Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

E grupa: "Chelsea" izlaiž uzvaru Valensijā

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

E grupa: "Chelsea" izlaiž uzvaru Valensijā
Frenks Lampards (pa kreisi) guva "Chelsea" vienīgos vārtus
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas E grupas mačā Londonas "Chelsea" 87. minūtē tomēr ielaida vārtus un cīnījās neizšķirti viesos pret "Valencia" - 1:1. "Chelsea" gan joprojām ir grupas līdere. Tikmēr Leverkūzenes "Bayer" ar 2:0 pieveica beļģu "Genk", kaut gan starpība varēja būt arī lielāka.

"Chelsea" izlaiž uzvaru

Lielākā uzmanība no E grupas spēlēm noteikti tika pievērsta mačam Valensijā, kur vietējā komanda uzņēma Londonas "Chelsea". Spāņu vienība pirmajā kārtā neparādīja to veiksmīgāko sniegumu, spēlējot 0:0 ar "Genk", savukārt "Chelsea" ar 2:0 pieveica "Bayer" un bija favorīte arī šajā mačā. Londonas kluba pamatsastāvā atkal bija Frenks Lampards, tāpat no pirmajām minūtēm laukumā devās arī Huans Mata, vēl nesenais "Valencia" futbolists.

Līdz pirmajai vārtu gūšanas iespējai nebija ilgi jāgaida – Banega kļūdījās aizsardzībā, un Fernando Toress devās vārtu virzienā, taču vēl pirms viņš paspēja izdarīt sitienu, Ramī bumbu izsita. Banega nedaudz vēlāk nokārtoja vēl vienu uzbrukumu viesiem, tāpat "Chelsea" bija vēl pāris labas epizodes, spēlē nācās iesaistīties arī vārtsargam Alvešam. 14. minūtē Londonas klubs tika pie laba soda sitiena, to izpildīja Lampards, taču Alvešs spēlēja veiksmīgi. Iespējas bija arī mājiniekiem – puslaika vidū pēc Kanalesa centrējuma Ernandess trāpīja vārtu tīklā no sāniem. Neilgi pirms pārtraukuma Soldado sitienu bloķēja Terijs, bet bīstamu Ernandesa mēģinājumu atvairīja Čehs, līdz ar to 0:0 pēc puslaika.

Otro puslaiku "Chelsea" uzsāka ļoti iespaidīgi – mazāk nekā 15 minūšu laikā Premjerlīgas vicečempionei bija vismaz piecas teicamas iespējas gūt vārtus, taču lielisks "Valencia" vārtos bija Alvešs, glābjot gan pēc spēcīga Toresa sitiena ar galvu, gan Bosingvas un Ruisa mēģinājumiem. Beigās mājinieki tomēr neizturēja, un Bosingavas centrējumu izmantoja Lampards, atklājot rezultātu. Pēc šādas ofensīvas "Chelsea" nomierinājās, un uzbrukumos jau metās "Valencia". 71. minūtē ļoti bīstams sitiens padevās Piati, taču Čehs spēja pārcelt bumbu pāri vārtiem. Vēlāk gan "Chelsea" atkal spēli nedaudz izlīdzināja, tomēr beigās ielaida. Kalū soda laukumā nospēlēja ar roku, un Soldado realizēja pendeli - 1:1! Atgūt vadību viesi nespēja, kaut gan lieliska iespēja to izdarīt bija Anelkā, pēc kura sitiena kārtējo reizi glāba Alvešs.

Leverkūzenei pirmā uzvara, "Genk" šoreiz nepārsteidz

Leverkūzenes "Bayer" uzņēma "Genk". Beļģu klubs savu pirmo maču bija aizvadījis visai veiksmīgi, paņemot punktu spēlē pret "Valencia", turklāt otrajā puslaikā tuvāk uzvarai bija pat "Genk". Leverkūzene savukārt piekāpās "Chelsea" (0:2) un šovakar bija apņēmības pilna izcīnīt pirmos punktus. Sastāvā atkal bija atgriezies Mihaels Ballaks, tiesa, vēl paliekot uz rezervistu soliņa.

