Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

B grupa: "Manchester United" sāks Turcijā

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

B grupa: "Manchester United" sāks Turcijā
Mančestrieši Fergusona pavadībā iesildās Stambulas stadionā
Foto: AP

Šodien plkst.21:45 ar astoņām spēlēm sāksies UEFA Čempionu līgas grupu turnīrs. B grupā klubs ar skaļāko vārdu ir "Manchester United", kuram šovakar 1. kārtā viesos jātiekas ar Turcijas "Besiktas". Savukārt "Wolfsburg" uzņems Krievijas "CSKA".

"Besiktas" - "Manchester United"

"Besiktas" pagājušajā sezonā diezgan pārliecinoši triumfēja Turcijas čempionātā, tuvāko sekotāju "Sivasspor" apsteidzot par pieciem punktiem. Līdzīgi Anglijā dominēja "Manchester United", kas par četriem punktiem pārspēja "Liverpool". Lai arī nav šaubu par Turcijas čempionāta augsto līmeni, diezgan izteikta mača favorīte būs "United", kura pēdējā Čempionu līgas turnīrā spēlēja finālā (zaudējums "Barcelona"), bet vēl pirms gada triumfēja šajās prestižajās sacensībās. Tāpat jāatzīmē, ka "Besiktas" nesekmīgi iesākusi jauno sezonu Turcijā, piecās spēlēs gūstot tikai vienu uzvaru (seši punkti, bet "Fenerbahce" un "Galatasaray" maksimālie 15) un atrodoties tabulas vidusdaļā, kamēr "United" Anglijā ar 12 punktiem piecos mačos ir Premjerlīgas vicelīdere. Vienīgais spēcīgais "Besiktas" trumpis - spēle savā laukumā un vētrains savu līdzjutēju atbalsts.

"Besiktas" vārtos stāsies arī Latvijas līdzjutējiem spilgtā atmiņā esošais Ruštu Rečbers. Viņš jau paspējis pabiedēt angļus ar atmosfēru Stambulā, Bešiktašas rajonā: "Viņi ir paši skaļākie, paši kvēlākie fani, kuri ir ar mums visas 90 minūtes. Skaļums ir neticams. Mūsu fani patiešām var radīt elli." "Besiktas" treneris Mustafa Denizli vairāk runā par sportiskajiem mērķiem: "Gribam iziet no grupas. Pēc maniem aprēķiniem pietiks ar septiņiem vai astoņiem punktiem. Ja paņemsim kaut punktu pret tādu pretinieku kā "United", tas jau krietni atvieglos mūsu uzdevumu. Savās mājās spēlēsim uz uzvaru, un mūs negatīvi neietekmēs vājais starts nacionālajā čempionātā." Angļu treneris Alekss Fergusons izteikumos nebija tik konkrēts, bārstot tradicionālas frāzes, tiesa, vienlaikus parādot, ka ir pētījis pretiniekus (minēja divus futbolistus, kuri nevarējuši palīdzēt "Besiktas" zaudētajā derbijā pret "Galatasaray"). Noslēgumā viens interesants fakts - "Besiktas" pēdējā Anglijā notiekošajā Čempionu līgas spēlē pirms nieka diviem gadiem zaudēja "Liverpool" ar 0:8(!), bet arī "United" pēdējā viesošanās reizē Turcijā dabūja pamatīgu pērienu - pirms četriem gadiem 0:3 no "Fenerbahce".

