Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

UEFA bargi soda "Manchester City" un PSG

UEFA bargi soda "Manchester City" un PSG
Mišels Platinī
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) lēmusi par apjomīgām sankcijām deviņiem futbola klubiem, to vidū arī Anglijas čempionvienībai "Manchester City" un Francijas čempionam PSG.

Deviņi Eiropas futbola klubi panākuši vienošanos ar UEFA par sankcijām, kas stāsies spēkā "Financial Fair Play" noteikumu neievērošanas rezultātā. Sodītie klubi ir "Manchester City" (Anglija), PSG (Francija), "Bursaspor", "Galatasaray", "Trabzonspor" (visi – Turcija), "Anji", "Rubin", "Zenit" (visi – Krievija) un "Levski" (Bulgārija).

Abiem Rietumeiropas futbola grandiem – "Manchester City" un PSG – piespriesti līdzīgi sodi. Katram no abiem klubiem būs jāšķiras no 60 miljoniem eiro, taču divas trešdaļas no šīs summas (40 miljonus) būs iespēja atgūt, ja klubs precīzi izpildīs visus pārējos vienošanās noteikumus.

Nākamajās divās sezonās abiem superklubiem būs jāierobežo savi tēriņi spēlētāju tirgū. Šovasar transfēru periodā klubi nedrīkstēs iztērēt vairāk par 60 miljoniem eiro, tāpat arī kluba darbinieku (to vidū arī futbolistu) algas nedrīkstēs pārsniegt jau esošo apjomu. Attiecībā uz nākamajām sezonām UEFA noteikusi laiku, kurā jāsamazina zaudējumu apjoms – līdz 2015.gada beigām "City" pakāpeniski jāsakārto sava saimniecība, lai zaudējumi būtu tikai 10 miljonus eiro lieli, savukārt PSG šajā laikā jāpanāk 30 miljonu deficīts. 2014.gada beigu pieturas punkts Anglijas komandai ir 20 miljoni eiro, savukārt PSG līdz 2016.gada beigām jāpanāk neitrāla bilance.

Abiem klubiem būs arī ierobežojumi Čempionu līgas turnīrā. Atšķirībā no pārējām komandām, kuru pieteikumā visam turnīram varēs būt 25 futbolisti, "Manchester City" un PSG būs jāiztiek ar 21 spēlētāju. Tiesa, PSG jau šī gada beigās var atgūt tiesības uz 25 vīru sastāvu (ja ievēros pārējos vienošanās noteikumus), savukārt Anglijas komandai nākamā Čempionu līgas sezona būs jāpavada skaitliski mazākā sastāvā.

Detalizēts sankciju apraksts pieejams UEFA mājaslapā:
"Bursaspor" - uefa.org
"Rubin" - uefa.org
"Galatasaray" - uefa.org
"Paris Saint-Germain" - uefa.org
"Trabzonspor" - uefa.org
"Zenit" - uefa.org
"Manchester City" - uefa.org
"Levski" - uefa.org

Izmantotie resursi:
We care about football – UEFA.org

  -2 [+] [-]

, 2014-05-17 10:53, pirms 10 gadiem
belo31 rakstīja: Tieši tāpēc Messi pakonsultējoties ar City cilvēkiem pagarināja līgumu vēl uz vienu gadu ar Farsu.

Jo šogad nopirkt Messi mums neļaus UEFAlona.

Gaidīsim nākamo vasaru.
Messi vienmēr tiek piedāvāts jauns līgums, pirms ir palikuši 2 gadi, bet ne Messi, ne Ronaldo savus klubus nepametīsšā vai tā.

  +3 [+] [-]

, 2014-05-17 11:08, pirms 10 gadiem
belo31 rakstīja: Dumjiem puišeļiem atgādinu:

1.City informēja Messi, ka tomēr laikam nevarēs iegādāties viņu.
2.City sniedza konsultācijas Messi ko darīt tālāk.
3.Messi pieprasīja Farsai vismaz 20 miljonu algu, lai kompensētu laiku, kurā nevarēs spēlēt City.
4.Lai tiktu realizētas prasības, bija jāveic līguma grozījumi, kā rezultātā līgums tika pagarināts simboliski tikai uz vienu gadu nevis pieciem vai uz mūžu.