"Bayer" sāka apņēmīgi, gandrīz bez apstājas kontrolējot bumbu, tomēr 14. minūtē pie pirmās iespējas tika "Genk", tiesa, pēc stūra sitiena bumba tika raidīta pāri. Uzreiz gan sekoja atbilde – Andrē Širle tika ļoti labā pozīcijā, tomēr arī sita neprecīzi. Pāris minūtes vēlāk Širle vēlreiz tika nesliktā pozīcijā, taču necentās uzreiz izdarīt sitienu un bumbu pazaudēja. Uz kādu brīdi "Genk" izdevās spēli nomierināt, tomēr pēc spēlētas pusstundas "Bayer" izvirzījās vadībā – Stefanam Kīslingam atņemtā bumba nokļuva pie Larsa Bendera, kurš ar teicamu sitienu vārtu apakšējā stūrī panāca 1:0. Atlikušajā puslaika daļā vēl divi momenti "Bayer", tomēr vēlreiz netrāpīja Širle, bet Augustu sitienu atvairīja vārtsargs Koteless.

Arī pēc pārtraukuma "Bayer" kontrolēja bumbu ievērojami vairāk. Kārtējā iespēja iesist bija Širlem, kurš tika galā ar vairākiem aizsargiem un izskrēja viens pret Kotelesu, taču uzsita pagalam neveiksmīgi – vārtsargs spēja bumbu atvairīt. Daudz citu iespēju panākt 2:0 Leverkūzenei nebija, un jau diezgan tuvu beigām mājinieki varēja iekrist – Ogunjimi bija atstāts pilnīgi brīvs un izdarīja bīstamu sitienu ar galvu, tomēr "Bayer" vārtsargs Leno nospēlēja teicami. Mača beigās mājinieki diezgan izteikti vilka laiku, taču tika pie otrā vārtu guvuma. Bumbu pie soda laukuma saņēma uz maiņu nākušais Ballaks, pēc kura sitiena bumba skāra kādu no "Genk" aizsargiem un atrada ceļu vārtos. "Bayer" pakāpās uz otro vietu grupā.

UEFA Čempionu līga, E grupa

"Valencia" – Londonas "Chelsea" 1:1 (0:1) (Soldado 87'(11m) – Lampards 56')
Leverkūzenes "Bayer" – "Genk" 2:0 (1:0) (Benders 30'; Ballaks 90')

VKlubsSUNZV.A.P
1.Chelsea21103:14
2.Bayer21012:23
3.Valencia20201:12
4.Genk20110:21
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-09-28 23:42, pirms 13 gadiem
Malaci Chelsea, ar katru speli sniegums labaks un labaks, punktu izbraukuma dabujam un labi, zel tikai ka Anelka neizmantoja savu iespeju izraut uzvaru!
Tiesnesi gan jocigs, iedod soda sitienu, bet izspelet to nelauj

  +1 [+] [-]

, 2011-09-28 23:42, pirms 13 gadiem
Goldadoooo!

  -4 [+] [-]

, 2011-09-28 23:44, pirms 13 gadiem
Divas atziņas no šīs spēles:
1) Kalū = nelaime
2) Valencia vārtsargs kaut ko sarijies
Bija jābūt uzvarai, tā vietā tikai 1 punkts, kas gan izbraukumā nav tik slikts rezultāts.
GO CHELSEA

     [+] [-]

, 2011-09-28 23:45, pirms 13 gadiem
Šitā nevar, ir tādas iespējas JĀREALIZĒ. Bet koopumā sniegums tiešām labs. Domāju pa 1 vietu grupā iziet problēmu nebūs.
Slēpts komentārs: Meric

  -4 [+] [-]

, 2011-09-28 23:47, pirms 13 gadiem
Man prieks

  -3 [+] [-]

, 2011-09-28 23:47, pirms 13 gadiem
sirsnīgs sveiciens pavelam

  +6 [+] [-]

, 2011-09-28 23:55, pirms 13 gadiem
Abu vārtusargu sniegums šodien vnk ne no šīs pasaules!! Tādi ''seivi'' sen nebija redzēti, aizraujoša spēle ar daudz momentiem!

