Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Stuglis par 11 metru soda sitienu: ''Kur to roku citur likt? Tas ir dabisks stāvoklis''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Stuglis par 11 metru soda sitienu: ''Kur to roku citur likt? Tas ir dabisks stāvoklis''
Elvis Stuglis. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/FK RFS

Latvijas čempione futbolā RFS vakar izpārdotā ''Skonto'' stadionā piedzīvoja neveiksmi UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīrā, ar 0:2 atzīstot Edinburgas ''Hearts'' pārākumu. Pirmos vārtus skoti guva no 11 metru atzīmes, pendeli tiesnesim piešķirot pēc fiksētas spēles ar roku Elvja Stugļa izpildījumā. Pēcspēles komentārā aizsargs skaidroja, ka no pārkāpuma izvairīties nespēja un atzina rūgto pēcgaršu.

''Ko tur daudz teikt – momenti mums bija. Vajadzēja tos realizēt un būtu cita spēle. Nerealizējām, nopelnīju neveiksmīgu pendeli. Man trāpīja pa roku no divu metru attāluma. Neko nevarēju izdarīt. Arī pie rezultāta 0:1 varējām izlīdzināt un arī gūt otros vārtus. Vajadzēja realizēt momentus un viss būtu bijis kārtībā,'' par spēli teica Elvis Stuglis.

Vaicāts par nopelnīto 11 metru soda sitienu uz saviem vārtiem, kas tika piešķirta par Stugļa spēli ar roku savā soda laukumā, aizsargs sacīja: ''Kur to roku citur likt? Tas ir dabisks stāvoklis. Kur es to roku likšu? Aiz muguras? Kā es tad nokritīšu? Tas ir nedabisks stāvoklis. Neesmu redzējis nevienu, kurš izklupienā liktu roku aiz galvas. It īpaši, ja trāpa no diviem metriem. Tālāk var paspēt varbūt noreaģēt, noņemt, bet šajā epizodē neko citu nevarēju izdarīt. Sapratu, ka līnijtiesnesis no otras malas redzēja spēli ar roku un to nosvilpa.''

Ar roku mača gaitā ārpus sava soda laukuma nospēlēja arī ''Hearts'' vārtsargs, izpelnoties dzelteno plāksteri. ''Nav ne jausmas. Nezinu, kā tas tiek traktēts. Čaļi ģērbtuvē teica, ka tā bija sarkanā kartīte. Nekomentēšu to daudz.''

''Tajā brīdī noteikti nezināju, bet nākamajā dienā treniņā sapratām, kāda būs shēma un kuri spēlētāji spēlēs,'' teica Stuglis, kurš iepriekšējā Virslīgas mačā pret Jūrmalas ''Spartaku'' spēli noraudzījās no rezervistu soliņa.

''Florencē bija grūtāk karstuma dēļ. Šeit atkal bija britu futbols – daudz jāskrien, jācīnās, ir daudz tālās piespēles, malu mainīšanas. Briti vienmēr spēlē fizisku futbolu. Nav viegli,'' pirmās divas UEFA Eiropas Konferences līgas grupu turnīra spēles salīdzināja RFS aizsargs.

''Pats personīgi nedzirdēju nekādus apvainojumus vai ko tamlīdzīgu. Atmosfēra bija ļoti laba. Kas tāds Latvijā sen nebija bijis. Spēle pret Kopenhāgenu bija trīs gadus atpakaļ. [Stuglis tobrīd pārstāvēja ''Riga'' – KD] Ja reizi trīs gados savāksim pilnu stadionu, tālu netiksim. Biežāk jātiek grupu turnīrā, lai būtu šāds futbols un atmosfēra.''

Spēles izskaņā uz priekšu devās gan Stuglis, gan Žiga Lipuščeks, kuri spēli sāka kā centra aizsargi. ''Sitām tik uz priekšu un centāmies dabūt bumbu soda laukumā, lai izveidotu nelielu haosu – viņi apjūk, pazaudē kādu no mūsu spēlētājiem un tā arī gūtu tos vārtus.''

''Veicām nelielas korekcijas, jo viņi pirmajā puslaikā veidoja vairākumu malās. Nedaudz netikām galā ar to. Pretinieki bieži ļoti ātri tika cauri mūsu pussargu līnijai. Kamēr piešāvāmies, bija nesaprašanās līdz galam.''

''Žēl. Ir nepatīkama pēcgarša. Gulēt neaiziesim neviens. Tiešām varējām aizķerties. Florencē bija grūti – divi, trīs momenti, bet šeit iespēju bija daudz, kuras vajadzēja izmantot,'' latvietis iezīmēja kopējo noskaņojumu pēc mača.

''Salīdzinot ar ''Linfield'', skoti ir taktiski apmācītāki. ''Linfield'' vairāk spēlēja tipisko britu futbolu – sitam uz priekšu, cīnamies, savācam otrās bumbas un skrienam iekšā soda laukumā. ''Hearts'' vairāk mainīja malas, diagonāles – taktisks futbols,'' atšķirības starp iepriekšējo mēnešu pretiniecēm no Britu salām skaidroja Stuglis.

RFS pēc divām spēlēm grupu turnīrā tikusi pie viena punkta. Taujāts, vai komandu šāds rezultāts apmierina, aizsargs bija kritisks: ''Skatoties pēc šīs spēles, noteikti nē. Iekšā ir rūgtums, jo varējām aizķerties. Vismaz nospēlēt neizšķirti.''

