Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Liepājai", "Valmierai" un RFS izšķirošās cīņas, lai pagarinātu Eirokausu sezonu

Emils Ozerinskis

"Liepājai", "Valmierai" un RFS izšķirošās cīņas, lai pagarinātu Eirokausu sezonu
Krišs Kārkliņš, Alvis Jaunzems, Artūrs Zjuzins. Foto: FK Liepāja/Jānis Līgats/Nora Baibakova-Krevņeva

UEFA Konferences līgas kvalifikācijas pirmās spēles Latvijas klubiem atstāja rūgtu garšu mutē, nesasniedzot cerētos rezultātus. Šodien norisināsies atbildes spēles, kurās "Liepājai", "Valmierai" un RFS ir objektīvas cerības pacīnīties par iekļūšanu otrajā kārtā. RFS mačs būs pieejams arī Sportacentrs.com TV tiešraidē.

UEFA Konferences līgā klupienus komandas atļauties nevar. Viena zaudēta kārta nozīmē izstāšanos no Eirokausiem. Trīs Virslīgas komandām, kas pērn ieguva sudraba un bronzas medaļas Latvijas čempionātā, kā arī virs galvas cēla Latvijas kausu, par izlozes rezultātiem pirmajā kārtā nebūtu jāsūdzas. Liepājnieki un RFS futbolisti savos pāros nomināli skaitās favorīti. Savukārt valmierieši "melnā zirdziņa" statusā var izmantot lietuviešu "Sūduva" pārmaiņu vējus. Tomēr pirmo spēļu rezultāti neiepriecināja.

Pirms nedēļas "Liepāja" savā laukumā uzņēma albāņu vaibstiem bagāto Ziemeļmaķedonijas komandu "Struga", kas šajā spēlē debitēja uz Eiropas klubu turnīru skatuves. Pēc pirmās pusstundas "Liepājas" kapteinis Dodo izvirzīja kurzemniekus vadībā. Tā kā "Struga" ir uz aizsardzību un rezultāta noturēšanu tendēta komanda, minimālais liepājnieku pārsvars lielāko spēles laiku deva cerības par došanos izbraukumā ar pozitīvu rezultātu. Tomēr šīs cerības tika sagrautas spēles kompensācijas laikā, kad "Struga" izmantoja vienu no saviem trumpjiem - standarta situāciju. Pēc stūra sitiena "Struga" aizsargs Besirs Iseni guva vārtus, izraujot neizšķirtu 1:1.

Atbildes spēle Ziemeļmaķedonijā netiks aizvadīta Strugas stadionā, kur ir tikai 500 skatītāju ietilpība. Komandas izšķirošo spēli aizvadīs galvaspilsētā Skopjē. Ja pēdējās nedēļās Latvijā valdījis ekstremāls karstums, tad "Liepājas" futbolistus Ziemeļmaķedonijā sagaida ellišķīga svelme, kas draud pārsniegt pat cilvēka dabisko ķermeņa temperatūru. Pieredzes pārsvars starptautiskā līmenī neapšaubāmi ir "Liepājai", taču Ņeboiša Vigņevičs pie komandas stūres ir tikai īsu brīdi un viņam vēl jāatrod īstie paņēmieni kā no Kurzemes komandas izspiest labāko spēli. Mača starta svilpe tiks dota 18:00 pēc Latvijas laika.



Kvalitātes ziņā pieklājīgu spēli Lietuvā nodemonstrēja "Valmieras" komanda, kas mērījās spēkiem ar Marijampoles "Sūduva" futbolistiem. Spēles likteni gan izšķīra 11 metru soda sitieni. Pirmā puslaika vidū pendele tika nozīmēta uz valmieriešu vārtiem pēc Lukas Gadrani pārkāpuma soda laukumā, bet rēķinu desmit minūtes līdz puslaika izskaņai izlīdzināja Raimonds Krollis ar realizētu 11 metru soda sitienu uz Lietuvas komandas vārtiem. Neizšķirts būtu bijis visnotaļ atbilstošs rezultāts, taču kompensācijas laika izskaņā ar roku gar lidojošu bumbu nogramstījās Viktors Aleksandrovs. Uz Vidzemes komandas vārtiem tika nozīmēta pendele, kuru Rihards Matrevics atvairīt nespēja. Tādējādi valmieriešiem sāpīgs zaudējums ar 1:2.

