Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Aizraujošā un nervus kutinošā cīņā RFS pagarinājumā pārvar "KI Klaksvik" barjeru

Emils Ozerinskis

Aizraujošā un nervus kutinošā cīņā RFS pagarinājumā pārvar "KI Klaksvik" barjeru
Darko Lemajičs. Foto: RFS

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās kārtas atbildes spēlē Fēru salās izvērtās azartiska drāma, kurā RFS otrajā pagarinājumā izcīnīja uzvaru pār "KI Klaksvik" ar rezultātu 4:2. Rīdziniekiem ceļazīmi uz kvalifikācijas otro kārtu nopelnīja Tomislava Šāriča gūtie vārti.

Pēc sarežģītās tikšanas uz izbraukuma spēli, Viktors Morozs ar sastāvu neeksperimentēja, sūtot 11 vīru sākumsastāvā savu uzticamāko virknējumu, kas izmantots arī Virslīgas svarīgākajos mačos. Lai gan gribējās gaidīt pārliecinošu pārsvaru RFS izpildījumā, taču cīņas ievadā aktīvāki bija mājinieki. Pirmā vārtu gūšanas iespēja radās desmitajā miūtē, kad "KI Klaksvik" vārtsargam nācās atvairīt Darko Lemajiča sitienu ar galvu. Pēc tam sekojošajā stūra sitienā pārākais soda laukumā bija Vitālijs Jagodinskis, kurš iebakstīja bumbu vārtos, panākot 1:0 un izlīdzinot rezultātu divu spēļu summā.

Salīdzinoši ar pagājušās nedēļas komandu savstarpējo spēli, vēsture nedaudz atkārtojās, ātru brīdinājumu nopelnot Lemajičam, kas tādējādi atkal apspieda serbu uzbrucēja iespējas laukumā. Uzreiz pēc Lemajiča pārkāpuma "KI Klaksvik" izpildīja soda sitienu, kurā Fēru salu futbolisti izmantoja RFS spēcīgākos ieročus. Saņemdams tālo piespēli soda laukuma kreisajā malā, Odmars Feru ar galvu raidīja bumbu vārtos, izlīdzinot rezultātu 1:1. Standartsituāciju uguņošana turpinājās arī pirmā puslaika vidū, kad soda sieitnu no laukuma labās puses uzņēmās Tomašs Šimkovičs. Visaugstāk pretinieku soda laukumā lēca Lemajičs, gūstot komandas otros vārtus (2:1) un atkal atgriežot līdzsvaru divu spēļu summā. Uzreiz pēc bumbas izspēles no centra apļa, savu reaktīvo ātrumu nodemonstrēja Emersons, apskrienot pretiniekus un ar 3:1 izvirzot Latvijas komandu vadībā divu spēļu summā.

Pie pusstundas atzīmes RFS pavisam maz pietrūka, lai realizētu trešo standartsituāciju. No līdzīgas pozīcijas kā otrajos vārtos tika izpildīts centrējums. Līdz bumbai aizsniegties sanāca Jagodinskim, bet no viņa kājas bumba aizleca pavisam nedaudz garām vārtu četrstūrim. Standarti turpināja zvanīt trauksmes zvanus arī pie Viktora Moroza trenētās komandas vārtiem, pie stūra sitiena Fēru salu koamndai nodārdinot Vitauta Čerņauska vārtu pārliktni. Kopumā spēles tiesnesism Keitam Kenedijam nebija nekādas aiztures uz dzelteno plāksteru rādīšanu, jau pirmajā puslaikā sodot trīs RFS futbolistus. Uguņošana turpinājās arī pirms došanās uz ģērbtuvēm. Kompensācijas laika izskaņā kārtējais standarts atnesa vārtus mājiniekiem, izceļoties serbu aizsargam Deni Pavlovičam. Uz ģērbtuvēm komandas devās pie rezultāta 3:2, kas summā nozīmēja neizšķirtu pirms izšķirošā puslaika.

