Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

G un H grupas: "Milan" un "Ajax" izšķirošā kauja par nākamo kārtu

G un H grupas: "Milan" un "Ajax" izšķirošā kauja par nākamo kārtu
Mario Balotelli
Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā šodien turpinās ar G un H grupu izšķirošajām spēlēm. G apakšgrupā iespēja iekļūt izslēgšanas spēlēs ir Sanktpēterburgas "Zenit" un "Porto" futbolistiem, savukārt H grupā otro ceļazīmi uz nākamo kārtu savstarpējā spēlē sadalīs "Milan" un Amsterdamas "Ajax".

G grupa:

G apakšgrupā šovakar gaidāmi divi mači, kuros neklātienē Sanktpēterburgas "Zenit" un "Porto" cīnīsies par vienīgo atlikušo ceļazīmi uz nākamo kārtu. "Zenit" ir nelielas priekšrocības – viens punkts vairāk kā "Porto", kā arī spēle pret relatīvi vājāku pretinieku.

Sanktpēterburgas klubs šovakar viesosies Austrijas galvaspilsētā Vīnē, kur spēkosies ar grupas pastarīti "Austria". Lučiāno Spaleti vadītajai komandai uzvara pilnībā garantētu iekļūšanu nākamajā kārtā, un tieši tāds mērķis – uzvarēt – "Zenit" būs šovakar. "Centīsimies darīt visu to labāko, lai uzvarētu. Mūsu mērķir ir demonstrēt uzbrukuma futbolu, bet jāņem vērā, ka "Austria" futbolistiem vairs nav, ko zaudēt, tāpēc viņi spēlēs bezbailīgi."

"Austria" komandas šefs Nenads Bjelica neslēpa, ka viņa vadītā komanda labprāt vēlētos noslēgt Eirokausu sezonu ar kādu uzvaru. ""Zenit" ir laba komanda ar individuāli spēcīgiem futbolistiem, tomēr viņiem tāpat kā mums ir grūtības vietējā čempionātā, tā kā arī "Zenit" ir savas vājās vietas. Mēs noteikti mēģināsim no šīs spēles izspiest kādu pozitīvu rezultātu."

Tikmēr otra pretendente uz otro vietu grupā "Porto" viesosies Madridē pie grupas līdervienības "Atletico". "Porto" galvenais treneris Paulu Fonseka atklāja, ka Portugāles čempiona mērķis ir tikai viens – uzvara, un Fonseka tic, ka šis mērķis ir reāls.

"Sagaidu, ka mēs tiksim pie uzvaras, bet tāpat mums jāspēj visa spēle aizvadīt vienā līmenī. Es pārliecināts par uzvaru, un tad jau skatīsimies, kas notiks ar "Zenit" maču – tur mēs neko vairs nevaram ietekmēt," sacīja Fonseka.

"Atletico" jau ir nodrošinājusi pirmo vietu grupā, tāpēc sagaidāms, ka komanda šovakar var atpūtināt vairākus savus līderus, tomēr Madrides kluba galvenais treneris Djego Simeone brīdina portugāļus, ka viņiem tāpat nav gaidāma viegla pastaiga.

V.KomandaSUNZVAP
1.Atletico541013:313
2.Zenit51314:56
3.Porto51224:55
3.Austria50231:92

H grupa:

H grupā šovakar centrālais mačs paredzēts Milānā, kur vietējais "Milan" uzņems Amsterdamas "Ajax". Tieši šo abu komandu cīņā tiks noskaidrots, kura komanda kopā ar "Barcelona" pārstāvēs H grupu izslēgšanas spēlēs.

"Milan" pirms vakara spēles ir par punktu vairāk kā "Ajax", kas nozīmē, ka Itālijas klubam pietiek arī ar neizšķirtu, lai iekļūtu nākamajā kārtā. Lai gan viens punkts ir pietiekams, "Milan" treneris Masimiljano Alegri apgalvo, ka Itālijas kluba futbolisti cīnīsies par uzvaru.

"Mēs bijām pārāk pavirši, ielaižot divus vārtus pret "Livorno" (pēdējā A sērijas spēlē "Milan" un "Livorno" cīnījās neizšķirti – 2:2), un šoreiz vairs nevaram atļauties tādas kļūdas. Šī mača likmes ir pārāk augstas, tāpēc mums ir jākoncentrējas – nevaram atļauties spēlēt uz neizšķirtu," sacīja Alegri.

"Ajax" tikmēr nedaudz negaidīti joprojām pretendē uz otro vietu grupā – iepriekšējā kārtā Amsterdamas futbolisti savā laukumā pārspēja titulēto "Barcelona", tāpēc saglabā izredzes uz iekļūšanu nākamajā kārtā.

"Es teiktu, ka mūsu izredzes ir 50 pret 50. "Milan" pēdējā laikā ir jūtami uzlabojis savu sniegumu, tomēr arī mēs spēlējam labi. Ja spēlēsim savā līmenī, varam izcīnīt trīs punktus," norādīja "Ajax" galvenais treneris Franks de Būrs.

Otrajā grupas spēlē "Barcelona" uzņems Glāzgovas "Celtic". Spānijas superklubs, lai gan vēl nav garantējis pirmo vietu grupā, tomēr jau ir nodrošinājis vietu izslēgšanas spēlēs. Tikmēr "Celtic" augstāk par pēdējo vietu grupā vairs nevar pacelties.

Barselonas kluba galvenais treneris Herardo Martino atzina, ka liels uzsvars šodien tiks likts uz komandas spēles pilnveidošanu: "Protams, spēle ir svarīga, jo vēlamies ieņemt pirmo vietu grupā. Mums ne tikai jāuzvar, bet arī jādemonstrē labs sniegums. Ir nepieciešamas ātras un precīzas piespēles, tāpat būs cieši jāspēlē aizsardzībā, lai nepieļautu pretuzbrukumus."

VKomandaSUNZVAP
1.Barcelona531110:410
2.Milan52218:58
3.Ajax52125:87
4.Celtic51042:83

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2013-12-11 13:13, pirms 11 gadiem
Sastaavus var redzeet kaut kur?

     [+] [-]

, 2013-12-11 15:31, pirms 11 gadiem
jefinnss rakstīja: Sastaavus var redzeet kaut kur?
tikai tos, kuri ir pieteikti. 11niekus tikai provizoriskos, pameklē, piemēram, Barcas mājaslapā

     [+] [-]

, 2013-12-11 21:30, pirms 11 gadiem
Kāds var iemest linku kur tiešraidi rāda!