Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

C grupa: Ibrahimovičs nerealizē pendeli, PSG ar 4:1 uzvar Grieķijā

Rolands Eliņš

C grupa: Ibrahimovičs nerealizē pendeli, PSG ar 4:1 uzvar Grieķijā
Divu vārtu autors Tjagu Mota
Foto:AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas C grupas pirmajā kārtā uzvaras izcīnījušas Parīzes "Saint-Germain" un Portugāles "Benfica" komandas. PSG pēc vāji aizvadītā pirmā puslaika (1:1) spēja otrajā mača pusē gūt trīs vārtus pēc stūra sitienu izspēles un uzvarēt ar 4:1 Pireju "Olympiacos", savukārt "Benfica" mājās ar 2:0 pieveica "Anderlecht".

C grupas teorētiskā favorīte Parīzes „Saint-Germain” savu pirmo spēli aizvadīja izbraukumā Pirejās, Grieķijā, kur spēkojās ar šo sezonu lieliski uzsākušo „Olympiacos”. Šī bija pirmā reize, kad PSG Čempionu līgas spēlē varēja prezentēt iespaidīgo uzbrukuma duetu Zlatanu Ibrahimoviču un Edinsonu Kavani.

Jau pašā spēles sākumā PSG vārtus apdraudēja divi Vladimira Vaisa tālsitieni, no kuriem viens trāpīja pa vārtu pārliktni, bet otrs –nedaudz garām. Francijas klubs gan kontrolēja bumbu vairāk, taču biežāk arī pieļāva kļūdas aizsardzībā. Viena no savlaicīgi neizsistām bumbām noveda pie tā, ka 15. minūtē Dāvids Fusters ar tālsitienu trāpīja pa vārtu stabu – PSG aizsargi varēja atviegloti nopūsties.

Pēc pablāvā sākumā PSG izglāba Ibrahimovičs, kurš ar lielisku piespēli uzsāka uzbrukumu, kuru ar precīzu sitienu noslēdza Edinsons Kavani (1:0). Vadību gan Parīzes komanda ilgi nesaglabāja, jo pēc piecām minūtēm atkal uzdarbojās Vaiss. Šoreiz viņš ielauzās soda laukumā, eleganti apspēlēja divus aizsargus un raidīja bumbu garām bezpalīdzīgajam vārtsargam Salvatorem Sirigu (1:1).

Problēmas PSG klubam radīja ne tikai Vaiss, bet visa grieķu vidējā līnija, kura neļāva laukuma centrā izvērsties Tjagu Motam un Marko Verrati, vēl vairāk, abiem bija pat grūtības noturēt bumbu. Pēc pirmā puslaika neizšķirts 1:1, tiesa, „Olympiacos” bija izdarījusi 10 sitienus (četrus vārtu rāmī), kamēr PSG tikai vienu, turklāt viesi puslaikā ne reizes nebija guvuši iespēju izpildīt stūra sitienu.

Otrā puslaika sākumā PSG iespieda pretiniekus viņu laukuma pusē, tiesa, īpaši bīstamus momentus izveidot neprata, līdz beidzot 68. minūtē izmantoja standartsituāciju. Pēc stūra sitiena aizsargus un vārtsargu slaidā lēcienā apsteidza Tjagu Mota un atguva PSG vadību (2:1). Nepagāja ne pāris minūtes, kad Mota savu meistarstiķi atkārtoja – stūra sitiens, spēle ar galvu, vārti un jau 3:1.

Pēc šī Motas uzplaiksnījuma spēle nedaudz izlīdzinājās, taču lieliska iespēja gūt vārtus 82. minūtē radās Ibrahimovičam, kurš nopelnīja 11 metru soda sitienu, tiesa, viņa izpildīto sitienu pārliecinoši atvairīja vārtsargs Robertu, kurš spēja novērst arī pēc tam sekojošās briesmas, kad Ibrahimovičs bija pirmais pie atsistās bumbas. Robertu gan nekā nespēja glābt, kad pēc PSG stūra sitiena atkal ar galvu vārtus guva 19 gadus vecais brazīliešu aizsargs Markinjušs. Līdz ar to PSG, par spīti slikti aizvadītajam pirmajam puslaikam, no Grieķijas aizveda uzvaru 4:1 un trīs punktus.

Otrajā C grupas spēlē Portugāļu „Benfica” uzņēma Beļģijas „Anderlecht” un savu sākuma ofensīvu jau ceturtajā minūtē spēja pārvērst gūtos vārtos, kad pirmais pie soda laukumā atsistās bumbas bija Filips Duričičs. Mājinieku spiediens nedaudz kritās puslaika otrajā pusē, taču pēc stūra sitiena 30. minūtē „Anderlecht” aizsargi ļāva Luisao noķert bumbu uz krūtīm un raidīt bumbu vārtos otro reizi (2:0). Otrajā puslaikā norisinājās jau daudz līdzvērtīgāka cīņa, taču rezultāts nemainījās, arī „Benfica” ČL grupu turnīru sāka ar uzvaru.

C grupa, 17. septembris

KomandasRezultātsVārtu guvēji
Olympiacos- PSG1:4 (1:1)Vaiss 25` - Kavani 19` Mota 68` 73` Markinjušs 86`
Benfica-Anderlecht2:0 (2:0)Duričičs 4` Luizau 30`

C grupa, kopvērtējums

V.KomandaSUNZVAP
1.PSG11004:13
2.Benfica11002:03
3.Anderlecht10010:20
4.Olympiacos10011:40

  +1 [+] [-]

, 2013-09-17 23:44, pirms 11 gadiem
spēli neskatījos, varbūt nevaru objektīvi spriest, bet koefs uz PSG, manuprāt, bija par augstu, ko arī daudzi izmantoja. Paldies par dāvanu

     [+] [-]

, 2013-09-18 00:30, pirms 11 gadiem
Labs. stūra sitieni kā pēc grāmatas