Atbildes spēles norisināsies zināmā mērā neitrālā laukumā - Daugavas stadionā. Valmierieši pirms Eirokausu sākuma šajā laukumā aizvadījuši vienu Virslīgas spēli. Tāpat jautājumus rada daži taktiskie risinājumi, Tamazam Pertijam uz Eirokausu spēli izliekot laukumā spēlētāju pozīcijā, kurā tas sezonas laikā ne reizi iepriekš nav spēlējis (Kamilo Mena kā malējais aizsargs). Enerģija un azarts, lai uzvarētu šinī pārī, valmieriešiem pietiek, taču vai gados jaunajai komandai pietiks aukstasinības, lai uzvarētu pieredzējušākos pretiniekus no Lietuvas kluba? Spēle sāksies pulksten 19:00.

Nepatīkams pārsteigums bija spēle Slokas stadionā, kur Virslīgas līdervienība RFS piedzīvoja zaudējumu pret Fēru salu komandu "KI Klaksvik". Rīdzinieki spēles pirmajā puslaikā ielaida divus vārtus un nonāca zaudētājos ar 0:2. Mača otrajā puslaikā RFS metās labot situāciju. Ar soda sitienu RFS komandai izdevās nogādāt bumbu līdz vienības tornim Žigam Lipuščekam, kurš guva Virslīgas līdervienības pirmos vārtus šajā Eirokausu kampaņā. Tomēr divdesmit minūtes līdz mača beigām RFS atgriezās iedzinējos ar divu vārtu deficītu. Robertam Savaļniekam ar piespēli soda laukumā izdevās apgādāt Artūru Zjuzinu, kurš vienus vārtus atspēlēja, taču mača beigu signālu Viktora Moroza padotajiem nācās sagaidīt ar zaudējuma rūgtumu - 2:3.

Lai soļotu tālāk, RFS nepieciešama uzvara ar divu vārtu starpību pamatlaikā. Ja Fēru salās RFS 90 minūtes noslēdz ar vienu vārtu pārsvaru, tad komandas uzvarētāju noskaidros papildlaikā un pēc tam, iespējams, pēcspēles sitienu sērijā. Ja spēlē pret "KI Klaksvik" tiks fiksēts neizšķirts vai zaudējums RFS futbolistiem, tad trešo gadu pēc kārtas RFS nebūs spējusi pārvarēt Eirokausu kvalifikācijas pirmo atlases kārtu. Bez piedzīvojumies iztikt nav izdevies. Vakardien visu dienu RFS komanda pavadīja ar mēģinājumiem nokļūt Fēru salās, taču pacelties debesīs ar līgumreizu RFS komandai trešdien nebija lemts. Slikto laikapstākļu dēļ lidot uz izbraukuma spēlei nebija iespējams. Šodien komanda ziņo par plānu izlidot no Rīgas pulksten 11:00. Līdz ar RFS vēlo ierašanos Fēru salās spēles sākums pārcelts par stundu vēlāk uz pulksten 22:00.



Spēle no Daugavas stadiona starp "Valmieras" un "Sūduvas" futbolistiem pulksten 19:00 tiks translēta Best4Sport TV kanālā.

Konferences līgas kvalifikācijas 1. kārtā Latvijas klubiem

Pāris1. sp.2. sp.
Liepāja – Struga1:115.07.
RFS – KI Klaksvik2:3 15.07.
Sūduva – Valmiera2:115.07.

Cik Latvijas komandas pārvarēs Konferences līgas kvalifikācijas pirmo kārtu?

  • 69

  • 109

  • 128

  • 101


1 2 3 4 108 komentāri

  +4 [+] [-]

, 2021-07-15 10:03, pirms 3 gadiem
Tāda sajūta, ka visiem izņemot Riga eirokausi būs beigušies ar pirmo kārtu.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-15 10:04, pirms 3 gadiem
Cerams, ka visas komandas saņemsies un spēlēs labāk, iekļūstot nākamajā kārtā!