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Başakşehir22007:06
2.Hearts21012:43
3.RFS20111:31
4.Fiorentina20111:41

UEFA Eirokausu spēles šosezon pieejamas Viaplay platformā.

  +3 [+] [-]

, 2022-09-16 09:27, pirms 2 gadiem
Nu gan ..irsējs!!! Līdz dabīgam stāvoklim tur kā līdz mēnesim.

  +6 [+] [-]

, 2022-09-16 09:33, pirms 2 gadiem
Par tik dabīgu stāvokli ir tikai dabīgi, ka piešķir 11m sodasitienu

  +2 [+] [-]

, 2022-09-16 10:11, pirms 2 gadiem
Dabīgs stāvoklis 😃 Ej izgulies

  -2 [+] [-]

, 2022-09-16 10:17, pirms 2 gadiem
Kur tad varētu to roku likt izklupienā? Var redzēt, ka futeni neesat spēlējuši... ar savu nejēgšanu jau nevajag lielīties!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-16 10:23, pirms 2 gadiem
Starp kājām . I olas frošībā , i pendele nebūs.Trnējies, Stguli !

  +5 [+] [-]

, 2022-09-16 11:12, pirms 2 gadiem
Piekritīšu, ka izklupienā nevar nokontrolēt roku, lai tā būtu pie sāniem, aiz muguras vai vēl sazin kur, bet tāpat jārēķinās, ka veicot šādu izklupienu var sanākt nospēlēt ar roku. Nav tur variantu, pamatots 11m sitiens.

     [+] [-]

, 2022-09-16 12:27, pirms 2 gadiem
Nu ta nu tagad atraduši vienu Stugli ko noknābāt paši savā nelaimē... .. Skaidrs bija, ka RFS kofi bija krietni pārvērtēti un skotiem bija vērts uzlikt.

     [+] [-]

, 2022-09-16 12:32, pirms 2 gadiem
Tad jau iznāk ka tā ir meistarība. Vajag no 2metriem tik trāpīt pa roku.30-50% gadījumu tas varētu izdoties.Vārti nosegtu šauj pa roku-pendele nopelnīta.

     [+] [-]

, 2022-09-16 12:34, pirms 2 gadiem
Kurta VARs ?

     [+] [-]

, 2022-09-16 13:03, pirms 2 gadiem
otava rakstīja: Tad jau iznāk ka tā ir meistarība. Vajag no 2metriem tik trāpīt pa roku.30-50% gadījumu tas varētu izdoties.Vārti nosegtu šauj pa roku-pendele nopelnīta.
Ko tad tu neesi Real Madrid ja jau tas tik vienkārši?

     [+] [-]

, 2022-09-16 13:43, pirms 2 gadiem
kasagrande rakstīja: Piekritīšu, ka izklupienā nevar nokontrolēt roku, lai tā būtu pie sāniem, aiz muguras vai vēl sazin kur, bet tāpat jārēķinās, ka veicot šādu izklupienu var sanākt nospēlēt ar roku. Nav tur variantu, pamatots 11m sitiens.
roku kustības palīdz arī veikt izklupienu un noturēt līdzsvaru. Aizsargiem ir jācenšas rokas kontrolēt, bet to ir vieglāk pateikt kā izdarīt, tāpēc es arī nesteidzos nevienu nosodīt. Tā futbolā gadās.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-16 13:53, pirms 2 gadiem
Tas būtu dabisks stāvoklis, ja viņš būtu vārtsargs

     [+] [-]

, 2022-09-16 14:54, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: roku kustības palīdz arī veikt izklupienu un noturēt līdzsvaru. Aizsargiem ir jācenšas rokas kontrolēt, bet to ir vieglāk pateikt kā izdarīt, tāpēc es arī nesteidzos nevienu nosodīt. Tā futbolā gadās.
Protams, ne jau Stuglis vainīgs pie zaudējuma, viņš darīj to, kas aizsargam bija jādara un nepaveicās. Vai varēja labāk? Droši vien, ka labāk būtu bijis aizsardzībā nospēlēt tā, lai šāds izklupiens vispār nav jāveic. Tomēr zaudējums vairāk ir dēļ nespējas realizēt izveidotos momentus vai arī izveidotos pusmomentus novest līdz jēdzīga sitienam pa vārtiem.

     [+] [-]

, 2022-09-16 15:13, pirms 2 gadiem
Tas ir dabisks stāvoklis peldēšanā uz muguras !

     [+] [-]

, 2022-09-16 15:16, pirms 2 gadiem
Bet skotu otrie vārti bija riktīga bonbonga ! Dabisks 3 uzbrucēju stāvoklis pret vārtsargu ...

     [+] [-]

, 2022-09-16 15:51, pirms 2 gadiem
kasagrande rakstīja: Protams, ne jau Stuglis vainīgs pie zaudējuma, viņš darīj to, kas aizsargam bija jādara un nepaveicās. Vai varēja labāk? Droši vien, ka labāk būtu bijis aizsardzībā nospēlēt tā, lai šāds izklupiens vispār nav jāveic. Tomēr zaudējums vairāk ir dēļ nespējas realizēt izveidotos momentus vai arī izveidotos pusmomentus novest līdz jēdzīga sitienam pa vārtiem.
jā, tas līdzīgi kā vārtsargi nereti saka - visus sitienus ir iespējams atvairīt, ja izdari pareizas izvēles un ieņem labu pozīciju. Lielākie mestari šajā kontekstā arī mazāk kļūdās. Es arī piekrītu, ka spēle dēļ šī netika izšķirta, neveiksmīgs moments.