Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempione Francija pēc izstāšanās Eiropas astotdaļfinālā neatlaidīs treneri Dešānu

Agris Suveizda

Pasaules čempione Francija pēc izstāšanās Eiropas astotdaļfinālā neatlaidīs treneri Dešānu
Didjē Dešāns. Foto: Reuters/Scanpix

Francijas Futbola federācijas prezidents Noels Le Grets franču medijam Le Figaro apstiprinājis valstsvienības galvenā trenera Didjē Dešāna palikšanu amatā līdz 2022. gada Pasaules kausa finālturnīram, kad viņam beigsies līgums.

"Atbilde ir jā," Le Grets, kuram vakar bija tikšanās ar Dešānu par "Euro 2020" finālturnīra secinājumiem, atbildēja uz jautājumu, vai Dešāns paliks amatā. "Trešdien Gengānā runājām ilgi, taču šis konkrētais jautājums tika atrisināts trijās minūtēs. Viņam ir liela vēlme turpināt darbu, un arī mana vēlme ir tāda pati. Nebija nekādu runu, kas mums jādara vai kā mums tas jādara."

"Savu sasniegumu dēļ viņš nebija pelnījis neturpināt darbu. Man vienīgais jautājums bija par to, vai viņš pats vēlas turpināt. Uz Kataru dosimies kopā – pēc tam redzēsim," turpināja Le Grets, kurš līdzīgus vārdus televīzijas kanālā TF1 sacīja jau svētdien. "Nevajadzētu aizmirst visu, ko viņš ir paveicis. Tieši pretēji, mums ir jauni spēlētāji ar lielām kvalitātēm. Un mums ir arī treneris ar milzīgām kvalitātēm."

Dešāns Francijas valstsvienību vada kopš 2012. gada. 2016. gada Eiropas čempionātā Francija savās mājās samierinājās ar sudrabu, bet divus gadus vēlāk Krievijā kļuva par pasaules čempioni. Šovasar Francija gan nespēja attaisnot favorītes statusu un izstājās jau astotdaļfinālā, pret Šveici izlaižot divu vārtu pārsvaru (3:3) un zaudējot pēcspēles sitienu sērijā. Lai arī Dešāns netiks atlaists no amata, šoreiz – atšķirībā no iepriekšējiem cikliem – ar viņu acīmredzot netiks pagarināts līgums vēl pirms finālturnīra.

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

52 gadus vecais Dešāns trenera karjeru sāka "Monaco", ko aizveda līdz Čempionu līgas finālam un Francijas Līgas kausam, 2007. gadā ar Turīnas "Juventus" uzvarēja Itālijas B sērijā, bet no 2009. līdz 2012. gadam trenēja Marseļas "Olympique", izcīnot 2010. gada titulu, trīs Līgas kausus un divus Superkausus. 2022. gada Pasaules kausa atlasē Francija ir vienā apakšgrupā ar ukraiņiem, somiem, bosniešiem un kazahiem.

Izmantotie resursi:
https://www.lefigaro.fr/sports/foot...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-09 10:28, pirms 3 gadiem
..un ko tad Zizū?

  +1 [+] [-]

, 2021-07-09 10:34, pirms 3 gadiem
dakots rakstīja: ..un ko tad Zizū?
Franču mediji pieļauj, ka Zizū ir gatavs gaidīt un līdz finālturnīram sēdēt bez darba.

     [+] [-]

, 2021-07-09 12:25, pirms 3 gadiem
Ar tiem melnajiem tik Didjē var panākt rezultātu, ja tik netrāpas pretī slīpēti Šveices albāņi