Uz mākslīgā seguma nejūtot savu elementu, pēc puslaika nomainīts tika Perts Mareš, kurā vietā laukumā devās Latvijas futbolā pie sintētiskajiem laukumiem pieradušais Vladislavs Sorokins. Saprotot katru vārtu milzīgo cenu, abas vienības otrajā puslaikā sāka spēlēt uzmanīgāk. Spēles 65. minūtē uzbrukumam pieslēdzās Sorokins, kuram bumbu pa sitienam paripināja Emersons. Malējā aizsarga sistā bumba paripoja pavisam mazliet garām vārtus stabam.

Pamatlaika pēdējās divdesmit minūtēs kā uzbrucējs laukumā RFS komandai devās Elvis Stuglis, nomainot dzeltenās kartītes ierobežoto Lemajiču. Tuvojoties mača izšķirošajām minūtēm, kvalitatīvākus un bīstamākus uzbrukumus veidoja Fēru salu komanda, pamatīgi liekot satrīcēt RFS līdzjutēju sirdīm. Nokaitētā gaistonē ritēja spēles četras kompensācijas laika minūtes. RFS pēdējā no tām tika pie diviem standartiem, taču tie palika nerealizēti, nosūtot komandas uz papildlaika pusstundu.

Pagarinājuma pirmajās minūtēs divreiz "KI Klaksvik" nebija tālu no vārtu guvuma. Pēcāk pēc pāris minūšu miera arī 102. minūtē Fēru salu futbolisti divreiz pēc kārtas lika Čerņauskam glābt RFS vienību. Pirmajās 15 papildlaika minūtēs RFS pie reālām vārtu gūšanas iespējām netika. Otrajā pagarinājumā ar dažādām viltībām RFS izraustija pretiniekus pie sava standarta. Pēc Šimkoviča centrētās bumbas Žiga Lipuščeks neaizsniedzās, taču pie tālā staba bija Tomislavs Šāričs, kurš 108. minūtē panāca Virslīgas līdervienībai labvēlīgo 4:2. Pēc izvirzīšanās vadībā RFS ar lieliem spēkiem aizsargājās, lai neizlaistu slideno pārsvaru. Spēles gaita uzsita pa nerviem arī mājinieku trenerim Mikajlaim Tomasenam, kurš no spēles soģa saņēma sarkano kartīti. "KI Klaksvik" ļoti nopūlējās, lai izrautu sev vajadzīgos vārtus, taču RFS nosargāja sev derīgo rezultātu, pirmo reizi kluba vēsturē tiekot pāri Eirokausu pirmajai kvalifikācijas kārtai.

"KI Klaksvik" - RFS 2:4 P (2:3, 0:1); sērijā 5:6
Vārti: Ferū 16', Pavlovičs 45'+2 - Jagodinskis 11', Lemajičs 25', Emersons 26', Šāričs 108'
Brīdinājumi: Sumarē, Fredriksbergs, Andreasens - Lemajičs, Emersons, Jagodinskis, Savaļnieks
Klaksvik: Rosenurns - Kronbergs (van der Heidens 111'), Pavlovičs (Rūnings 111'), Brinks (Bjerkmans 91'), Andersens - Feru - Danielsens, Frederiksbergs, Vatnsadals, Sumarē - Klekskards (Juhanesens 111').
RFS: Čerņausks - Savaļnieks, Jagodinskis, Lipuščeks, Marešs (Sorokins 46') - Strumija, Zjuzins (Frīzenbihlers 63'), Šāričs - Šimkovičs (Micevskis 117'), Lemajičs (Stuglis 72'), Emersons (Kaudio 113').
Galvenais tiesnesis: Keits Kenedijs (Ziemeļīrija)

Konferences līgas kvalifikācijas 1. kārtā Latvijas klubiem

Pāris1. sp.2. sp.
Liepāja – Struga1:14:1
Sūduva – Valmiera2:10:0
RFS – KI Klaksvik2:3 4:2 P
1 2 62 komentāri

  -4 [+] [-]

, 2021-07-16 00:41, pirms 3 gadiem
Malači, apsveicu ar vēsturisko panākumu. Labs dienas noslēgums.

