Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Riga" pamostas otrajā puslaikā, nospēlē neizšķirti un izstājas no Čempionu līgas

Emils Ozerinskis

"Riga" pamostas otrajā puslaikā, nospēlē neizšķirti un izstājas no Čempionu līgas
Antonijs Černomordijs. Foto: Zigismunds Zālmanis

UEFA Čempionu līgas kvalifikācija savās mājās neizšķirti 1:1 ar Zviedrijas čempioni "Malmo" nospēlēja "Riga" futbolisti, kuri aizvadīja kvalitatīvu otro puslaiku, bet divu spēļu summā piekāpās ar 1:2. Rīdzinieki Eirokausu sezonu turpinās ar UEFA Konferences līgas otro kvalifikācijas kārtu.

Salīdzinoši ar komandu pirmo tikšanos Malmē, Latvijas čempiones rindās notika viena pārmaiņa, noraidītā Junusas Muritalas vietu ieņemot Veslijam Natam, tādējādi "Riga" spēlējot bez izteikta uzbrucēja. Savukārt "Malmo" rindās bija divas pārmaiņas, starp kurām galvenā bija Dānijas izlases pussarga Andresa Kristensena atgriešanās Zviedrijas čempionvienības pamatsastāvā.

"Riga" spēles sākumdaļā nolaidās tuvāk saviem vārtiem, ļaujot Zviedrijas komandai kontrolēt bumbu. Rīdzinieki centās spēlēt uz bumbu pārtveršanu un tālām piespēlēm uz priekšu. Šīs piespēles gan lielākoties bija neprecīzas, liekot flangu uzbrucējiem veikt veltīgus skrējienus. Pēc nospēlētām 20 minūtēm Zviedrijas komanda uz brīdi deva iniciatīvu "Riga" futbolistiem, taču šajā laikā ar bumbu nekādu bīstamu saasinājumu Andra Riherta padotajiem veikt neizdevās.

Liela daļa intrigas šķietami tika noņemta pēc 30 nospēlētām minūtēm, kad "Riga" aizsardzība savilkās ap "Malmo" dāņu pussargu Kristiansenu, kurš raidīja piespēli soda laukumā. Kā pēdējais aizsardzības valnis palikušais Antonijs Černomordijs izklupienā neaizsniedzās līdz bumbai. "Malmo" bombardieris Antonio Čolaks nonāca divvientulībā ar Robertu Ozolu un raidīja bumbu vārtu kreisajā apakšējā stūrī, kas deva Zviedrijas čempionvienībai vadību ar 1:0, kas divu spēļu summā sasniedza divu vārtu pārsvaru. Pirmā puslaika pēdējās minūtēs "Riga" tika līdz pretinieku vārtiem, tiekot pie stūra sitiena iespējas. Nedeļko Piščevičam gan tēmēts sitiens ar galvu nepadevās. Tādējādi pārtraukumā "Riga" vienībai dodoties iedzinēju statusā.

Otrā puslaika sākumā "Riga" iznāca laukumā jau kā pavisam cita komanda. Rīdzinieki veica aktīvu presingu un veica vairākus izrāvienus pretinieku vārtu virzienā. Strīdīga situācija radās pēc tam, kad Žans Baptists Leo tika nogāzts soda laukumā, bet spēles soģa svilpe palika klusēdama. Mača 57. minūtē "Riga" panāca lūzumu un atgrieza intrigu spēlē. Pretinieku laukuma pusē rīdzinieki izporvocēja pārkāpumu. Mikaels Soisalo veica centrējumu uz vārtu tālo stabu, kur lieliski vārtsarga laukumā ieskrēja Ivans Paurevičs, ar galvu ietriecot bumbu vārtu tīklā - 1:1. Šie bija horvātu futbolista pirmie vārti "Riga" kreklā.

Četras minūtes pēc mājinieku vārtiem "Malmo" sakurināja pirtiņu "Riga" soda laukumā, kur trīs reizes īsā laikā Latvijas čempionvienībai nācās glābties no atgriešanās iedzinējos. Divdesmit minūtes līdz pamatlaika beigām savus trešos vārtus šajā sērijā varēja gūt Čoloks, bet lēcienā līdz bumbai spēja aizsniegties Ozols. 77. minūtē kājās pieleca vairums "Skonto" stadionā sanākušie līdzjutēji. Edgars Babajans ar bumbu ielauzās pretinieku soda laukumā, veicot asu piespēli gar vārtiem. Francūzim Leo, kurš bija armēņa piespēles adresāts, bumbu svarīgā brīdī vārtos raidīt neizdevās.