"Wolfsburg" - "CSKA"

"Wolfsburg" pagājušajā sezonā diezgan negaidīti triumfēja Vācijas čempionātā un tagad cer cienīgi debitēt Čempionu līgā. Interesanti, ka šī vakara pretiniecei Maskavas "CSKA" (Krievijas vicečempione) Eirokausu pieredze ir lielāka, jo vairākkārt spēlēts Čempionu līgā, uzvarēts UEFA kausa izcīņā un UEFA Superkausā, tomēr mača favorīte tik un tā būs "Wolfsburg". Saprotams, ka pie Čempionu līgas debijas Vācijas komanda tikusi tik vēlu, jo no tik spēcīgas līgas kā Bundeslīga Eirokausiem kvalificēties nav tas vieglākais uzdevums. Arī šajā gadā stiprajā konkurencē "Wolfsburg" nesekmējas - piecās kārtās jau trīs zaudējumi un vieta tikai tabulas vidusdaļā. Savukārt Krievijā sezona jau pamazām tuvojas noslēgumam - lai gan "CSKA" veicas labāk nekā "Wolfsburg", jo tiek ieņemta trešā vieta, prieka par to maz, jo armijniekiem Krievijā mērķis vienmēr ir viens - čempionu tituls. Tomēr Kazaņas "Rubin" nu jau, šķiet, ir pārāk tālu.

"Wolfsburg" treneris Armins Fē atzīmējis, ka grūti prognozēt "CSKA" izvēlēto spēles modeli un sastāvu, jo nupat pie komandas stūres stājies Huande Ramoss, kurš nomainījis nesekmīgi strādājušo Ziko. Taču tai pat laikā Fē drosmīgi paziņojis, ka "Wolfsburg" šodien krievus uzvarēs. Tikmēr Ramoss atzinis, ka neko daudz nevar spriest par savu komandu, jo strādā ar to tikai pāris dienas, taču ar līdz šim redzēto palicis apmierināts. Tāpat Ramoss sacījis, ka ir izpētītas "Wolfsburg" stiprās un vājās puses, un ka "CSKA" ir pa spēkam šo maču uzvarēt.

Izmantotie resursi:
uefa.com
bbc.com

  +4 [+] [-]

, 2009-09-15 12:28, pirms 15 gadiem
go MU...

  -2 [+] [-]

, 2009-09-15 12:30, pirms 15 gadiem
Sveiki futbola fani !

Mūsu elitārais futbola fanu klubs aicina pievienoties jaunus fanus un var arī vecos bukus pie mums ! Lai ienāktu un iegūtu cieņu mūsu sabiedrībā ir jāmāk runāt un spriest par futbolu !

Mūsu futbola forums ir nekomerciāls . Neviens nesaņem kaut kādus ienākumus par darbošanos mūsu klubā !...Mēs nekonkurējam ar lielajiem sporta saitiem - esports, parsportu , delfi sports utt.....Mūs interesē viss ,kas saistīts ar futbolu ! ...- ja jums ir vērtīgas domas un idejas, tad varat nākt pie mums ....
Par vecumu - nav ierobežojuma , galvenais lai fanam ir sakarīgas domas par futbolu !
Par sevi - par futeni fanoju kopš 1966.gada pasaules čempja, kad lielais vairums mūss foruma biedru vēl nebija dzimuši...Mans niks forumā ir "dr.akula".
Šosezon esmu uzņēmies organizēt UEFA Čempionlīgas prognožu konkursu !
Aicinu pieteikties jaunus dal'bniekus? Kāpēc aicinām mūsu elitārajā klubā ? Kā teica Rainis - pastāvēs tas, kurš mainīsies ! Ir vajadzīgas jaunas asinis - mums gribas konkurenci no jauniem faniem ! ... ja Jūs jaunie esat tik gudri - nāciet un pierādiet !
Tie , kas izlēmuši piedalīties un nebaidās - tad šeit būs adrese 1.kārtai -
fforum.freeforums.org: fforum :: Apskatīt tematu - UEFA Čempionlīga -...

Jāprognozē arī lielās prognozes -
fforum.freeforums.org: fforum :: Apskatīt tematu - UEFA Čempionlīga -...

Drīkst piedalīties arī citās prognozēs vadošo valstu čempionātos !

Ar cieņu
"dr.akula"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-09-15 15:49, pirms 15 gadiem
ja spēlēs tā kā pret spurām,tad vis būs štokos