Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Trillera beigās 17 gadnieks izrauj Kopenhāgenas uzvaru pār Mančestras "United"

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Trillera beigās 17 gadnieks izrauj Kopenhāgenas uzvaru pār Mančestras "United"
Mirklis no "København" un Mančestras "United" dueļa. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas ceturtās spēļu kārtas spilgtākā cīņa norisinājās Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, kur vietējā komanda pirmajā puslaikā atspēlējās no 0:2 un pēcāk pamatlaika beigās guva divus vārtus pēc kārtas, ar 4:3 pieveicot Mančestras "United".

Cīņas ievadā dāņu līdzjutējus sarūgtināja Kopenhāgenas kluba audzēknis Rasmuss Hejlunds, kurš jau trešajā minūtē iekaroja Dānijas čempiones vārtus. 20 gadīgais dāņu talants puslaika vidū guva arī savus piektos vārtus Čempionu līgā šosezon, izvirzoties īstajā vietā un laikā, pārtverot 19 gadīgā argentīnieša Alehandro Garmačo sitienu.

Sarkanie velni salīdzinoši ilgu laiku spēja virzīt spēli sev izdevīgā gultnē, tomēr 42. minūtē par acīmredzami netīšu uzkāpšanu uz aizsarga Eliasa Jelerta kājas tiešo sarkano kartīti saņēma Markuss Rešfords. Ērika ten Hāga vadītā komanda teju uzreiz pazaudēja pavedienu un līdz pārtraukumam izsēja pārsvaru: 45. minūtē precīzs sitiens no gaisa padevās Norvēģijas futbolistam Mohamedam Eljonusi, bet 13 minūšu ilgajā kompensācijas laikā 11 metru soda sitienu realizēja portugālis Djogu Gonsalvišs. Grēkāzis bija Harijs Magvairs, kurš savā soda laukumā bumbu aizskāra ar roku.

Pēc 15 minūšu atelpas iniciatīvu atguva "United", drīz vien iespēju neizmantojot portugālim Djogu Dalotam. Mančestrieši gan spēja plūkt augļus, slovākam Denisam Vavro atkārtojot Magvaira kļūdu un Brunu Fernandišam pārliecinoši izmantojot pendeli (3:2).

Pamatlaika izskaņā Mančestras vienība piedzīvoja pamatīgu vilšanos, no rokām izlaižot trīs punktus. 83. minūtē īstajā vietā un laikā pie vārtu tālā staba bija Lūkass Leragers, bet 87. minūtē laukumā uz maiņu nākušais 17 gadīgais Kuveitā dzimušais Zviedrijas futbolists Ronijs Bardži izrāva mājiniekiem panākumu un pacēla Kopenhāgenas klubu uz otro vietu A grupā.

"København" reabilitējās par sāpīgo neveiksmi (0:1) savstarpējā cīņā Mančestrā un titulēto Anglijas klubu uzveica pirmoreiz kopš 2006. gada Čempionu līgas grupu turnīra.

Arī paralēli notikušajā spēlē Minhenē intrigas netrūka, kaut laukumā izteikti dominēja viena komanda – "Bayern". Bavāriešu uzbrukums gan nebija tik efektīvs kā nedēļas nogalē aizvadītajā derbijā pret Dortmundes "Borussia" (4:0).

Galvenie notikumi risinājās otrajā puslaikā. 53. minūtē bumbu pa vārtu pārliktni trieca "Bavārijas" snaiperis Harijs Keins. Pēc deviņām minūtēm saasinājums notika laukuma pretējā galā, bumbu vārtos nogādājot Barisam Jilmazam, tomēr vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures stāvokļa dēļ.

80. minūtē minhenieši atslēdza 37 gadus vecā vārtsarga Fernando Musleras sargāto cietoksni, pēc Jozua Kimmiha centrējuma bumbu pāri urugvajietim pārvirzīja Keins. Vienā no nākamajiem uzbrukumiem Keins izmantoja 18 gadīgā Matisa Tela centienus bumbas pārtveršanā, vārtu guvumā pārvēršot francūža piespēli.

Anglijas izlases vadošais uzbrucējs savās pēdējās sešās spēlēs iesitis 12 vārtus. Keins karjeras posmu Minhenē iesācis ar 15 cīņās gūtiem 19 vārtiem.

Kompensācijas laikā Kongo Demokrātiskās Republikas uzbrucējs Sedriks Bakambu Turcijas čempionei vienus vārtus atguva, tomēr viesi punkta izcīnīšanai tā īsti nepietuvojās.

Bavārieši nodrošināja pirmo vietu A grupā.