  -3 [+] [-]

, 2021-07-16 00:41, pirms 3 gadiem
Virslīgas spēks

  +5 [+] [-]

, 2021-07-16 00:46, pirms 3 gadiem
Smagi ļoti smagi pārāk smagi bet uzvarēja stiprākais. Malači!

  +5 [+] [-]

, 2021-07-16 00:47, pirms 3 gadiem
tas tev nav mettu mocīt....

  +3 [+] [-]

, 2021-07-16 00:48, pirms 3 gadiem
Labi cīnījās pret pastniekiem un zobārstiem

     [+] [-]

, 2021-07-16 00:50, pirms 3 gadiem
Man liekas, ka aizbraukt no +31 uz +11 un spēlēt futbolu ir tas pats, kas iekāpt ledusskapī un tur spēlēt futbolu! Un vēl pielijušā laukumā. RFS malači, ka "izvilka" šito dueli un tika tālāk!!

  +2 [+] [-]

, 2021-07-16 00:52, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Man liekas, ka aizbraukt no +31 uz +11 un spēlēt futbolu ir tas pats, kas iekāpt ledusskapī un tur spēlēt futbolu! Un vēl pielijušā laukumā. RFS malači, ka "izvilka" šito dueli un tika tālāk!!
Vēl jāpiemin skaļie pretinieku līdzjutēji. RFS noteikti tādā atmofērā nebija pieraduši spēlēt. Pievienojos ar uzslavām RFS virzienā.

  +5 [+] [-]

, 2021-07-16 00:59, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vēl jāpiemin skaļie pretinieku līdzjutēji. RFS noteikti tādā atmofērā nebija pieraduši spēlēt. Pievienojos ar uzslavām RFS virzienā.
Izklausās pēc sarkasma no tavas puses.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-16 01:00, pirms 3 gadiem
Otrajā pagarinājumā? Hokejs vai futbols?

  -4 [+] [-]

, 2021-07-16 01:01, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Vēl jāpiemin skaļie pretinieku līdzjutēji. RFS noteikti tādā atmofērā nebija pieraduši spēlēt. Pievienojos ar uzslavām RFS virzienā.
Tur bija viens debīliķis, kurš nemitīgi svilpoja ar svilpi pie standarta situācijām

  +1 [+] [-]

, 2021-07-16 01:02, pirms 3 gadiem
Kopumā par pirmo kārtu Latvijas klubiem liktu 4 desmit skalā. Valmierai bija jātiek tālāk pret spozmi zaudējušo Suduvu. Riga cīnījās godam, bet pārsteigumu nesagādāja. Rfs un Liepāja uzvarēja, bet pirmajās spēlēs savā laukumā vajadzēja uzvarēt

  -2 [+] [-]

, 2021-07-16 01:04, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: Man liekas, ka aizbraukt no +31 uz +11 un spēlēt futbolu ir tas pats, kas iekāpt ledusskapī un tur spēlēt futbolu! Un vēl pielijušā laukumā. RFS malači, ka "izvilka" šito dueli un tika tālāk!!
No + 31 uz +11 ir labāk, nekā otrādi
Saku tev iz savas pieredzes, visnotaļ daudz apkārt ceļojot

  +9 [+] [-]

, 2021-07-16 01:09, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: Tur bija viens debīliķis, kurš nemitīgi svilpoja ar svilpi pie standarta situācijām
Švilpe bija tiesneša, sportacentra tiešraidei skaņa atpalika sekundes 4-5.

