Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Balodis: "Pāreja uz RFS man ir solis uz priekšu, gribam iekļūt līgas fāzē"

Agris Suveizda

Balodis: "Pāreja uz RFS man ir solis uz priekšu, gribam iekļūt līgas fāzē"
Daniels Balodis. Foto: Sanita Sparāne/RFS

Latvijas futbola čempionvienība un pašreizējā līdervienība RFS ļoti labi sākusi Eirokausu kampaņu, Čempionu līgas kvalifikācijas pirmās kārtas pirmajā spēlē ar rezultātu 3:0 sakaujot Ziemeļīrijas stiprāko klubu "Larne". Otros vārtus komandas labā guva bijušais "Valmieras" kapteinis Daniels Balodis.

"Fantastiska atmosfēra, sen gribējās tādu Čempionu līgas maču – viss bija ļoti patīkami, un arī pati spēle izdevās," portālam Sportacentrs.com sacīja Latvijas izlases aizsargs, kurš otrā puslaika sākumā pie tālā vārtu staba pēc Stefana Paniča piespēles noslēdza stūra sitiena kombināciju. "Man bija jāiet uz tālo stabu, gaidīju tur bumbu, un tā ļoti labi atnāca tieši man uz galvas. Biju labā pozīcijā, īstajā brīdī – vārti."

Otrajā puslaikā RFS abus vārtus guva ar standartsituācijām, bet Balodis uzskata, ka tik liela rezultāta starpība bija pelnīta: "Jā, noteikti! Mums bija vēl arī citi momenti, kurus vajadzēja realizēt sekmīgāk. Taču arī mums aizsardzībā visu laiku bija jābūt fokusā – viens centrējums, viena tālā piespēle, viens sitiens, un tas varēja maksāt vārtus."

Piektdien pret "Jelgavu" (7:0) centra aizsargs Balodis debitēja ar aizvadītu otro puslaiku, bet vakar savā pirmajā pamatsastāvā viņam Roberta Savaļnieka un Dmitrija Zelenkova dēļ nācās spēlēt kā labās malas aizsargam. "Skaidrs, ka man nebija tik daudz uzbrūkošo darbību un vairāk pildīju aizsardzības funkcijas. Man arī teica, lai īpaši nepieslēdzos, bet, ja situācija atļāva, pacēlos arī drusku augstāk, lai būtu pareizā pozīcijā. Malējo aizsargu nekad agrāk nebiju spēlējis, taču arī, piemēram, kā malējam centra aizsargam trijniekā sanācis spēlēt diezgan līdzīgi," sacīja Balodis, kurš šo situāciju salīdzināja ar "Manchester City" horvātu centra aizsargu Joško Gvardiolu, kurš diezgan bieži spēlē arī kā malējais aizsargs.

RFS abus zaudējumus šosezon sarūpējusi "Valmiera" – komanda, kurā Balodis pavadīja iepriekšējos četrus gadus un bija arī kļuvis par tās kapteini. "Citu variantu īpaši nebija, RFS izteica labu piedāvājumu, un ilgi to neapdomāju – izskatīju plusus un mīnusus un nosliecos par labu RFS. Eirokausi, viss ir augstā līmenī – tas ir uz solis uz priekšu," uzskata Balodis, kurš tieši RFS kreklā savulaik debitēja Virslīgā, tomēr 20 gadu vecumā, konkurējot ar 4-8 gadus vecākiem aizsargiem Kasparu Dubru, Vjačeslavu Isajevu, Milanu Saviču un Niku Sandohadzi, aizvadīja tikai divas spēles un nākamajās sezonās devās īrēs uz Daugavpili un Jelgavu.

"Biju ļoti jauns un nepieredzējis, nebija man tik lielas spēļu prakses Virslīgā – domāju, ka tolaik man pietrūka tieši brieduma un pieredzes. Tolaik bija ļoti spēcīgi konkurenti, bet iespējas man bija – tādas dod vienmēr, vari sevi parādīt arī jebkurā treniņā," 26 gadus vecais Balodis atskatījās pagātnē. "Protams, ka gribēju spēlēt, bet sapratu līmeni un to, ka man ir jākrāj pieredze un prakse. Tas ir normāls futbola process. Daniels, kurš aizgāja no RFS, un Daniels, kurš tajā atgriežas, ir tas pats cilvēks, tikai pieredzējušāks."

Kādā no Eirokausu līgas fāzēm iekļūs 38 no 53 Eiropas čempionēm, un Čempionu līgas pirmās kārtas pārvarēšana nozīmētu, kā minimums, Konferences līgas play-off kārtu jeb pēdējo kārtu pirms līgas fāzes: "Gribam sasniegt grupu turnīru [līgas fāzi] – jebkuru, bet šobrīd esam Čempionu līgā un pašlaik mērķējam uz to. Tad jau redzēs, cik tālu izdosies tikt."

  +1 [+] [-]

, 2024-07-11 15:33, pirms 2 mēnešiem
Varēja, mēģināt tāpat kā Alvis Jaunzems ,iekļūt kādā no Polijas klubiem.

     [+] [-]

, 2024-07-12 13:29, pirms 2 mēnešiem
Seram Danielam Balodim vienīgajam apstiprināja apelāciju un var spēlēt eirokausos :p