Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līga: Fantastiskais "Porto" sabradā arī "Villarreal"

Agris Suveizda

Eiropas līga: Fantastiskais "Porto" sabradā arī "Villarreal"
Radamels Falkao guva četrus vārtus
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītas pirmās UEFA Eiropas līgas pusfinālspēles. Saistošākajā duelī turnīra galvenā favorīte "Porto" savā laukumā uzņēma Spānijas "Villarreal". Lai arī pirmo puslaiku ar vienu vārtu pārsvaru noslēdza "Villarreal", mačā ar 5:1 triumfēja "Porto", praktiski iekļūstot finālā. Četri vārti Radamela Falkao kontā. Tikmēr Lisabonas "Benfica" mājās ar 2:1 apspēlēja "Braga". Atbildes spēles tiks aizvadītas nākamnedēļ.

Portugāles "Porto" un Spānijas "Villarreal" dueli daudzi uzskatīja par finālu pirms fināla. Pāra favorītes lomā iejutās "Porto", kas aizvada lielisku sezonu, bet pēdējā laikā ir vienkārši fantastiskā formā – "Porto" bija uzvarējusi 12 (!) mačos pēc kārtas. Pirmajā puslaikā, kā jau to varēja gaidīt, daudz vairāk uzbruka mājinieki, savukārt "Villarreal" spēlēja no aizsardzības, pacietīgi gaidot savas iespējas.

"Porto" piederēja teritoriāls pārsvars, taču uzbrukumiem trūka asuma – lielākā daļa centrējumu ne tuvu nesasniedza mērķi. Djēgo Lopesam pirmajās 45 minūtēs nebija daudz darba, un reālākā vārtu gūšanas iespēja "Porto" rindās bija Halkam, pēc kura sitiena no 25 metriem bumba aizsvilpa gar pašu tālo vārtu stabu.

Tikmēr "Villarreal" itin bieži izdevās noķert pretiniekus ātros pretuzbrukumos. Septītajā minūtē lielisku izdevību neizmantoja Nilmars, kurš izgāja viens pret vienu ar Eltonu, 35.minūtē no vārtu priekšas pāri sita Džuzepe Rosi, taču puslaika pašā izskaņā "Porto" beidzot kapitulēja. "Villarreal" izveidoja pretuzbrukumu, Borha Valero flangā piespēlēja Nilmaram, bet brazīlieša centrējumu no tuvas distances ar galvu precīzi noslēdza Kani – 1:0!

Pirmās 45 minūtes "Villarreal" bija ļoti cerīgas, taču arī spāņu klubam tomēr nebija pa spēkam apturēt "Porto" ātrvilcienu. Spēles gaita varēja ievirzīties krietni atškirīgā gultnē, ja vien "Villarreal" izdotos 48.minūtē rezultatīvi noslēgt pretuzbrukumu. Tas viesiem neizdevās, un jau tajā pat minūtē Lopess nogāza Radamelu Falkao, un kolumbietis pats realizēja 11m soda sitienu - 1:1. Pēc 12 minūtēm cits kolumbietis Fredijs Guarins soda laukumā apspēlēja pretinieku, viņa sitienu gan Lopess un vārtu stabs atvairīja, taču Guarins atlēkušo bumbu ar galvu iebakstīja vārtos - 2:1!

Pēc sešām minūtēm "Porto" kā pēc grāmatas izspēlēja pretuzbrukumu, un Falkao pēc Halka piespēles ieraidīja bumbu tukšos vārtos. Jau 3:1, taču ar to "Villarreal" murgs nebeidzās. 75.minūtē pēc standartsituācijas pavisam nepieskatīts palika Falkao, kurš ar galvu neatstāja nekādas cerības Lopesam. 90.minūtē Falkao pēc stūra sitiena atkal bija precīzs ar galvu (5:1), gūstot savus 15.vārtus turnīrā un iedzenot pēdējo naglu "Villarreal" zārkā. Praktiski skaidrs, ka "Porto", pazemojot pagaidām ceturto spēcīgāko Spānijas komandu, 18.maijā Dublinā būs viena no finālistēm. Jāatzīmē, ka "Porto" piecus vārtus guva arī abās pusfināla cīņās, ar 5:1 un 5:2 sagraujot Maskavas "Spartak".