  +7 [+] [-]

, 2021-07-16 01:24, pirms 3 gadiem
Noslēgusies Konferenču līgas 1.kvalifikācijas kārta. Daudzu valstu klubi nemaz nav iesasitījušies šajā turnīrā, taču jau 21 valsts ir pazaudējusi vismaz pa 1 komandai šosezon Eirokausos. Latvijai KL 1.kvalifikācijas kārtā spēlēja 3 klubi, 2 pārvarēja šo kārtu. Vēl 14 valstīm bija pa 3 pārstāvēm šajā kārtā. Tās ir Armēnija, Albānija, Z-Maķedonija, Bosnija, Moldova, Īrija, Somija, Gruzija, Malta, Islande, Velsa, Z-Īrija, Gibraltārs un Melnkalne. Tikai Albānijai visi 3 klubi iekļuva 2.kvalifikācijas kārtā, tikai Gibraltāram visi 3 klubi izstājās šajā kārtā. Latvijai un vēl 5 valstīm (Islande, Malta, Somija, Īrija, Moldova) 2 klubi tika tālāk. Pa 1 klubam tālāk tika 7 valstīm.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-16 01:29, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: No + 31 uz +11 ir labāk, nekā otrādi
Saku tev iz savas pieredzes, visnotaļ daudz apkārt ceļojot
No savas pieredzes varu teikt, ka, braucot uz +31, daudz mazāk par apģērbu un visu kaut ko tādu jācepjās. Ja brauc uz +11, tev tomēr jāsāk domāt par apģērbu un tādām lietām, kas ir nepraktiski. Man personiski karstums nav problēma. Nevajag dienas vidū apkārt vazāties. Ne velti dienvidnieki siestu izdomājuši.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-16 01:37, pirms 3 gadiem
Nākošajā Konferenču līgas kārtā iesaistīsies arī 10 klubi, kuri pagājušajā sezonā spēlēja Eiropas līgas grupu turnīrā. Ja kādam interesē, ar ko nākošajā kārtā spēlēs Lietuvas un Igaunijas klubi, tad:

1) FCI Levadia - Dundalk (Īrija, Jurkovskis)
2) Sūduva - Rakow (Polija, Gutkovskis),
3) Žalgiris K - TNS (Velsa),
4) Paneveža - Vojvodina (Serbija).

  +6 [+] [-]

, 2021-07-16 01:47, pirms 3 gadiem
RFS nākošajā kārtā jāspēle ar Ungārijas vicečempioni Puskas Akademia. Armēnijas aizvadītās sezonas 4.vietas ieguvēja Ararat vakar Konferenču līgas 1.kvalifikācijas kārtā izsita Ungārijas 3.vietas ieguvēju Fehervar ar 4 EURO 2020 spēlētājiem sastāvā. Aizvadītās sezonas Ungārijas līgas tabulā Puskas Akademia Fehervāru apsteidza par 2 punktiem.

  -2 [+] [-]

, 2021-07-16 04:22, pirms 3 gadiem
RFS atšķirībā no Valmieras spēja vēlreiz neapkaunot LATVIJAS futbolu, jo redzams ka sistēma 3 (vietējie) 8 nestrādā vajag sistēmu 2-9 jo ar sistēmu 3-8 knapi varam uzvarēt Fēru salu komandu.A kas būtu ja Latvijas futbolā būtu sist'ma 6 (vietējie)-5 tad laikam Fēru salām zaudētu ar 0:5.
Bet ja nopietni, reti kurš gan !Valmieras un RFS komandas leģionārs atbilst laba spēlētāja līmenim, tad nafig vilkt tos visus legus, ja viņi pat Eiropā ar Fēru Salām un Lietuvas komandu spēle'tājiem nespēj konkurēt?

  +5 [+] [-]

, 2021-07-16 04:34, pirms 3 gadiem
Malači RFS! Saņēmās un izdarīja, par spīti apstākļiem ar tikšanu uz šo auksto un slapjo pasaules nostūri, par spīti mājinieku bļāvējiem un slapjajam mākslīgajam laukumam, par spīti pirmajā mačā izlietajam ūdenim, visu, lai izcīnītu uzvaru! Respekts! 👍

  +3 [+] [-]

, 2021-07-16 05:49, pirms 3 gadiem
anetho rakstīja: No + 31 uz +11 ir labāk, nekā otrādi
Saku tev iz savas pieredzes, visnotaļ daudz apkārt ceļojot
Tā tava pieredze ceļošanā ir bijusi, kad tu saulītē pālī esi atrubījies un policisti tevi aizveda uz vēsu ļurbaku