  +3 [+] [-]

, 2021-07-15 10:22, pirms 3 gadiem
Ir jākrīt, lai pieceltos. Mūsu gadījumā tas kritiens izskatās, ka vēl turpinās.

  +4 [+] [-]

, 2021-07-15 10:39, pirms 3 gadiem
ir jāpalielina leģu kvota. 3+8 degradē līmeni. Vajag 1+4+6 un tas viens lai ir vārtsargs vai aizsargs. Vismaz sešiem ir jābūt nēģeriem.

  +4 [+] [-]

, 2021-07-15 10:42, pirms 3 gadiem
vienīgā iespēja kādam no klubiem tikt tālāk ir pirmsspēles nokrišana ceļos un nošautā nēģeru narkomāna pielūgšana.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 11:50, pirms 3 gadiem
Maķedonijā- karstums, Fērās vēlā ierašanās saraustītā režīmā, Daugavas stadionā- ?

  +2 [+] [-]

, 2021-07-15 13:03, pirms 3 gadiem
Ja pie raksta ir par kaut ko jābalso , tad labi var redzēt, cik lasa rakstus un cik no viņiem iet šajā komentāru sadaļā, kur jauki pozitīvi komentāri ir liels retums.
Šobrīd nobalsojuši 154 un komnetārus ierakstījuši 6 lietotāji. Vismaz aptuveni var nojaust ka vairāk par 90% rakstus lasa bet nekomentē.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-15 13:08, pirms 3 gadiem
JA APSKATIETIES, visu valstu klubus un to rezultātus Konforences līgā, Latvijai šobrīd ir vājākie rezultāti, tas nozīmē, vājākie klubi. Pat Giblartāra klubiem ir 2 neizšķirti, Sistēma 8-3 nestrādā.....

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 13:45, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: Maķedonijā- karstums, Fērās vēlā ierašanās saraustītā režīmā, Daugavas stadionā- ?
Maķedonijā - zaudējums Fēras salās - zaudējums Daugavas stadionā neizšķirts

  +3 [+] [-]

, 2021-07-15 13:52, pirms 3 gadiem
Arī es par atļauju 10 leģionāriem laukumā. Pietiek ar vietējo vārtsargu , jo futbolā ir teiciens , ka vārtsargs ir puse no komandas. Vēl 8 no 10 obligāti jābūt tīrasiņu nēģeriem. Nekādi mulati nav pieļaujami .Ar 8 leģu ieviešanu Latvijas futbols uzreiz ieguva strauju kustību.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-15 13:54, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: ir jāpalielina leģu kvota. 3+8 degradē līmeni. Vajag 1+4+6 un tas viens lai ir vārtsargs vai aizsargs. Vismaz sešiem ir jābūt nēģeriem.
Šis starp citu būs reāls pārbaudījums un spiediens uz LV klubiem. Ja tiešām būs tā, ka ar visiem leģiem visus izpederē jau 1. kārtā, nu tad laikam jānahrenizē patreizējā leģu politika un jāpāriet uz tā saucamo siltumnīcu.
Vienīgais, pieļauju, ka daudzi ārvalstu investori pazustu pēc šādām reformām, bet no otras puses - ja ar tik liberālu leģu politiku 1. kārtu konferences kausā nevar pārvarēt.... Nu tad ejiet droši kakāt, jo bez leģiem sūdīgāk būt arī nevar
Vienīgais - pie Riga FC nepiesienos. Malme ir citas klases klubs. Te no sērijas - hoķītī LHV āļimpam jaauzvar DEL komanda. Sportā visādi notiek, bet varbūtība minimāla. Riga lai sevi tagad pierāda konferenčlīgā

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 15:06, pirms 3 gadiem
Viena tiks!!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 15:06, pirms 3 gadiem
Tomer fuddddbols

  +3 [+] [-]

, 2021-07-15 15:07, pirms 3 gadiem
Aldis Br rakstīja: Ja pie raksta ir par kaut ko jābalso , tad labi var redzēt, cik lasa rakstus un cik no viņiem iet šajā komentāru sadaļā, kur jauki pozitīvi komentāri ir liels retums.
Šobrīd nobalsojuši 154 un komnetārus ierakstījuši 6 lietotāji. Vismaz aptuveni var nojaust ka vairāk par 90% rakstus lasa bet nekomentē.
Chau funi!!!!!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 15:08, pirms 3 gadiem
Nahuy mani nebano?

