Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Podpalijs: "Ventspils komanda nemāk spēlēt ar vienu uzbrucēju"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

Podpalijs: "Ventspils komanda nemāk spēlēt ar vienu uzbrucēju"
Sergejs Podpalijs.
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Pēc komandas uzvaras UEFA Eiropas līgas otrās kvalifikācijas kārtas mačā (3:2) FK Ventspils galvenais treneris Sergejs Podpalijs bija pateicīgs spēlētājiem par šo panākumu, bet par tā atslēgu nosauca pāriešanu uz spēli ar diviem uzbrucējiem.

"Pirmo puslaiku izgāzām, jo nedarījām neko no tā, par ko bijām runājuši pirms spēles. Iespējam, futbolistiem kaut kur zemapziņā arī bija iespiedies tas, ka viesos uzvarējām. Pirms mača gan centāmies puišus noskaņot, ka cīņa sākas no sākuma, ka nekas vēl nav sasniegts, tomēr komanda ir jauna un tai nav šādu maču pieredzes. Turklāt pierādījās, ka "Ventspils" nemāk spēlēt ar vienu uzbrucēju. Tas jau bija redzams Soļigorskā un pirmajā puslaikā šajā mačā notika tas pats. Bija doma šajā mačā pamainīt taktiku, taču drošības pēc nolēmām tomēr atstāt vienu uzbrucēju. Laikam jau tā nevajadzēja darīt, tāpēc pirmā puslaika beigās bija jāveic maiņa. Esmu pateicīgs puišiem par šo uzvaru, kas izcīnīta sarežģītā mačā, turklāt pret visai spēcīgu sāncensi. Tas gandarījumu dubulto," aizvadīto maču komentēja Sergejs Podpalijs.

Viesu treneris Vladimirs Žuravļs bija krietni klusāks un nerunīgāks: "Jāsveic ventspilnieki ar uzvaru un jāvēl veiksmi tālākajā turnīra gaitā. Mēs atbraucām pēc uzvaras, bijām vadībā 1:0 un 2:1, taču rupjas kļūdas aizsardzībā neļāva šo pārsvaru nosargāt. Nezinu, vai var atrast kādas likumsakarības ventspilnieku uzvarām pret baltkrievu klubiem, jo pirms diviem gadiem tomēr tas bija pavisam cits FK "Ventspils". Mums pretī stājās labi organizēta komanda, kurā jūtama trenera roka, un uzvarēja tā pelnīti. Protams, uzvarēt varējām arī mēs, taču laikam jau komandā pietrūkst tāda uzvarētāju gara."

Abi treneri bija vienisprātis, ka spēlētājiem labāko sniegumu parādīt traucējis pamatīgs karstums (Baltkrievijas žurnālisti to nosauca pat par ekstremālu), taču neuzskatīja, ka tas izšķīra mača likteni. "Otrajā puslaikā traucēja nogurums, jo bija pārāk karsts? Drīzāk jau spēlējām tā, kā to ļāva pretinieks," skaidroja Žuraveļs.

Podpalijs neiztika bez uzslavām vienam no mača galvenajiem varoņiem Mišelam Maki: "Viņš tiešām spēlē iekļāvās labi, taču arī treniņos bija redzams, ka spēlētājs cenšas un ļoti grib komandai palīdzēt. Jācer, ka šī uzvara ļaus komandai atgūt pārliecību arī valsts čempionātā, jo pēdējā laikā mums tajā nav klājies viegli."

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-07-22 01:10, pirms 13 gadiem
tā bilde iespārda,ko lai citu pasaku

Bet nu prieks ka pats Podpalijs ačoknījās ka ar vienu uzbrucēju neko izdariit nevar, un jā īsts vecis Podpallijs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-22 02:34, pirms 13 gadiem
Stiflerss rakstīja: tā bilde iespārda,ko lai citu pasaku

Bet nu prieks ka pats Podpalijs ačoknījās ka ar vienu uzbrucēju neko izdariit nevar, un jā īsts vecis Podpallijs
kas vainas cilvēkam?

  +3 [+] [-]

, 2011-07-22 03:08, pirms 13 gadiem
Grēbers rakstīja: kas vainas cilvēkam?
nekas,nekas viss ok.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-22 08:06, pirms 13 gadiem
Spēlēt ar vienu uzbrucēju ir paļaušanās uz veiksmi (Dievu?), nevis uz savu varēšanu gūt vārtus. Ir taču futbola vēsturē precedenti, kad spēlēts ar 4 uzbrucējiem (4-2-4) vai pēc shēmas 4-3-3, bet 1 uzbrucējs der tad, ja grib saglabāt neizšķirtu labākajā gadījumā. Bet spēle ar 1 uzbrucēju ir gaužām trula un neinteresanta skatītājiem.

  -1 [+] [-]

, 2011-07-22 08:59, pirms 13 gadiem
Spēlējot ar vienu uzbrucēju nevar neko nopietnu izdarīt un FC Skonto to parādīja...un,ja gadījumā kāda komanda grib spēlēt ar vienu uzbrucēju tad tam ir jābūt ļoti ātram un tehniskam spēlētājam kā tas savulaik bija ar M.Verpakovski LV izlasē,kad viens spēlētājs priekšā noteica ļoti daudz!
Neesmu arī nekad redzējis,ka kāds no tā saucamajiem grandu klubiem spēlētu reāli ar vienu uzbrucēju.

     [+] [-]

, 2011-07-22 09:03, pirms 13 gadiem
4uwis rakstīja: Uzskatu, ka izlasei arī derētu pamēģināt uzspēlēt ar 2 uzbrucējiem.. Nekas sliktāks nebūs, tā jau vienmēr zaudējam..
Tu ko traks esi? Izlasei jāspēlē kā vienmēr - 9-0-1 izvietojumā

     [+] [-]

, 2011-07-22 12:14, pirms 13 gadiem
0-0 pret buļiem ar šito sastāvu.... cepums Osipovam...! atcerēsimies cik Vpils pagrūda buļiem , kad vēl bija labie laiki....