  +4 [+] [-]

, 2021-07-16 06:41, pirms 3 gadiem
Labs pirmās kārtas iznākums ,pazaudejām 1 klubu no 4 ,no 8 spēlēm 2 bija sliktas ,.
Žēl Valmieru ,nebija ne par mata tiesu sliktāki par leišu klubu ... Lai nu kā te ironizē ,bet arī es domāju ,ka pietrūka 2-3 pieredzejušu spēlētāju .
Par kādu apkaunojumu te runā,paskatieties cik tālu eirokausos pēdējos gados ir tikuši Sūdava ,kādi komandai apstākļi utt
Veiksmi atlikušajiem LV klubiem nākamajā kārtā.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-16 07:00, pirms 3 gadiem
Ja paskatās uz šajā kārtā spēlējušo komandu sastāviem, reti, kura komanda spēlēja tikai ar vietējiem. Suduvai bija mazāk vietējo kā Valmierai. Rfs mocījās, bet uzvarētājus netiesā. Rfs leģionāri nav tādi, pēc kuriem rindā stāvētu top15 valstu komandas, bet kopumā CV viņiem ir solīds uz pirmo kārtu komandu fona. Izlase fērās bija laimīga par neizšķirtu, Rfs sasita 4 bumbas. Rfs leģionāri ir labāki par lielu daļu Latvijas izlašnieku

  +3 [+] [-]

, 2021-07-16 07:15, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Ja paskatās uz šajā kārtā spēlējušo komandu sastāviem, reti, kura komanda spēlēja tikai ar vietējiem. Suduvai bija mazāk vietējo kā Valmierai. Rfs mocījās, bet uzvarētājus netiesā. Rfs leģionāri nav tādi, pēc kuriem rindā stāvētu top15 valstu komandas, bet kopumā CV viņiem ir solīds uz pirmo kārtu komandu fona. Izlase fērās bija laimīga par neizšķirtu, Rfs sasita 4 bumbas. Rfs leģionāri ir labāki par lielu daļu Latvijas izlašnieku
Lai kā te vīri kultivētu stāstu par pastniekiem ,zobuārstiem utt ,arī tur bija piebraukuši pastnieki no Beļģijas,Dānijas utt , laikam Fēru pastā ir izcolas karjeras izaugsmes iespējas!

  -1 [+] [-]

, 2021-07-16 07:27, pirms 3 gadiem
Jawa, piekrītu Tev. Daudzi joprojām dzīvo 2004. gada ilūzijās, kad bijām top 50 izlase pasaulē un visādi punduri ir mūsu klienti. Bet par leğionāru samazināšanu klubos es atbalstītu.

  -3 [+] [-]

, 2021-07-16 07:29, pirms 3 gadiem
abramsLV rakstīja: Švilpe bija tiesneša, sportacentra tiešraidei skaņa atpalika sekundes 4-5.
To nepamanīju gan, jo skaņā orientējos pēc komentātora, kurš komentēja vienā ritmā ar bildi
Parasti, ja kaut kas tāds notiek, proti, skaņa atpaliek, tad līdzās ar komentātoru

  -2 [+] [-]

, 2021-07-16 07:49, pirms 3 gadiem
ak68 rakstīja: No savas pieredzes varu teikt, ka, braucot uz +31, daudz mazāk par apģērbu un visu kaut ko tādu jācepjās. Ja brauc uz +11, tev tomēr jāsāk domāt par apģērbu un tādām lietām, kas ir nepraktiski. Man personiski karstums nav problēma. Nevajag dienas vidū apkārt vazāties. Ne velti dienvidnieki siestu izdomājuši.
Ne visi var atļauties dienas vidū nekur nevazāties un tupēt pa mājām Es ta varu, bet lielākā daļa Franku ne Siestas vairāk Spānijā praktizējas, viniem ir ierasts vasarā rukāt, kā saka, pa daļām, sākt agri no riīa un beigt vēlu vakarā ar dažu stundu intervālu pusdienlaikā
Frankos tā ierasts nav, te pārsvarā rukā bez pauzēm jeb ar mazām pauzēm uzkodai un alusbreikam, vai nu sākot agri no rīta un beidzot agri pēcpusdienā, vai arī otrādi, sākot pēcpusdienā un beidzot vēlu vakarā Tā ir labāk, manuprāt, it seviški ja tu sāc agri no rīta, jo pēc garās un atslābinošās pusdienas pauzes ne uz kādu strādāšanu vairs nevelk