  +3 [+] [-]

, 2021-07-15 15:10, pirms 3 gadiem
crosbijs87 rakstīja: Vajadzēja stāvvietas Daugavas stadionā pa 1 eiro. Pie pilna Daugavas stadiona neuzvarami.
Tev tak cirvi pat invalida pravas nedod, jebak taads cirvis tu ir

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 15:15, pirms 3 gadiem
Nu patik man funnisa anaLIIZE kad shis kipa maskejas

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 15:15, pirms 3 gadiem
Dolbans paliek dolbans

     [+] [-]

, 2021-07-15 15:22, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Šis starp citu būs reāls pārbaudījums un spiediens uz LV klubiem. Ja tiešām būs tā, ka ar visiem leģiem visus izpederē jau 1. kārtā, nu tad laikam jānahrenizē patreizējā leģu politika un jāpāriet uz tā saucamo siltumnīcu.
Vienīgais, pieļauju, ka daudzi ārvalstu investori pazustu pēc šādām reformām, bet no otras puses - ja ar tik liberālu leģu politiku 1. kārtu konferences kausā nevar pārvarēt.... Nu tad ejiet droši kakāt, jo bez leģiem sūdīgāk būt arī nevar
Vienīgais - pie Riga FC nepiesienos. Malme ir citas klases klubs. Te no sērijas - hoķītī LHV āļimpam jaauzvar DEL komanda. Sportā visādi notiek, bet varbūtība minimāla. Riga lai sevi tagad pierāda konferenčlīgā
Padalies ar mums-kuri ir tie daudzie ārvalstu investori, kuri šobrīd iegulda LFV klubos?

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 15:25, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Padalies ar mums-kuri ir tie daudzie ārvalstu investori, kuri šobrīd iegulda LFV klubos?
Riga FC - Lomakins, FK Liepāja - Hramovs(krievs, nosacīts vietējais), Valmiera FC - šveicietis, kura vārdu neatceros, Spartaks - itālis, kura vārdu neatceros un slinkums gūglot. Tas ir diezgan, vai tad nē?
No vietējiem klubiem, vienīgais maksātspējīgais ir RFS. Kā zinām, Metta un BFC D-pils ir bomāri. Un Noah ar futbolu nenodarbojās, tur pats zini kas un kā...

  +2 [+] [-]

, 2021-07-15 15:30, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Šis starp citu būs reāls pārbaudījums un spiediens uz LV klubiem. Ja tiešām būs tā, ka ar visiem leģiem visus izpederē jau 1. kārtā, nu tad laikam jānahrenizē patreizējā leģu politika un jāpāriet uz tā saucamo siltumnīcu.
Vienīgais, pieļauju, ka daudzi ārvalstu investori pazustu pēc šādām reformām, bet no otras puses - ja ar tik liberālu leģu politiku 1. kārtu konferences kausā nevar pārvarēt.... Nu tad ejiet droši kakāt, jo bez leģiem sūdīgāk būt arī nevar
Vienīgais - pie Riga FC nepiesienos. Malme ir citas klases klubs. Te no sērijas - hoķītī LHV āļimpam jaauzvar DEL komanda. Sportā visādi notiek, bet varbūtība minimāla. Riga lai sevi tagad pierāda konferenčlīgā
spārdītāji ir cirvji un poverī spiediens. plāns ir tāds - totolīgā skrien 11 nēģeri, bet futbola centri strādā priekš 1 līgas pusamatieriem
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999

  +2 [+] [-]