Gan Lionels, gan City vēlas lai Messi spēlētu City rindās, pašlaik to neļauj UEFA, bet no tā cietīs Eiropas futbols - Messi turpinās laist muļķi Farsas rindās, pastaigāsies pa laukumu, nespēlēs ar 100% atdevi.
Sezonas laikā ir pretlikumīgi "konsultēt" citu klubu spēlētājus.

Kāpēc lai viņš pamestu Barselonu un dotos uz klubu, kuram nav nekāda prestiža?

     [+] [-]

, 2014-05-17 11:09, pirms 10 gadiem
MrEmeschEmess rakstīja: Messi vienmēr tiek piedāvāts jauns līgums, pirms ir palikuši 2 gadi, bet ne Messi, ne Ronaldo savus klubus nepametīsšā vai tā.
Par Messi bija skaidrs, ka City piedāvātā nauda viņu īpaši nevilina. Nekas Shity nav tāds (neskaitot $) ko Barsa var piedāvāt. Bija skaidrs, ka Messi nekur neies. Kas atiecas uz Ronaldo, tad neesmu drošs par viņa ilgtermiņa palikšanu Real. Pārāk daudz runājis par to arī iepriekš

     [+] [-]

, 2014-05-17 11:19, pirms 10 gadiem
Man tikai neizpratni rada pāris lietas:
1) Tas 60M sods (jeb 20M?) tiks ierēķināts jau kā mīnuss nākamā gada kluba finanšu atskaitē? Tas būtu loģiski, jo sodīts tiek klubs nevis tā īpašnieks;
2) Kādēļ jāliek kaut kādi mistiski 60M ierobežojumi vasaras transfēriem, kas būtībā jau nav maza summa ar kuru operēt. Abiem grandiem jau nav jābūvē komanda no jauna. Un ja piem. PSG vasarā izlemj pārdot Kavani par 60M, tāpat drīkstēs tērēt tikai tos UEFA noteiktos miljonus?

Jāpagaida kāda speciālista raksts, bet man izskatās ka vissāpīgākais sods varētu būt City tieši ar atņemto 4 spēlētāju pieteikumu ČL. Konkrētos apstākļos tā varētu kļūt par diezgan lielu problēmu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-17 14:11, pirms 10 gadiem
belo31 rakstīja: Divkārtējs Anglijas čempions 3 iepriekšējo gadu laikā un nav prestižs? Nezinu vai nu tu troļļo vai arī esi stulbs
Tas nav prestižs, tā ir bagātnieku nauda, tieši tā pat kā Čelsikiem. Pirms arābiem viņi 30 gadus bija pilnīgas nulles.

     [+] [-]

, 2014-05-18 19:37, pirms 10 gadiem
ABa rakstīja: Jāpagaida kāda speciālista raksts, bet man izskatās ka vissāpīgākais sods varētu būt City tieši ar atņemto 4 spēlētāju pieteikumu ČL. Konkrētos apstākļos tā varētu kļūt par diezgan lielu problēmu.
Ja tā paskatās, tad MC šajā sezonā ČL izmantoja 21 spēlētāju, tpc tas nevarētu būt pats sāpīgākais

     [+] [-]

, 2014-05-19 10:15, pirms 10 gadiem
Šajā sezonā viņi varēja izmantot arī tikai 11 spēlētājus ja gribēja un apstākļi bija labvēlīgi. Bet vismaz bija iespēja izvēlēties. Toties nākamajā sezonā var gadīties problēmas. Ja no 10 rezervistiem 2 aizņem vārtsargi, paliek tikai 8 laukuma spēlētāju izvēle. Kāda trauma, kāda diskvalifikācija un problēma konkrētā pozīcijā var gadīties nopietna. Turklāt no zvaigžņu sastādītā komandas sastāva kādam nāksies palikt bez iespējas spēlēt ČL, kas droši vien konkrētajam spēlētājam nepatiks.
Jebkurā gadījumā tas bija mans salīdzinājums noteikto sankciju vērtībai. 60M transfēriem pilnīgi pietiek pāris augstākā līmeņa spēlētāju iegādei, bet 20M (reālais) sods vispār nešķiet nekas nopietns.

