Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Hamburg" vai "Werder"?

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Hamburg" vai "Werder"?
Vācijas kausa pusfinālā triumfēja "Werder"
Foto: AP

Otrajā šodienas UEFA kausa izcīņas pusfinālā savā starpā tiksies nesamierināmie pretinieki - "Hamburg" un "Werder". Tā būs abu komandu otrā spēle astoņu dienu laikā, bet turpmāko 11 dienu laikā komandas savā starpā tiksies vēl divas reizes.

"Werder" - "Hamburg"

Vācijā šo komandu savstarpējās spēles tiek dēvētas par "Ziemeļu derbiju", kuram uzmanība vienmēr tiek pievērsta ļoti liela. Pavisam nesen abas komandas tikās Vācijas kausa izcīņas pusfinālā, kurā 11 metru sitienu sērijā pārāki izrādījās Brēmenes futbolisti. Tā bija tikai pirmā no četrām abu komandu savstarpējām spēlēm 19 dienu laikā.

Līdzšinējās sekmes

Brēmenes kluba spēlētāji ne Bundeslīgā, ne eirokausos ar savu sniegumu līdz šim nav pārliecinājuši. Čempionu līgas grupu turnīrā tikai ar lielām pūlēm izdevās izraut trešo vietu. Sekoja UEFA kausa izcīņas izslēgšanas spēles pret "Milan", kur komanda parūpējas par sensāciju, atspēlējoties no divu vārtu deficīta un beigās nodrošinot vietu nākamajā kārtā. Pēc šī panākuma komanda vismaz UEFA kausa izcīņā sāka spēlēt krietni vien pārliecinošāk. Nākamajā kārtā divu spēļu summā ar 3:2 tika pieveikti "St.Ettiene" spēlētāji, bet ceturtdaļfināla ļot interesantās spēlēs ar 6:4 tika uzvarēti arī "Udinese" futbolisti. Komandas motors nepārprotami ir brazīlietis Diego, kurš šosezon demonstrē fantastisku sniegumu. Pēdējās spēles "Werder" sagādājušas pozitīvas emocijas, jo izdevies iekļūt kausa finālā, kā arī izcīnīt uzvaru pēdējā Bundeslīgas spēlē. Turnīra tabulā brēmenieši gan atrodas tikai vidusdaļā.

"HSV" futbolisti šosezon izcēļušies ar lielisku sniegumu Bundeslīgā, taču pēdējās astoņās spēlēs četras reizes tikauši piedzīvoti zaudējumi. No līderiem "Wolfsburg" hamburgieši tagad atpaliek par trīs punktiem. UEFA kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs Hamburgas spēlētāji sākumā pārliecinoši tika galā ar "NEC", bet tad ļoti dramatiskā duelī tika galā ar "Galatasaray". Ceturtdaļfinālā "HSV" no cīņas par titulu izsita ambiciozo "Manchester City".

Komandu sastāvi

"Werder" galvenajam trenerim Martinam Šāfam tieši šodien paliek 48 gadi. Savā dzimšanas dienā viņš noteikti gribētu saņemt labu dāvanu - uzvaru. Tāpat jāpiemin, ka 9. maijā paies tieši desmit gadi kopš viņa kļūšanas par "Werder" galveno treneri. Viņa komandai šovakar varētu būt labas izredzes tikt pie panākuma, jo problēmu ar traumētajiem spēlētājiem praktiski nav. Uz jautājuma zīmes ir tikai Franka Baumana spēlēšana. Sastāvā nebūs aizsarga Petri Pasanena, taču to par lielu zaudējumu nevajadzētu uzskatīt.

"Werder" iespējamais sākumsastāvs: Wiese – Fritz, Mertesacker, Naldo, Tosic – Frings, Tziolis, Baumann – Diego – Almeida, Pizarro.

Lielākas problēmas būs "Hamburg", jo tiem nevarēs palīdzēt komandas uzbrukuma līderis Mladens Petričs, kurš kausa izcīņas pusfinālā pret "Werder" guva savainojumu. Savainojums ir arī Marselam Jansenam, bet viņš būs gatavs spēlēt.

"Hamburg" iespējamais sākumsastāvs: Rost – Demel, Gravgaard, Mathijsen, Jansen – Jarolim, Aogo –Pitroipa, Guerrero, Trochowski - Olic.

Treneri prognozē sīvu spēli

"Werder" galvenais treneris Martins Šāfs: "Vēlos, lai komanda nodemonstrē labu sniegumu, kontrolē spēli, kā arī ceru uz līdzjutēju atbalstu. Ceru, ka turpināsim demonstrēt lielisku sniegumu UEFA kausa izcīņā. Tas ir visas Vācijas pusfināls, tādēļ tas ir emocionāls notikums visiem līdzjutējiem. Komandas apzinās, cik svarīgs šis derbijs ir. Mums jāstrādā smagi un labi jānospēlē abās spēlēs."

"Hamburg" galvenais treneris Martins Jols: "Mēs esam priecīgi, ka tikām līdz pusfinālam. Tas ir panākums klubam un spēlētāji ļoti vēlas tikt finālā, bet mēs vēl neko neesam uzvarējuši. Mums ir neliela priekšrocība, ka pirmā spēle tiks aizvadīta izbraukumā. Domāju, ka izredzes ir 50:50. Abas komandas ir ļoti labas, abām ir izredzes tikt tālāk."

Slēpts komentārs: kopitik
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-04-30 11:34, pirms 15 gadiem
Werder! Hamburgai jaapateicas par City izsishanu, ljoti labs darbinjsh, bet kausinjiem shogad jaadodas uz Breemeni!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-30 12:14, pirms 15 gadiem
par haesfau

  +1 [+] [-]

, 2009-04-30 13:06, pirms 15 gadiem
Pagaidām pat nevaru pateikt par kuru no šīm abām komandām vairāk jutīšu līdzi - itkā HSV simpatizē biku vairāk, bet Brēmenei uzvara UEFA kausā ir dikti nepieciešama, lai nākamgad Eirokausi spīdētu, jo B-līgā nu jau izlieto ūdeni nesasmels.
Jebkurā gadījumā pārdzīvot nevajadzēs, jo 1 vācietis finālā būs točna

  +3 [+] [-]

, 2009-04-30 13:31, pirms 15 gadiem
Lai uzvar tas, kurš būs spējīgs uzvarēt arī finālā! Par Vāciju

  +1 [+] [-]

, 2009-04-30 15:25, pirms 15 gadiem
Es par Hamburg!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-30 15:25, pirms 15 gadiem
WERDER !!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-30 16:06, pirms 15 gadiem
Man vairāk simpatizē Werders, laikam Diego dēļ, tomēr Hamburgai arī nav ne vainas.

  +1 [+] [-]

, 2009-04-30 17:17, pirms 15 gadiem
Werder spēle simpatizē, taču es par Hamburgu.

Sorry Hamburga, hoķis jāskatās.

     [+] [-]

, 2009-04-30 17:37, pirms 15 gadiem
Ceru, ka HSV!