Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A un B grupa: "Schalke" un "Hertha" izstājas

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

A un B grupa: "Schalke" un "Hertha" izstājas
"PSG" var gavilēt
Foto: AFP

Pēc pēdējām UEFA kausa izcīņas grupu turnīra spēlēm A un B grupās noskaidrojies, ka turnīru nevarēs turpināt divas Vācijas komandas - Gelzenkirhenes "Schalke 04" un Berlīnes "Hertha".

A grupa: "Schalke 04" ārpus sešpadsmitdaļfināla

A grupā šovakar izšķīrās pirmās vietas liktenis. Interesantākā solījās būt spēle starp „Racing” un „Manchester City”. „Racing” šajā spēlē apmierināja tikai uzvara, tādēļ „Racing” uzreiz pārņēma iniciatīvu savās rokās, bet sitienu pa viesu vārtiem bija maz. Spēles 20. minūtē nepārāk veiksmīgo Šmaihela spēli vārtos izmantoja Pereira, ieraidot bumbu pretinieku vārtos. Vēl pēc neilga laika „Racing” guva arī otros vārtus, kad bumbu pašā vārtu stūrī ieraidīja Oskars Serano. „Racing” šāds rezultāts pilnībā apmierināja, bet „City” izskatījās pagalam nevarīgi, tādēļ pirmais puslaiks tā arī noslēdzās ar 2:0 „Racing” labā.

Otrā puslaika sākums neliecināja par to, ka šajā spēlē varētu kaut kas mainīties, jo joprojām spēle ritēja ar mājinieku pārsvaru, kuru spēles 54. minūtē vārtu guvumā pārvērta Valera, kurš guva vārtus pēc stūra sitiena izpildes. Arī šie ielaistie vārti Mančestras klubu nespēja atdzīvināt. Pamazām arī Santanderas kluba futbolisti nomierinājās, necenšoties par katru cenu gūt vēl kādus vārtus. "City" spēles beigās vienus vārtus atguva, bet tas arī bija viss. "Racing" nosargāja uzvaru, bet ar to nepietika, lai tiktu nākamajā kārtā, jo Santanderas klubu, pateicoties labākai vārtu attiecībai, apsteidza "PSG".

Lieliski spēli Parīzē pret „Twente” futbolistiem uzsāka „PSG”, jo jau spēles astotajā minūtē Lujindula atklāja spēles rezultātu. Bet ar minimālu uzvaru „PSG” varēja arī nepietikt, lai tiktu nākamajā kārtā, tādēļ viņi savu spiedienu uz viesu vārtiem neatslābināja, turpinot uzbrukt. Tas atmaksājās 23. minūtē Seseņjons ar precīzu sitienu guva vēl vienus vārtus. Arī turpinājumā „PSG” izskatījās mazliet labāki, jo viņi noteikti zināja, ka arī viņu galvenie konkurenti „Racing” uzvar, tādēļ viņiem bija nepieciešama pēc iespējas pārliecinošāka uzvara. Pēc pirmā puslaika 2:0 franču labā.

Otrā puslaika sākums bija līdzīgāks nekā pirmais puslaiks, jo arī „Twente” beidzot sāka veidot kaut kādus uzbrukumus. Spēles 60. minūtē „PSG” bija lieliska iespēja vēl vairāk palielināt savu pārsvaru, kad soda laukumā tika nogāzts Lujindula, bet Kežmans nerealizēja 11 metru soda sitienu, samazinot savas komandas izredzes tikt nākamajā kārtā, jo izcili pret „City” spēlēja „Racing”, kuriem bija labāka vārtu attiecībā nekā „PSG”. Likās, ka "PSG" šajā spēlē vairs nespēs neko izdarīt, taču spēles pašās beigās franči guva divus vārtus īsā laikā, izvirzoties vadībā ar 4:0. Šāda fantastiska mača galotne nodrošināja "PSG" vietu nākamajā kārtā.