, 2021-07-15 15:54, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Visi tevis uzskaitītie ir privātpersonas, un tos nosaukt par nopietniem investoriem nav ne mazākā pamata. Un Dievs vien zin, kas aiz šiem naudas devējiem slēpjas. Arī viņu mērķi ir gana ir miglā tīti. Personiski es domāju, ka tas viss notiek pamatīgai naudas atmazgāšanai.
Varam tikai spekulēt... Bet kārtējo reizi metīšos aizstāvēt tieši Lomakinu un Riga FC. Lai arī kāds būtu patiesais motīvs, minēšu faktus: Mežaparka bāze ir savesta kārtībā, Skonķika stadions ir savests kārtībā, un Piņķos tā bāze tiešām top! Netici - aizbrauc pats apskaties, būvdarbi notiek! Un no šitā visa gan, Latvijas futbols iegūst, jo tieši infrastruktūra mums ir švaka

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 15:55, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: spārdītāji ir cirvji un poverī spiediens. plāns ir tāds - totolīgā skrien 11 nēģeri, bet futbola centri strādā priekš 1 līgas pusamatieriem
Galvenā problēma jau tā, ka futbola centri neko īpašu nemaz neražo...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 16:23, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Galvenā problēma jau tā, ka futbola centri neko īpašu nemaz neražo...
pirmai līgai jau saražo, izlasei un totolīgai ar sapirkt nēģerus

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 16:23, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Varam tikai spekulēt... Bet kārtējo reizi metīšos aizstāvēt tieši Lomakinu un Riga FC. Lai arī kāds būtu patiesais motīvs, minēšu faktus: Mežaparka bāze ir savesta kārtībā, Skonķika stadions ir savests kārtībā, un Piņķos tā bāze tiešām top! Netici - aizbrauc pats apskaties, būvdarbi notiek! Un no šitā visa gan, Latvijas futbols iegūst, jo tieši infrastruktūra mums ir švaka
kur tā baže ir? nav Piņķos būts

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 16:31, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: kur tā baže ir? nav Piņķos būts
Laikam, te:

https://www.google.com/maps/@56.9504242,23.8949118,493m/data=!3m1!1e3?hl=en

  +1 [+] [-]

, 2021-07-15 16:41, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Riga FC - Lomakins, FK Liepāja - Hramovs(krievs, nosacīts vietējais), Valmiera FC - šveicietis, kura vārdu neatceros, Spartaks - itālis, kura vārdu neatceros un slinkums gūglot. Tas ir diezgan, vai tad nē?
No vietējiem klubiem, vienīgais maksātspējīgais ir RFS. Kā zinām, Metta un BFC D-pils ir bomāri. Un Noah ar futbolu nenodarbojās, tur pats zini kas un kā...
Spartakam - Marco Trabucchi (Marko Trabuki), Valmierai - Ralfs Osvalds Insenbergs.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-15 17:28, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Visi tevis uzskaitītie ir privātpersonas, un tos nosaukt par nopietniem investoriem nav ne mazākā pamata. Un Dievs vien zin, kas aiz šiem naudas devējiem slēpjas. Arī viņu mērķi ir gana ir miglā tīti. Personiski es domāju, ka tas viss notiek pamatīgai naudas atmazgāšanai.
Tu jau citrusiņam sadiedelēji, ka tik bravūrīgs?

     [+] [-]

, 2021-07-15 17:31, pirms 3 gadiem
Atradu Valmiera FC !!!:

https://www.delfi.lt/video/sportas/...
';

  -1 [+] [-]

, 2021-07-15 17:38, pirms 3 gadiem
Pag ir banusis?

  -1 [+] [-]

, 2021-07-15 17:39, pirms 3 gadiem
Ble nav zb

     [+] [-]

, 2021-07-15 17:40, pirms 3 gadiem
A burts - LUPATA rakstīja: Tu jau citrusiņam sadiedelēji, ka tik bravūrīgs?
Kas tas pa negliteni fotkaa?

     [+] [-]

, 2021-07-15 18:14, pirms 3 gadiem
Cik maksa tadas speles ka sobrid Liepaja? Kapec nevar pa LTV7 paradit?

Makedonijas valsts televizija rada. Labi ka viss ir IPTV

     [+] [-]

, 2021-07-15 18:15, pirms 3 gadiem
Kur var redzēt Liepāju?
1 2 3 4 108 komentāri