Četras minūtes līdz pamatlaika beigām iespēja izlīdzināt rezultātu divu spēļu summā bija Antonijam Černomordijam. Pēc centrējuma soda laukumā Latvijas izlases un "Riga" kapteinis jau bija atvēzējies sitiena izdarīšanai, bet Bonke Inosents paspēja izšaut kāju priekšā bumbai, pasargājot savu vārtsargu Johanu Dalīnu no otrās kapitulēšanas reizes. Kompensācijas laikam bija atvēlētas četras minūtes. Pusminūti līdz tā iztecēšanai Kulē Mbombo izniekoja savu iespēju kļūt par mača varoni, mačam noslēdzoties ar neizšķirtu 1:1, kas Čempionu līgā tālāk soļot ļāva Zviedrijas čempionei.

"Riga" - "Malmo" 1:1 (0:1); summā 1:2
Vārti: Paurevičs 57' - Čolaks 33'
Brīdinājumi: Fjodorovs, Černomordijs, Rugins - Rīks
Riga: Ozols - Pētersons, Vraņaņins (Leo 46'), Černomordijs, Rugins - Piščevičs, Brizola (Džurišičs 72'), Paurevičs - Soisalo, Nata (Mbombo 80'), Fjodorovs (Babajans 72').
Malmo: Dālins - Lāšons, Ahmedhodžičs, Nīlsens, Knudsens - Leviki, Kristiansens (Brūšons 83'), Rakips (Nanasi 59') - Beijmo, Čolaks, Rīks (Inosents 59').
Galvenais tiesnesis: Gergo Bogars (Ungārija)

"Riga" savu Eirokausu sezonu turpinās UEFA Konderences līgas kvalifikācijā, kur Latvijas čempione samēros spēkus ar Ziemeļmaķedonijas čempiones "Shkendija" un Slovēnijas čempionāta uzvarētājas "Mura" pāra zaudētāju.

1 2 3 80 komentāri

  -1 [+] [-]

, 2021-07-13 20:57, pirms 3 gadiem
Iespeejas otrajaa puslaikaa bija - tur paaris reizes jautaajums, kaa var neiesist.

Bet nu vismaz skaidri bija redzams ka Riga FC speeleeja, kaa nu maaceeja, ne par kaadu sarunaashanu pat ne shaaviena attaalumaa.

Visu cienju, malachi.

  +4 [+] [-]

, 2021-07-13 20:58, pirms 3 gadiem
ko tur pārdīvot, pat ja būtu tikuši kārtu tālāk, tad arī apstātos nākamajā kārtā.
nav tāda līmeņa pagaidām, lai cerētu būt kaut vai tuvumā ČL

  +1 [+] [-]

, 2021-07-13 20:58, pirms 3 gadiem
Žēl, ka tā. Bet cienīgi!

  +5 [+] [-]

, 2021-07-13 21:00, pirms 3 gadiem
ar vienu puslaiku divas speles ir par maz.

  +4 [+] [-]

, 2021-07-13 21:03, pirms 3 gadiem
lol, vajadzēja pusotru spēli un jau divus klučus savās biksēs, lai beidzot mūsu aprobežotie trenerīši saprastu, ka velkot lauku un sēžot aizsardzībā, nekāda aršana nebūs - nu kad deva zaļo gaismu, tad ar puikas uzspēlēja futbolu un brīžiem pat sanāca...

  +9 [+] [-]

, 2021-07-13 21:06, pirms 3 gadiem
Ambīcijas ar katru gadu aug, bet sniegums +- tāds pats.