B grupa: "Metalist" izcīna pirmo vietu

Spēlē starp „Olympiacos” un „Hertha” izšķīrās trešās vietas liktenis B grupā. „Hertha”, lai tiktu nākamajā kārtā bija jāuzvar, tādēļ jau no pirmajām minūtēm viņi uzbruka vairāk, bet „Olympiacos” izturēja, pamazām izlīdzinot spēles gaitu. Jebkurā gadījumā mazliet bīstamākus uzbrukumus veidoja Berlīnes futbolisti. Puslaika izskaņā „Hertha” vēl vairāk aktivizējās, bet vārtus gūt neizdevās – 0:0.

Otro puslaiku ļoti aktīvi uzsāka „Olympiacos”, uzbrūkot krietni vairāk nekā pirmajā puslaikā. Īstu triecienu „Hertha” saņēma 55. minūtē, kad grieķi izvirzījās vadībā ar 1:0, sperot platu soli pretī nākamajai kārtai. Šāds negaidīts notikumu pavērsiens pārsteidza Berlīnes futbolistus, kuri ļāva vēl vairāk iniciatīvu pārņemt mājiniekiem. Tas viss beidzās ar to, ka 68. minūtē Galeti ar 11 metru soda sitienu dubultoja grieķu kluba pārsvaru. „Hertha” uz spēles beigām mazliet aktivizējās, izveidojot pāris pusmomentus, bet tas arī viss, jo spēles beigās Berlīnes futbolisti galīgi pārstāja pretoties, ļaujot mājiniekiem izcīnīt uzvaru ar graujošo 4:0. „Olympiacos” izcīnīja uzvaru, nodrošinot sev vietu nākamajā kārtā, bet „Hertha” palika ceturtajā vietā.

No turnīra tabulas viedokļa praktiski nesvarīga spēle tika aizvadīta Lisabonā, kur „Benfica” tikās ar „Metalist”. Abas komandas varēja uzlabot savas pozīcijas, bet tas arī viss, jo bija skaidrs, ka „Benfica” tālāk netiks, bet „Metalist” ieņems vismaz otro vietu grupā. „Benfica” spēlēja aktīvāk, bet, neskaitot Uretas trāpījumu pa vārtu stabu, neko ļoti bīstamu viņiem pirmajā puslaikā izveidot tā arī neizdevās. Pēc pirmā puslaika bezvārtu neizšķirts – 0:0.

Arī otrajā puslaikā „Benfica” izskatījās labāk un uzbruka vairāk, bet nekādi nespēja gūt vārtus, lai kā arī centās, tādēļ „Benfica” futbolisti grupu turnīrā tā arī neizcīnīja nevienu uzvaru. Punktu „Benfica” ļoti neveiksmīgajam startam turnīrā pielika Rikuns, kurš spēles 84. minūtē guva vārtus „Metalist” labā, nodrošinot komandai trešo uzvaru – 1:0. „Metalist” grupu turnīrā izcīnīja pirmo vietu, pie tam neielaida nevienus vārtus, bet „Benfica” palika pēdējā vietā.

UEFA kausa izcīņas grupu turnīra spēļu rezultāti, 18. decembris

A grupa

PSG – Twente 4:0 (2:0) (Lujindula 8’, 86' Seseņjons 23’, Kežmans 84' )
Racing – Manchester City 3:1 (2:0) (Pereira 20’, Serano 30’, Valera 54’ - Saisedo 90+2')

B grupa

Olympiacos – Hertha 4:0 (0:0) (Dudu 55’, Galeti 68’ (11m), Torosidis 87', Santo 88')
Benfica – Metalist 0:1 (0:0) (Rikuns 84’)

A grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Manchester City42126:57
2.Twente42025:86
3.PSG41217:55
4.Racing41216:55
5.Schalke 0441125:64

B grupa

VKomandaSUNZGV:ZVP
1.Metalist43103:010
2.Galatasaray43014:19
3.Olympiacos42029:36
4.Hertha40222:72
5.Benfica40132:91