Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2738, Did:0, useCase: 3

Pēc nekārtībām Marseļā diviem angļiem piespriež cietumsodu

Agris Suveizda

Pēc nekārtībām Marseļā diviem angļiem piespriež cietumsodu
Foto: TAS/Scanpix

Piespriesti pirmie soda mēri pēc vairāku dienu garumā ilgušajiem grautiņiem Francijas pilsētas Marseļās ielās. Diviem angļu faniem vairāki mēneši būs jāpavada cietumā.

41 gadu vecajam Īenam Hepvortam, kurš ikdienā strādā psihiatrijas jomā, tika trīs mēnešu cietumsods, savukārt 20 gadus vecajam pavāram Aleksandram Būtam piesprieda divus mēnešus cietumā. Viņiem abiem arī piespriests liegums divus gadus ierasties Francijas teritorijā.

Kā vēsta L'Equipe, Hepvorts tika sodīts par alus pudeles mešanu kārtībsargu virzienā naktī uz svētdienu, bet Būts, tērpies baltā Anglijas izlases kreklā, atzina vainu plastmasas alus glāzes mešanā un vidējā pirksta demonstrēšanā policistiem. "Mans darbs ir palīdzēt cilvēkiem, bet es pieļāvu muļķību," tiesas sēdē atvainojās Hepvorts. "Es tikai gribēju izdarīt iespaidu uz saviem franču draugiem."

Jau vairākas dienas pirms Anglijas un Krievijas gaidāmās spēles Marseļas ielās sākās nekārtības. Sākotnēji to galvenie vaininieki bija angļi, kuri demolēja bārus un publiskos laukumus. Tuvojoties spēlei, arvien pieņēmās spēkā dažādas nopietnības pakāpes sadursmes starp faniem un policiju vai arī dažādām fanu grupām, kurās visvairāk cieta angļi – jo īpaši pēc krievu huligānu grupējumu uzbrukumiem.

Kulminācija tika sasniegta pēc Anglijas un Krievijas spēles (1:1), kad uzreiz pēc finālsvilpes krievu fani turpat tribīnēs metās uzbrukumā angļu līdzjutējiem. Francijas kārtībsargi jau paziņojuši, ka milzīgajās nekārtības pilsētā un stadionā piedalījās ap 150 labi trenētiem krievu huligāniem. Itālijas medijos iepriekš tika vēstīts, ka vairums grautiņos iesaistīto huligānu bijis no Maskavas "Lokomotiv" fanu pulka. Krievija nākamo spēli aizvadīs 15. jūnijā Lillē, bet angļi dienu vēlāk pavisam netālu esošajā Lānsā duelēsies ar Velsu.

Izmantotie resursi:
Justice -

Euro :...

  +5 [+] [-]

, 2016-06-13 18:42, pirms 8 gadiem
41 gadu vecajam Īenam Hepvortam, kurš ikdienā strādā psihiatrijas jomā...
Laikam pašam derētu izmantot šīs jomas pakalpojumus!

  +1 [+] [-]

, 2016-06-13 19:02, pirms 8 gadiem
Man sāk bail palikt apzinoties,ka nakošais lielas turnīrs ir Matuškā Rusijā...Visi valsts sportisti bus ielās ar divlitrīgajiem.

     [+] [-]

, 2016-06-13 19:15, pirms 8 gadiem
Siereļus neviens netiesā! Tie jau miera nesēji

  +1 [+] [-]

, 2016-06-13 19:34, pirms 8 gadiem
zefons rakstīja: Siereļus neviens netiesā! Tie jau miera nesēji
Siereļi bija Mutko profesionāli sagatavoti kaujinieki, kuri ne tikai kāvās, bet arī aizmuka kā žurkas.

  +2 [+] [-]

, 2016-06-13 19:45, pirms 8 gadiem
Krievija PČ stadioni būs tukši

  +1 [+] [-]

, 2016-06-13 20:00, pirms 8 gadiem
Ja šitā turpināsies, tad Krievijā PČ nebūs!

     [+] [-]

, 2016-06-13 20:43, pirms 8 gadiem
Bostonietis rakstīja: Man sāk bail palikt apzinoties,ka nakošais lielas turnīrs ir Matuškā Rusijā...Visi valsts sportisti bus ielās ar divlitrīgajiem.
Nekādu alkoholu stadionu teritorijā nepārdos. Tagad arī franči attapās un tas netiekot pārdots. Pirms tam pārdeva stikla pudelēs, kas bija lāča pakalpojums visiem atsaldētajiem.

     [+] [-]

, 2016-06-13 20:57, pirms 8 gadiem
Caune JM rakstīja: Siereļi bija Mutko profesionāli sagatavoti kaujinieki, kuri ne tikai kāvās, bet arī aizmuka kā žurkas.
tomēr Mutko te nava vainīga
tie bij iz nakts vilkiem....


  +1 [+] [-]

, 2016-06-13 20:59, pirms 8 gadiem
Marcello92 rakstīja: Nekādu alkoholu stadionu teritorijā nepārdos. Tagad arī franči attapās un tas netiekot pārdots. Pirms tam pārdeva stikla pudelēs, kas bija lāča pakalpojums visiem atsaldētajiem.
Biju uz Pč hockejā Maskavā 0,5 gadā... tur bij tīri - alchokols nebij 10 km no arēnas pieejams pat no miličiem!