Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Zenit" un "Olympiakos" ČL astotdaļfinālu mājas spēles aizvadīs pie daļēji slēgtām tribīnēm

Rolands Eliņš

"Zenit" un "Olympiakos" ČL astotdaļfinālu mājas spēles aizvadīs pie daļēji slēgtām tribīnēm
"Zenit" spēlētāji
Foto:ITAR-TASS/Scanpix

UEFA paziņojusi, ka Sanktpēterburgas „Zenit” un Pireju „Olympiacos” komandas savas mājas spēles Čempionu līgas astotdaļfinālā aizvadīs daļēji slēgtu tribīņu priekšā.

UEFA šādu lēmumu pieņēmusi, abus klubu līdzjutējus atzīstot par vainīgiem rasisma izpausmēs un citos pārkāpumos. Papildus slēgtajām tribīnēm, klubiem arī nāksies maksāt soda naudu. „Zenit” sodīts ar 40 tūkstošiem eiro, bet „Olympiakos” ar 30.

„Zenit” ČL astotdaļfinālā spēkosies ar pagājušā gada finālisti Dortmundes „Borussia”, bet „Olympiakos” priekšā cīņa ar Mančestras „United”. Abu vienību mājas spēlēs būs slēgti noteikti tribīņu sektori. „Zenit” gadījumā nepieejams būs sektors, kurā ierasti pulcējās kluba ultras.

„Zenit” savu sodu ir saņēmusi par līdzjutēju uzvedību 11. decembra spēlē pret „Austria”, savukārt „Olympiakos” sodīta par notikumiem 10. decembrī, kad tā spēlēja ar „Anderlecht”. Apelāciju šim UEFA lēmumam var iesniegt triju dienu laikā.

"Zenit" pārstāvji arī pauduši savu atvieglojumu par saņemto sodu, jo klīdušas baumas, ka UEFA bijusi gatava diskvalificēt visu "Zenit" fanu klubu "Petrovski" no Čempionu līgas, tomēr piespriedusi samērā nelielu sodu.

Izmantotie resursi:
Partial stadium closure for Olympiacos and...
«Зенит» — «Боруссия»: фанатские сектора...

  +3 [+] [-]

, 2013-12-18 10:48, pirms 11 gadiem
Ne Zenit krievu spēlētāji prot uzvesties, ne fani!

     [+] [-]

, 2013-12-18 13:12, pirms 11 gadiem
koks ar diviem galiem - bez šādiem līdzjūtējiem tribīnes ir tukšas un komandas cieš finansiālus zaudējumus. Tāpēc arī UEFA saprot to, jo bez līdzjūtējiem nebūs lielas piķis ko pelnīt no ČL, un vieglāk ir salikt naudas sodus, kurus ultras samaksās no obšaga.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-12-18 13:33, pirms 11 gadiem
frutto rakstīja: kaads obsags ultram? tik cik alu nopirkt,ne vairak
tu ko - tiem visa istaba sastāv no komandas precēm, un gadā (tas gan attiecināms par pētījumu par vācijas klubu ultrām) iztērē vismaz EUR 3000 - abonoments uz mājas spēlē, biļetes viesos, ceļa izdevumi, kluba atribūtikas iegāde, utt. Pieļauju, ka krievi iztērē ap EUR 1000 gadā. Grieķi ir vēl trakāki, ar tiem pat policija neiesaistās konfliktos, grieķi vēsi ienes bengāļu fakeļus stadionā, pīpē, dzer, un uzdzīvo visos iespējamos veidos.
Piemēram, Minhenes Bayern ultras vārtusargam Noijeram noteica uzvedības kārtību, kuru tas apsolīja ievērot, citādi ultras (vieni no komandas lielākajiem sponsoriem) viņu satraumēs tā, ka spēlētāja karjera beigsies.

     [+] [-]

, 2013-12-19 00:36, pirms 11 gadiem
archdevil rakstīja: tu ko - tiem visa istaba sastāv no komandas precēm, un gadā (tas gan attiecināms par pētījumu par vācijas klubu ultrām) iztērē vismaz EUR 3000 - abonoments uz mājas spēlē, biļetes viesos, ceļa izdevumi, kluba atribūtikas iegāde, utt. Pieļauju, ka krievi iztērē ap EUR 1000 gadā. Grieķi ir vēl trakāki, ar tiem pat policija neiesaistās konfliktos, grieķi vēsi ienes bengāļu fakeļus stadionā, pīpē, dzer, un uzdzīvo visos iespējamos veidos.
Piemēram, Minhenes Bayern ultras vārtusargam Noijeram noteica uzvedības kārtību, kuru tas apsolīja ievērot, citādi ultras (vieni no komandas lielākajiem sponsoriem) viņu satraumēs tā, ka spēlētāja karjera beigsies.
Ja tie "ultras" tā rīkojas, tad attiecīgo valstu attiecīgajām iestādēm ir pamatotas tiesības "ierobežot viņu uzvedības kārtību", proti, lielākos nekauņas iebāzt aiz restēm. Piešķirt vēl arī labu taxi maksu par savārītajiem sūdiem. Un punkts.
Tādi "līdzjutēji" tikai visu sporta "gaisu" jauc.