  -1 [+] [-]

, 2011-09-28 23:56, pirms 13 gadiem
Tiesnesis jau ari neparko iedeva pendeli visu spēli kluseja ,bet beigas atmodas Chelsea vajadzeja vinet

  +2 [+] [-]

, 2011-09-28 23:58, pirms 13 gadiem
tiec liidz taa mudaka papeezhu liimenim vismaz...
Vai ir kas jauns? rakstīja: mde, Anelka mudaks

  +1 [+] [-]

, 2011-09-29 00:33, pirms 13 gadiem
Spēle kvalitātes ziņā varbūt arī nebija no labākajām, bet rezultāts visnotaļ objektīvs. "Valencia" bija pelnījusi vienu punktu kaut vai izcilās vārtsarga spēles dēļ. Vienkārši izcili! Šajā spēlē apliecinājās fakts, ka izgājiens pret vārtsargu uzreiz nenozīmē vārtus, īpaši ja vārtsargs darbojas tik lieliski. Protams, var jau teikt, ka "Chelsea" bija vairāk labu momentu, tomēr arī "Valencia" tādi bija, un "pendele" tur bija viennozīmīgi. Tikās divi spēcīgi pasaules, iespējams, labāko futbola līgu klubi, tāpēc rezultāts nav pārsteidzošs. Jāatzīst, ka no visiem angļu klubiem "Chelsea" šajā kārtā nodemonstrēja vissaturīgāko un pārliecinošāko sniegumu.

  +2 [+] [-]

, 2011-09-29 00:49, pirms 13 gadiem
Autor, vai tu Valencia - Chelsea spēli pats redzēji? Lampards golu iesita pēc Maloudas piespēles, nevis pēc Bosingvas centrējuma. Jā, un nemanīju ka Ruizs būtu mēginajis sist pa saviem vārtiem
Vārtsargi monstri, tiesnesis beigās uzņēmās galveno lomu:|

  +3 [+] [-]

, 2011-09-29 00:59, pirms 13 gadiem
ivarelo rakstīja: Autor, vai tu Valencia - Chelsea spēli pats redzēji? Lampards golu iesita pēc Maloudas piespēles, nevis pēc Bosingvas centrējuma. Jā, un nemanīju ka Ruizs būtu mēginajis sist pa saviem vārtiem
Vārtsargi monstri, tiesnesis beigās uzņēmās galveno lomu:|
ja neredzēji,ka ruizs gandrīz iesita savos,tad jāprasa cik pats uzmaniigi speeli skatijies?
Bet lampards gan iesita pēc Maloudas piespēles

     [+] [-]

, 2011-09-29 01:15, pirms 13 gadiem
arca4 rakstīja: ja neredzēji,ka ruizs gandrīz iesita savos,tad jāprasa cik pats uzmaniigi speeli skatijies?
Bet lampards gan iesita pēc Maloudas piespēles
Labi, tad daļa no šī teikuma laikam bija jāuztver kā asprātīgs joks - "...lielisks "Valencia" vārtos bija Alvešs, glābjot gan pēc spēcīga Toresa sitiena ar galvu, gan Bosingvas un Ruisa mēģinājumiem"...
Ir ok, es jau arī pa jokam piesējos

  +2 [+] [-]

, 2011-09-29 01:40, pirms 13 gadiem
Meric rakstīja: NU TUR TAAADA PENDELE BIJA, NU TAAAAAADA, OMG kursh vinjam deva shvilpi!?
Tur bija speele ar roku soda laukumaa!!! taa kaa viss pareizi!

  +4 [+] [-]

, 2011-09-29 10:29, pirms 13 gadiem
Torresam vēl tikai nedaudz veiksmes un būs atpakaļ vecais labai El Ninjo,to ar novēlam,apnikuši visi tie viņa nolicēji,ķipa pašiem nekad nav bijušas melnās strīpas dzīvē

  +1 [+] [-]

, 2011-09-29 11:31, pirms 13 gadiem
Meric rakstīja: NU TUR TAAADA PENDELE BIJA, NU TAAAAAADA, OMG kursh vinjam deva shvilpi!?
Sasmējos
';

  +3 [+] [-]

, 2011-09-29 16:01, pirms 13 gadiem
Valencia vārtsarga Alveša cena vakar uzkāpa par vairākiem ļimoniem! Kādus viņš atvairīja! KAUTKAS NEIEDOMĀJAMS.

  +2 [+] [-]

, 2011-09-29 16:15, pirms 13 gadiem
Ļoti interesanta spēle, bet abi vārtsargi, sevišķi Valensijas - vienkārši fantastiski! Rezultāts taisnīgs. Nenožēloju, ka izlēmu skatīties tieši šo spēli, jo attiecībā uz Barsu jau viss bija skaidrs pirms spēles.

Ceru, ka Valensija spēs iziet no grupas, galvenās cīņas, protams, būs ar Leverkūzeni. Chelsea - par 90% jau 1.vietā.