 +16 [+] [-]

, 2021-07-13 21:07, pirms 3 gadiem
Elegants skats kā FC Riga antivakseru, jeb Dinaara savākto fanu pulciņš stāv mājas spēlē aiz žoga uz autobusa🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ Malmes stafs domāju nesaprata, kas tas par wtf 😄 ko diez šie darīs, kad sāksies Dinamo sezona? Līdīs uz stalažām virs kuba, lai skatītos? 😄😄 Jo tie jau 90% tie paši kas Dinamo fanu klubā, vispār nožēlojami

  +8 [+] [-]

, 2021-07-13 21:07, pirms 3 gadiem
Man jau vemt gribas no tiem cienigajiem zaudejumiem. Varbut vienreiz ari kads necienigi uzvarēs? Malme neko ta ari neparadija. Diemžēl mūsējiem viss ar karoti mute jaliek. Paši paņemt neko nemak. Eirokausi viņiem.... 🤣

  +3 [+] [-]

, 2021-07-13 21:11, pirms 3 gadiem
Soisalo, Babajans un Leo uz pārējo fona izcēlās, tomēr pietrūka pēdējo piespēļu precizitātes.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-13 21:14, pirms 3 gadiem
"..pusminūti līdz tā iztecēšanai Kulē Mbombo izniekoja savu iespēju kļūt par mača varoni" - tipiska Latvijas komandas iespējas "izmantošana".. sāncenši parasti šādos gadījumos gūst vārtus un iet tālāk, bet mūsu vārguļainie luņi tik var noraut ķepā

  +2 [+] [-]

, 2021-07-13 21:27, pirms 3 gadiem
Uzvara par BATE joprojam ir pedeja LC.
Slēpts komentārs: specha

  -1 [+] [-]

, 2021-07-13 21:34, pirms 3 gadiem
kols00 rakstīja: ko tur pārdīvot, pat ja būtu tikuši kārtu tālāk, tad arī apstātos nākamajā kārtā.
nav tāda līmeņa pagaidām, lai cerētu būt kaut vai tuvumā ČL
Tu tā, ka nerubij īsti jā? 😅 nevajag jau tikai gudri dirs.t un atstāt negācijas komentāru sadaļā 😆
Parvarēta kārta ČL dot vairāk piķa, vairāk koef. punktus pašai Rigai un LV, un būtu daaudz tuvāk iekļūšanai kāda cita grupu turnīra.
Protams, kad iekļūšana ČL ir praktiski nereāla.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-13 21:40, pirms 3 gadiem
kols00 rakstīja: ko tur pārdīvot, pat ja būtu tikuši kārtu tālāk, tad arī apstātos nākamajā kārtā.
nav tāda līmeņa pagaidām, lai cerētu būt kaut vai tuvumā ČL
Pret hjk ? Lol

  -1 [+] [-]

, 2021-07-13 21:40, pirms 3 gadiem
Kāpēc ar tiesnesi Bogaršonu, pieredzējušais šajā jomā , Lajuks nebija veicis iepriekšēju darbu ? Normāli nospēlēja tikai Ozolšons ar Soilošonu.

  +6 [+] [-]

, 2021-07-13 21:55, pirms 3 gadiem
kols00 rakstīja: ko tur pārdīvot, pat ja būtu tikuši kārtu tālāk, tad arī apstātos nākamajā kārtā.
nav tāda līmeņa pagaidām, lai cerētu būt kaut vai tuvumā ČL
Ja iekļūtu nākamajā kārtā, tad Rigai būtu 3(!) iespējas, lai iekļūtu Eiropas konferenču līgas grupu turnīrā. Zaudētu ČL otrajā kārtā, nokristu uz EL trešo kārtu, zaudētu tur, nokristu uz Konferenču līgu playoff kārtu. Uzvarētu kaut vienu no tām, Rigai būtu garantēta vismaz KL grupu turnīrs.

Tagad viņi lido pa taisno uz Konferenču līgas 2. kārtu un vairs nav nekādu papildus iespēju. Jāuzvar trīs pāri pēc kārtas.

     [+] [-]

, 2021-07-13 22:05, pirms 3 gadiem
Rihert, atkāpies!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-13 22:11, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Rihert, atkāpies!
lai paliek!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-13 22:15, pirms 3 gadiem
Īstenībā pārsteidza cik labi Riga nospēlēja šodien. Pārsteidz, ka Riga patstāvīgi rāda labu sniegumu Eiropā pret diezgan spēcīgām komandām. Tomēr nepārsteidz, ka vienmēr pietrūkst līdz uzvarai.

