Nīderlandes futbola realitāte: pret Latviju ļoti lieli varoņi, bet kā nopietna spēle, tā čiks.

  +1 [+] [-]

, 2021-06-28 13:12, pirms 3 gadiem
Par Nīderlandi fanoju no 1988 gada kad viņi kļuva par Eiropas Čempioniem ar lieliskiem spēlētājiem un galvenais lielisku komandu !
Manuprāt ,tieši komandas trūkums bija galvenais kāpēc Holandieši izkrita jau pirmajā kātrtā ,daudz zvaigžņu ,improvizātoru,bombardieru utt a klavieres nav kam nēsāt .
Par čempioniem kļūst Lielas komandas nevis Lielu zvaigžņu kopums!

     [+] [-]

, 2021-06-28 14:57, pirms 3 gadiem
Jawa rakstīja: Par Nīderlandi fanoju no 1988 gada kad viņi kļuva par Eiropas Čempioniem ar lieliskiem spēlētājiem un galvenais lielisku komandu !
Manuprāt ,tieši komandas trūkums bija galvenais kāpēc Holandieši izkrita jau pirmajā kātrtā ,daudz zvaigžņu ,improvizātoru,bombardieru utt a klavieres nav kam nēsāt .
Par čempioniem kļūst Lielas komandas nevis Lielu zvaigžņu kopums!
kuras tad ir tās lielās zvaigznes Nīderlandes izlasē? Depajs, Veinaldums, De Lihts? Šobrīd izlasē tieši pietrūkst lielu zvaigžnu, kā tas bija Robēna, van Pērsija, Sneidera laikā, kad tika līdz PK finālam.

     [+] [-]

, 2021-06-28 17:10, pirms 3 gadiem
puslaiks rakstīja: kuras tad ir tās lielās zvaigznes Nīderlandes izlasē? Depajs, Veinaldums, De Lihts? Šobrīd izlasē tieši pietrūkst lielu zvaigžnu, kā tas bija Robēna, van Pērsija, Sneidera laikā, kad tika līdz PK finālam.
Tad varbūt var teikt tā, ka ir daudz mazu zvaigznīšu, kas gribēja spīdēt spožāk nekā spēj Piekrītu, ka Tevis trīs minētie spēja gan spīdēt, gan komandu pavilkt.