Vakara paralēlajā mačā Lisabonā vietējā "Benfica" uzņēma "Braga". Šosezon abas vienības, kas Portugāles čempionātā ieņem attiecīgi otro un trešo vietu, bija tikušās trīs reizes. "Primeira Liga" ietvaros uzvaras tika dalītas uz pusēm, bet kausa izcīņā "Benfica" uzvarēja ar 2:0. Piecās iepriekšējās savstarpējās cīņās allaž bija uzvarējusi laukuma saimniece, un "Benfica" turpināja šo sēriju. "Benfica" pirmajā puslaikā dominēja. 11.minūtē Oskars Kardoso guva vārtus, taču tie netika ieskaitīti (aizmugure), puslaika vidū paragvajietis neizmantoja teicamu izdevību, bet īsi pirms pārtraukuma norībināja vārtu stabu.

"Braga" lielākoties tikai aizsargājās, un "Benfica" piecas minūtes pēc pārtraukuma pelnīti izvirzījās vadībā. Kardoso pēc Maksi Pereiras piespēles atkal trāpīja pa stabu, taču atlēkusī bumba nonāca pie Žardela - 1:0! "Braga" gan pēc trim minūtēm izlīdzināja rezultātu (1:1) - ar galvu precīzi sita kapteinis Vandinju. Taču viesu prieki bija īsi, jo pēc sešām minūtēm "Benfica" atkal bija vadībā - Kardoso izpildīja tiešo brīvsitienu no gandrīz 30 metriem un ar lielisku un neatvairāmu sitienu ieraidīja bumbu vārtu augšējā stūrī. "Benfica" metās pēc trešajiem vārtiem, tomēr atlikušajā pusstundā tos nespēja gūt. Lai arī "Braga" zaudēja, izbraukumā gūtie vārti tai atstāj vēl itin labas cerības uz uzvaru divu spēļu summā.

UEFA Eiropas līga, pusfināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Benfica – Braga2:1 (0:0)Žardels 50' Kardoso 59' – Vandinju 53'
Porto – Villarreal5:1 (0:1)Falkao 49'(11m)67'75'90' Guarins 61' - Kani 45'
Slēpts komentārs: misters-bins

  -1 [+] [-]

, 2011-04-29 00:14, pirms 13 gadiem
Villareal - NO CHANCE this time!

  +3 [+] [-]

, 2011-04-29 00:15, pirms 13 gadiem
misters-bins rakstīja: Kas par speeli! Luuk tas ir futbols un kas par speeli no Porto puses! Paldies par lielusku vakaru!
Un vel uztaisi PRINT SCREEN uz tavu vispārējo bilanci, cik tev ir plusā nauda...

  -1 [+] [-]

, 2011-04-29 00:15, pirms 13 gadiem
sogad vsp gan CL, gan EL vaartu birums ir fantastisks!

     [+] [-]

, 2011-04-29 00:22, pirms 13 gadiem
Diezgan neierasti, ka noslēdzošajā turnīra fāzē ir tik lieli rezultāti, kādi bija 1/4 finālos un arī tagad. Pirmajā puslaikā Villareal spēlēja kā līdzīgs ar līdzīgu, bet īsti kaut kas līdz galam nesanāca. Otrajā jau Porto pārņēma iniciatīvu, Villareal panīka, un rezultātā sagrāve.

  +4 [+] [-]

, 2011-04-29 01:02, pirms 13 gadiem
Izskatās Karpinu nevajadzēja tik ātri atlaist. Ja jau Spānijas ceturtā komanda tā zaudē, ko tad varēja gaidīt no Krievijas ceturtās komandas...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-04-29 06:29, pirms 13 gadiem
Tātad čempioni laikam zināmi

  +2 [+] [-]

, 2011-04-29 07:24, pirms 13 gadiem
Portugāļu fināls.....

  +1 [+] [-]

, 2011-04-29 07:39, pirms 13 gadiem
Porto Magic! Derētu atpogāt kādu portvīnu Tiešām rāda skatāmu futbolu.

  +1 [+] [-]

, 2011-04-29 08:27, pirms 13 gadiem
Falkao jau atkal savā lelementā! Nav ne mazāko šaubu, kurš ir UEFA Eiropas līgas uzvarētājs!

  +4 [+] [-]

, 2011-04-29 10:03, pirms 13 gadiem
Jā, 2.puslaikā Villarreal vienkārši sabruka. Nedaudz negaidīti vāji nospēlēja. Bet Porto šogad tiešām spēks. Žēl, ka viņiem šogad nav sanācis uzspēlēt pret Real vai Barsu, to gan būtu interesanti redzēt. Cerams tikai, ka starp sezonām spēlētāju kodols un arī treneris paliks tie paši, tad gan būs interesanti viņus pavērot Čempionu līgā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-04-29 16:22, pirms 13 gadiem
ja Porto neizpārdos vasarā būs interesanti paskatīties kā viņiem veiksies ČL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja