Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Sautgeits vēlas turpināt vadīt Angliju, bet negrib steigties ar jaunu līgumu

Agris Suveizda

Sautgeits vēlas turpināt vadīt Angliju, bet negrib steigties ar jaunu līgumu
Gerets Sautgeits. Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas Futbola asociācijas izpilddirektors Marks Balingems šodien preses konferencē atklāja, ka valstsvienības galvenajam trenerim Geretam Sautgeitam varētu tikt piedāvāts pagarināt līgumu par vienu ciklu un jauno vienošanos noslēgt līdz "Euro 2024" beigām. Sautgeits labprāt turpinās pašreizējo līgumu un cer aizvest komandu uz Kataru, bet jauna līguma slēgšanu sasteigt nevēlas.

"Nedomāju, ka šobrīd ir īstais brīdis domāt par jaunu līgumu. Mums ir jākvalificējas Pasaules kausam Katarā. Man ir nepieciešams laiks atgūties un padomāt par "Euro 2020" finālturnīru – man ir vajadzīga atpūta," sacīja 50 gadus vecais speciālists, kurš izlasi pārņēma 2016. gadā.

"Tā ir brīnišķīga pieredze, taču savas valsts vadīšana šādos turnīros prasa savu. Esmu jau teicis, ka ārkārtīgi novērtēju iekšējo atbalstu – kā treneris, tas ir ļoti svarīgs. Tomēr pagaidām nevēlos uzņemties ilgākas saistības, nekā man vajadzētu to darīt, un visas šīs lietas ir jāapdomā," Sautgeits turpināja. "Vēlos aizvest komandu uz Kataru. Jūtu, ka iepriekšējo četru gadu laikā esam veikuši progresu. Mums bija ceturtā, trešā un otrā vieta, un šie sasniegumi ir augstākās klases."

Tāpat Sautgeits pievienojās to līdzjutēju, kuri pēc fināla apvainoja izlases futbolistus, nosodījumam: "Tās nav vērtības, kuras mēs aizstāvam. Esam bijuši kā gaismas stariņš cilvēku apvienošanā un sabiedrības satuvināšanā ar izlasi, un šai kopības sajūtai ir jāturpinās." 2022. gada Pasaules kausa atlasi Anglija ir sākusi ar uzvarām pār Sanmarīno (5:0), Albāniju (2:0) un Poliju (2:1), un vēl šajā apakšgrupā spēlē arī Andoras un Ungārijas valstsvienības. Trenera karjeru Sautgeits sāka "Middlesbrough", kur pabeidza spēlētāja karjeru, bet pirms pieaugušo izlases trenēšanas vadīja Anglijas U21 izlasi.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...