2018. gadā divu spēļu summā spēlē nospēlēja neizšķirti pret CSKA Sofiju. Zaudēja pendelēs.

2019. gadā izslēdza poļu Piast, somu HJK un ''skaisti zaudēja'' pret Copenhagen.

2020. gadā zaudēja Maccabi un tad tikai var vienu vārtu rezultātu zaudēja Celtic.

Šogad ''skaisti zaudēja'' Mallmo

Visos šajos pāros Riga bija pastarīte un visos (izņemot pret Maccabi) Riga parādīja cienījamu sniegumu un varēja uzvarēt.

Es nepieminēju divus mačus, kuros Riga bija favorīte. 2020. gadā pret Tre Fiori, kurā uzvarēja ar minimālu rezultātu un 2019. gadā Riga palika sausā pret Dundalk un zaudēja pendelēs.

Tas liek domāt - jā, Rigai patstāvīgi ir grūtas izlozes (lai gan nekas baigi traks izņemot varbūt Celtic) un jā, Riga gandrīz vienmēr parādījusi labāku sniegumu nekā gaidīts. Bet tieši pretējais notiek, kad viņi ir pārī, kurā ir jāuzvar.

Šobrīd visu Rigas Eiropas pieredzi var definēt ar - skaists zaudējums.

Tagad viss atkarīgs no snieguma konferenču līgā. Cik sapratu, jebkurā gadījumā otrajā kārtā Riga būs favorīte. Vai turpinās spēlēt švaki pret vājākām komandām...

     [+] [-]

, 2021-07-13 22:20, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: lai paliek!
Būs vēl lielākā tirsā nekā tagad!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-13 22:23, pirms 3 gadiem
Klavulapa-1 rakstīja: Būs vēl lielākā tirsā nekā tagad!
toties visi zinās kāds ir vārtu tīkla viena cauruma laukums

  +2 [+] [-]

, 2021-07-13 22:39, pirms 3 gadiem
ZIWRAV rakstīja: Īstenībā pārsteidza cik labi Riga nospēlēja šodien. Pārsteidz, ka Riga patstāvīgi rāda labu sniegumu Eiropā pret diezgan spēcīgām komandām. Tomēr nepārsteidz, ka vienmēr pietrūkst līdz uzvarai.

2018. gadā divu spēļu summā spēlē nospēlēja neizšķirti pret CSKA Sofiju. Zaudēja pendelēs.

2019. gadā izslēdza poļu Piast, somu HJK un ''skaisti zaudēja'' pret Copenhagen.

2020. gadā zaudēja Maccabi un tad tikai var vienu vārtu rezultātu zaudēja Celtic.

Šogad ''skaisti zaudēja'' Mallmo

Visos šajos pāros Riga bija pastarīte un visos (izņemot pret Maccabi) Riga parādīja cienījamu sniegumu un varēja uzvarēt.

Es nepieminēju divus mačus, kuros Riga bija favorīte. 2020. gadā pret Tre Fiori, kurā uzvarēja ar minimālu rezultātu un 2019. gadā Riga palika sausā pret Dundalk un zaudēja pendelēs.

Tas liek domāt - jā, Rigai patstāvīgi ir grūtas izlozes (lai gan nekas baigi traks izņemot varbūt Celtic) un jā, Riga gandrīz vienmēr parādījusi labāku sniegumu nekā gaidīts. Bet tieši pretējais notiek, kad viņi ir pārī, kurā ir jāuzvar.

Šobrīd visu Rigas Eiropas pieredzi var definēt ar - skaists zaudējums.

Tagad viss atkarīgs no snieguma konferenču līgā. Cik sapratu, jebkurā gadījumā otrajā kārtā Riga būs favorīte. Vai turpinās spēlēt švaki pret vājākām komandām...
Otrajā kārtā pretī būs Ziemeļmaķedonijas Šķendija.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-13 22:40, pirms 3 gadiem
Var jau gatavoties maķedoniešu Škendijai. Riga Eirokausos savā laukumā aizvadītajās 7 spēlēs zaudējusi tikai Celtic, nevienā spēlē neielaižot vairāk par 1 vārtiem.

