Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

H grupa: "Juventus" uzvar "Real"

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

H grupa: "Juventus" uzvar "Real"
Alesandro del Pjero rezultātu atklāja jau piektajā minūtē.
Foto: AP

UEFA Čempionu līgas H grupas līderu "Juventus" un "Real" cīņā Turīnā izšķirošie notikumi risinājās puslaiku sākumā, kad laukuma saimnieku labā vārtus guva Alesandro del Pjero un Amauri, tā palīdzot svinēt uzvaru 2:1 un izvirzīties grupas pirmajā vietā.

Del Pjero šokē

Turīnā tikās komandas, kurām pirmajās divās spēlēs nebija zaudējušas, toties "Juventus" rēķinā bija ne tikai uzvara, bet arī dīvainais neizšķirts ar "BATE". Tas vēl jo vairāk lika domāt, ka gaidāma tiešām nopietna cīņa, kuras likteni varētu izšķirt arī tikai vieni vārti. Tāpēc tas, kas notika mača sākumā, bija tiešām pamatīgs pārsteigums – sevišķi jau "Real" spēlētājiem. Jau mača piektajā minūtē Alesandro del Pjero, aizbēdzis no aizsargiem un saņēmis bumbu no Amauri metrus 25 no vārtiem, izšāva un trāpīja tā, ka Ikeram Kasiliasam variantu nebija – 1:0!

Ko nozīmē itāļi, kas izvirzījušies vadībā, domājams, nevienam nav noslēpums, tomēr diez vai kāds klubs šādā mačā riskētu jau piektajā minūtē nogruntēties aizsardzībā. Tā nedarīja arī "Juve". Kādu laiku pabumbojušas pa laukuma vidusdaļu, uzbrukumus sāka veidot abas komandas. Puslaika vidū bīstami sitieni padevās Madrides holandiešiem Rafaelam van der Vārtam un Veslijam Šneideram, bet 27. minūtē ar nepatīkamu sitienu ar galvu atbildēja mājinieks Amauri.

32. mintē "Real" ilgāku laiku pavadīja sāncenšu soda laukuma tuvumā, ieguva tiesības uz bīstamu soda sitienu, bet lielākās nepatikšanas radīja, kad šķita, ka viss jau ir beidzies. Mājinieki aizsita bumbu uz centru, bet spāņiem to ātri izdevās dabūt atpakaļ, un tikai nedaudz pietrūka, lai lieliskā sitiena pozīcijā nonāktu Serhio Ramoss – šoreiz veiklāks bija Aleksandrs Meningers.

Arī atlikušajās pirmā puslaika minūtēs komandām bija pa kādam momentam, bet rezultāts no tā nemainījās – puslaikā vairāk uzbruka "Real", bet vadībā tomēr bija mājinieki.

Aukstā duša arī otrā sākumā

Otrais puslaiks sākās ar to pašu, ar ko pirmais – vārtu guvumu "Juventus" izpildījumā. Šoreiz pusi no darba paveica nenogurdināmais čehs Pavels Nedveds, kurš pēc reida pa kreiso flangu izdarīja lielisku centrējumu soda laukumā, kur to jau gaidīja Amauri – brazīlietis spēcīgi sita ar galvu, bumba skāra Gabriela Hainces kāju un ielidoja tuvajā stūrī.

Šādi notikumi gan uz brīdi lika "Real" izskatīties pavisam apjukušiem, tomēr ar desmit minūtēm pietika, lai attaptos. 55.minūtē kārtējo reizi uzmanības centrā bija Madrides holandieši – Šnaiders piespēlēja, van der Vārts sita ar galvu, bet bumba lidoja nedaudz garām vārtiem. Vēl pēc kāda laika jau ar bīstamu sitienu izcēlās pats Šnaiders, Meningers izmisīgā lēcienā līdz bumbai neaizsniedzās, tomēr vietā bija vārtu stabs.

Kamēr vieniem holandiešiem nekā neizdevās iekarot "Juventus" vārtus, citam izdevās – 66.minūtē Rūds van Nistelrojs, saņēmis bumbu soda laukumā, neviena netraucēts aptuveni no 11 metru atzīmes netverami sita ar galvu.

No gaidītās Madrides kluba ofensīvas nekas prātīgs gan nesanāca, jo mājinieki ne vien prasmīgi aizsargājās, bet arī laiku pa laikam atbildēja ar saviem uzbrukumiem, tā liekot "Real" tomēr darboties piesardzīgi. Tiesa, jau kompensācijas laika otrajā minūtē lieliska iespēja izraut neizšķirtu bija Šnaideram. Pēc viņa izpildītā soda sitiena bumba atsitās pret spēlētāju sieniņu un atlēca tieši pie paša holandieša, kurš nekavējoties spēcīgi sita pa vārtiem – garām.

Spāņi paguva vēl vienu reizi nonākt aizmugurē, bet tas šajā mačā arī bija viss – 2:1 "Juventus" labā. Līdz ar to itāļi par punktu apsteidz "Real" un kļūst par H grupas līderiem.

UEFA Čempionu līga, H grupa

3. kārta (21. oktobris)

Zenit - BATE 1:1 (0:0) (Tekke 80’ – Nehaičiks 53')
Juventus – Real 2:1 (1:0) (del Pjero 5', Amauri 49' – van Nistelrojs 66')

H grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1. Juventus 3 2 1 0 5:3 7
2. Real 3 2 0 1 5:3 6
3. BATE 3 0 2 1 3:5 2
4. Zenit 3 0 1 2 2:4 1