     [+] [-]

, 2014-05-19 10:45, pirms 10 gadiem
Manchester City club statement 16 May -...

kluba oficiālais paziņojums par FFP, tur var izlasīt par detaļām, kas nav skaidras.
20 mio sods tiks sadalīts pa 2 sezonām un katrā City nedabūs 10 mio par ČL raidtiesībām. Pārējo summu nevajadzēs maksāt, ja klubs izpildīs nosacījumus.
Interesanti, ka UEFA apgalvo, ka City pārkāpusi FFP dēļ spēlētājiem, kas iegādāti pirms 2010. gada, kas itkā neiet FFP vērtējumā, jo tas bija tikai par pēdējiem 2 gadiem, bet UEFA acīmredzot kaut ko sarēķināja savādāk.

     [+] [-]

, 2014-05-19 10:50, pirms 10 gadiem
Jā skvada ierobežojums ČL varētu būt visāpīgākais. Domāju, ka pieteiks 2 vārtsargus tikai. Varbūt tāpēc arī Pelegrīnī tik izvairīgi teica, par City iespējām pacīnīties par ČL nākamajos 2 gados, zināmos apstākļos (traumas + diskvalifikācija), tas var ļoti nopietni ierobežot komandas konkurētspēju.

     [+] [-]

, 2014-05-19 11:25, pirms 10 gadiem
septembris rakstīja: 20 mio sods tiks sadalīts pa 2 sezonām un katrā City nedabūs 10 mio par ČL raidtiesībām. Pārējo summu nevajadzēs maksāt, ja klubs izpildīs nosacījumus.
Interesanti, ka UEFA apgalvo, ka City pārkāpusi FFP dēļ spēlētājiem, kas iegādāti pirms 2010. gada, kas itkā neiet FFP vērtējumā, jo tas bija tikai par pēdējiem 2 gadiem, bet UEFA acīmredzot kaut ko sarēķināja savādāk.
Hmm, atkal interesanti. Tad sadalot 20M uz divām nākamām sezonām atņemot no TV naudas, UEFA jau garantē City vietu eirokausos uz aiznākamo sezonu?

Visticamāk tad City atskaitēs liek pirms 2010.gada iegādātos spēlētājus joprojām kā amortizāciju, vai arī joprojām maksā kādu algas daļu tiem kas klubā vairs nav.

Diez vai riskēs pieteikt tikai 2 vārtsargus. Kaut gan ČL ja nemaldos drīkst neierobežotā daudzumā pieteikt akadēmijas jauniešus, kuri nav pārsnieguši kaut kādu tur 19 vai 20 gadu vecumu (neatceros). Nezinu tikai cik City tur šobrīd ir reāli spēlētāji tādam līmenim.

     [+] [-]

, 2014-05-19 11:46, pirms 10 gadiem
Par to es arī iedomājos bet, ja City netiks ČL 15/16 tad nebšu iemesla viņus arī sodīt, jo sodi taču attiecas tikai uz dalību ČL.

Iespējams tā arī ir, bet rēķināšanas nianses neopārzinu.

Jā jauniešus pieteikt laikam drīkstēja cik vēlas. City U18 šogad novinnēja savu konferenci (ziemeļu; kopā ir 2 konferences) arī EDS (U 21) bija tabulas augšgalā (ja pareiz atceros 3. vietā). Tajās komandās ir ļoti daudz labu un perspektīvu spēlētāju. Lopesu plāno jau nākamajā sezonā iesiatīt pirmajā komandā, ir vēl daži gatavi spēlēt līmeni augstāk. Protams, ČL līmenim viņi pašlaik varbūt nav gatavi, bet ja nu būs ļoti nepieciešams viņus iesaistīt to varēs darīt.

     [+] [-]

, 2014-05-19 11:58, pirms 10 gadiem
FFP attiecas uz UEFA rīkotajiem turnīriem, ne tikai ČL.

Es tās jauniešu konferences nepārzinu, drīzāk pat viņas mani pilnīgi dezorientē Es tikai nupat uzzināju, ka MU U21 spēlēja kaut kādā sezonas finālā ar Chelsea, kur zaudēja 1:2. Iespējams tas bija krutākais jauniešu turnīrs, jo tur spēlēja arī tādi kuri pamatsastāvā bija parādījušies, bet neapgalvoju. Tā ka viņiem tur tie turnīri jauniešiem ir baigi daudz. Cerams uztaisīs beidzot to EPL dublieru turnīru, tad varētu arī smalkāk pasekot līdz.