  -1 [+] [-]

, 2021-07-13 22:57, pirms 3 gadiem
Ja komandai gribas cīnīties par uzvaru divu maču summā, tad ielaist tādu "bērna matu", kādu Rīga ielaida pirmajā puslaikā, ir pilnīgs beztolks... Otrais puslaiks bija līdzīgs, tikai Rīgas morīši nejēdza golu momentus izmantot. Varēja būt vismaz 2:1, ja ne pat 3:1, jā, arī 1:2, ja ne Ozola spēle vārtos.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-13 23:00, pirms 3 gadiem
Šodien visu atmosfēru stadionā uztaisīja divi itāļi O sektorā. Citādāk diezgan depresīvi tie Riga Sightseeing autobusi stadiona galā.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-13 23:02, pirms 3 gadiem
tikko no stadiona nav neviena vēl? žēl!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-13 23:02, pirms 3 gadiem
Ozolam izturību un veselību, izskatījās traki nekustīgs beigās.

P.S. Lai uzvarētu šāda līmeņa pretinieku, ir jārealizē iespējas. Un šodien tādas bija vismaz divas, neskaitot vārtu guvumu.

  +3 [+] [-]

, 2021-07-13 23:02, pirms 3 gadiem
RudolfsD rakstīja: Šodien visu atmosfēru stadionā uztaisīja divi itāļi O sektorā. Citādāk diezgan depresīvi tie Riga Sightseeing autobusi stadiona galā.
Neticēsi, bet vienam no viņiem sieva ir Saeimas deputāte

Par tiem autobusiem, kas bojāja visu atmosfēru, jau izteicos čalotavā. Dinārs ir kļuvis par izsmieklu.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-13 23:09, pirms 3 gadiem
Tallinas "Flora" un, visdrīzāk, arī Viļņas "Žalgiris" šovakar būs nodrošinājuši tikšanu vismaz Konferenču līgas play-off kārtā. Nākošajā ČL kārtā Žalgirim pretī nāks Ungārijas čempione "Ferencvaros", bet Florai - poļu "Legia" vai norvēģu "Bodo/Glimt."

  +1 [+] [-]

, 2021-07-14 00:06, pirms 3 gadiem
kols00 rakstīja: ko tur pārdīvot, pat ja būtu tikuši kārtu tālāk, tad arī apstātos nākamajā kārtā.
nav tāda līmeņa pagaidām, lai cerētu būt kaut vai tuvumā ČL
Taisnība.. bet vismaz naudiņu nopelnītu.

     [+] [-]

, 2021-07-14 06:44, pirms 3 gadiem
wolmar rakstīja: Ja komandai gribas cīnīties par uzvaru divu maču summā, tad ielaist tādu "bērna matu", kādu Rīga ielaida pirmajā puslaikā, ir pilnīgs beztolks... Otrais puslaiks bija līdzīgs, tikai Rīgas morīši nejēdza golu momentus izmantot. Varēja būt vismaz 2:1, ja ne pat 3:1, jā, arī 1:2, ja ne Ozola spēle vārtos.
Par kadu bernu matu jus runajat pirmajos vartos....., tiri perfekta piespele un loti labs nobeigums no speletaja puses

  -1 [+] [-]

, 2021-07-14 07:14, pirms 3 gadiem
Ar normālu treneri pie stūres, šī kārta būtu pārvarēta, easy.

  +2 [+] [-]

, 2021-07-14 09:05, pirms 3 gadiem
Žalgiris un Flora iet tālāk ar pilnām prēmijām un punktiem valstu ieskaitē par uzvarām abās spēlēs

  +1 [+] [-]

, 2021-07-14 09:07, pirms 3 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Ar normālu treneri pie stūres, šī kārta būtu pārvarēta, easy.
Es domāju, ka ne tikai. Gan jau Malmo varēja ielikt vēl kādā pārnesumā, ja būtu reālas briesmas.

  -3 [+] [-]

, 2021-07-14 09:36, pirms 3 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tallinas "Flora" un, visdrīzāk, arī Viļņas "Žalgiris" šovakar būs nodrošinājuši tikšanu vismaz Konferenču līgas play-off kārtā. Nākošajā ČL kārtā Žalgirim pretī nāks Ungārijas čempione "Ferencvaros", bet Florai - poļu "Legia" vai norvēģu "Bodo/Glimt."
Loti svariga informacija!
1 2 3 80 komentāri