  +3 [+] [-]

, 2021-07-16 08:26, pirms 3 gadiem
fkscd rakstīja: Smagi ļoti smagi pārāk smagi bet uzvarēja stiprākais. Malači!
Vai mūsu izlasei būtu viegli pret Fērām? Nu te arī atbilde kapēc iet tik smagi. Tikās divas vienāda līmeņa komandas. Labi, ka RFS kaut kā izcīnījās tālāk. Šādi turpinot gan neko labu nākamajā kārtā nevar sagaidīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-07-16 09:32, pirms 3 gadiem
Kopumā tīri ok, no četriem klubiem trīs turpina eirokausu tūri.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-16 09:42, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Kopumā tīri ok, no četriem klubiem trīs turpina eirokausu tūri.
patirsa sviedriem un spārdīs kaut kādā zemākā ģerevņā?

Nu ja par šo grandiozo panākumu, tad cepuri nost! pļutinskim ordeni, šļušēnko par mūža LHF prezi. Liels izrāviens latvijciem! Vēl tik jāievieš formāts ar vienu latvijas krievu + četri pokuj no kurienes + 6 nēģeri.

     [+] [-]

, 2021-07-16 09:49, pirms 3 gadiem
fagcentrs rakstīja: Labi cīnījās pret pastniekiem un zobārstiem
Nu ko tu tur gvelz...normāla profesionāla komanda ar leģionāriem, kas ikdienā tikai trenējās.

  +4 [+] [-]

, 2021-07-16 09:58, pirms 3 gadiem
Kad varēs vērot Tamaza pēcspēles preses konferenci jeb samierinās ar Sev Kaz TV from 5mountains city/ Zh.Vartanov ?

     [+] [-]

, 2021-07-16 10:09, pirms 3 gadiem
fagcentrs rakstīja: Labi cīnījās pret pastniekiem un zobārstiem
tie beļģu un dāņu "pastnieki" pag.sezon spēlēja EL grupu turnīrā, kur no LV pirms vismaz jau 10 gadiem pabija arī FK Ventspils

  +1 [+] [-]

, 2021-07-16 10:24, pirms 3 gadiem
betmis rakstīja: Nu ko tu tur gvelz...normāla profesionāla komanda ar leģionāriem, kas ikdienā tikai trenējās.
Nē, man liekas Edmunds ar DĀņu žurnālistu šito apsprieda - viņi ir pusprofi.

     [+] [-]

, 2021-07-16 10:57, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: patirsa sviedriem un spārdīs kaut kādā zemākā ģerevņā?

Nu ja par šo grandiozo panākumu, tad cepuri nost! pļutinskim ordeni, šļušēnko par mūža LHF prezi. Liels izrāviens latvijciem! Vēl tik jāievieš formāts ar vienu latvijas krievu + četri pokuj no kurienes + 6 nēģeri.
Zemākā ģerevņa eirokausos ir mūsu vieta, bet man tāpat ir interesanti, jo tieši eirokausi klubu futenē man interesē visvairāk. Gan joberlīgu dalībnieku sākumposmi, gan pēc tam gruputurnīri un plovi, kuros jau grandi piedalās.
Par leģiem runājot... nu no otras puses, ir jau arī tāda lieta, ka maz mums ir to latviešu kuri bumbu spārda labā līmenī. Un ir jau arī normāli leģionāri, pret kuriem man iebildumu nav, kā piemēram soms Soisalo vai islandietis Andersons no Riga FC. Mellos gan es izbanotu no līgas, ja būtu diktators LV futbolā
1 2 62 komentāri