UEFA Čempionu līgas spēles 8. novembrī

Gr.LaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
D19.45Real Sociedad – Benfica3:1 (3:0)Merino 6' Ojarsavals 11' Barrenečea 21' – R. Silva 49'
C19.45Napoli – Union Berlin1:1 (1:0)Politāno 39' – Fofanā 52'
A22.00København – Man. United4:3 (2:2)Eljonusi 45' Gonsalvišs 45'+9 (11m) Leragers 83' Bardži 87' – Hejlunds 3' 28' Fernandišs 69' (11m)
A22.00Bayern – Galatasaray2:1 (0:0)Keins 80' 86' – Bakambu 90'+3
D22.00RB Salzburg – Inter Milan0:1 (0:0)La. Martiness 85' (11m)
C22.00Real Madrid – Braga3:0 (1:0)Diass 27' Žuniors 58' Rodrigo 61'
B22.00Arsenal – Sevilla2:0 (1:0)Trosārs 29' Saka 64'
B22.00PSV Eindhoven – Lens1:0 (1:0)L. de Jongs 12'

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayern440011:612
2.København41127:84
3.Galatasaray41127:94
4.Manchester United41039:113

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/uefachampionsl...

  +4 [+] [-]

, 2023-11-09 00:24, pirms pusgada
Ļoti labs uzvedums.
MU ir zaudējusi titulu “grands”.
Bet spēle ļoti aizraujoša.

  -1 [+] [-]

, 2023-11-09 00:28, pirms pusgada
Tiesnesis salauza spēli ar sarkano. Nesaprotu, ka var tik soft sarkanas pēdējā laikā rādīt. Nebija tur nekāda rupjība, tīri lika kāju priekšā bumbā. Ne ari norauts uzbrukums vai tamlīdzīgi. Protams, sanāca sāpīgi un dzelteno bija pelnījis, bet noteikti ne sarkano. Futbols paliek arvien mīkstāks.

Lai vai kā Mu nav pelnījuši tikt ara no grupas un rezultāts nepārsteidz. Ja neatlaidīs ETH jau tagad, tad domaju vel pedejo iespeju iedos. Vai ta ko mainīs? Diez vai. Bet neko nedarīt un grimt talāk diez vai ari var atlauties. Iepriekšējie treneri lidoja tapat.
Sodien nesapratu, kāpēc Mountu laida laukuma Hojlunda vietā un beigas pat nevienu uzbrukoso spēlētaju nemainīja virsu, lai atspēlētos.

Atmosfēra laba stadiona, vienīgi tos idiotus, ka meta sudus laukuma vajadzetu identificēt un banot uz mūžu. Tādiem morāliem kroopļiem nav vietas futbolā.

     [+] [-]

, 2023-11-09 02:33, pirms pusgada
Ten Haag out!!! 😁

     [+] [-]

, 2023-11-09 05:37, pirms pusgada
Ilgi cietos un nerakstīju, jo domāju, ka mainīsies uz labu... Drausmas par ko ir kļuvusi MU... Vnk izsmiekls... Es ETH vietā sen būtu atkāpies tīri vīrišķības pēc... Ja nevar ar komandu neko izdarīt, tad sorry, lai cik tu labs treneris esi... Vai nu īpašnieki visu č.k.rē vai gaisotnē komandā, vai nu vēl kkas... Domāju, ka spēlētāji vnk netic vairāk sev un tas arī viss...

  +2 [+] [-]

, 2023-11-09 06:50, pirms pusgada
keksss rakstīja: Ja neatlaidīs ETH jau tagad, tad domaju vel pedejo iespeju iedos. Vai ta ko mainīs? Diez vai. Bet neko nedarīt un grimt talāk diez vai ari var atlauties. Iepriekšējie treneri lidoja tapat.
Vainot un atlaist treneri ir pats vienkāršākais, ko darīt. Formula jau ir izmēgināta- nestrādā- vaina nav treneros. Nu atnāks cits un atkal komanda tiks būvēta no jauna. Tā jau var turpināt dekādēm ilgi.
Jābūt pacietīgiem un beidzot jādod laiks. Arī Fergijam nemaz tik viegli negāja sākumā. Bez tam- tīri statistiski punktu un uzvaru ziņā ETH tikai mazliet atpaliek no Moura, tā ka tīri rezultātu ziņā velns nav nemaz tik melns. Cita lieta, ka šie zaudējumi ir diezgan sāpīgās spēlēs.

  +2 [+] [-]

, 2023-11-09 06:52, pirms pusgada
milicis11 rakstīja: Ilgi cietos un nerakstīju, jo domāju, ka mainīsies uz labu... Drausmas par ko ir kļuvusi MU... Vnk izsmiekls... Es ETH vietā sen būtu atkāpies tīri vīrišķības pēc... Ja nevar ar komandu neko izdarīt, tad sorry, lai cik tu labs treneris esi... Vai nu īpašnieki visu č.k.rē vai gaisotnē komandā, vai nu vēl kkas... Domāju, ka spēlētāji vnk netic vairāk sev un tas arī viss...
Grūti saprast kas tur notiek. Jau cik treneri ir bijuši pēc Fergusona, bet sajūta tāda ka viss labais ir aizgājis līdz ar viņu. Traģiski ir skatīties uz tādu brenda muļļāšanos.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-09 07:48, pirms pusgada
Ko tur nesaprast, aizsardziibas balsts kas nesa rezultaatus pagaajusho sezonu ir lazarete, Martinez,Shaw,Casemiro, un veel vairaaki lazaretes speelaataaji. Klubs ar visu par up ap Sale ir liels bardaks shobriid. Arii speeleetaaji kas ir sastaavaa shobriid diezvai tiktu Mancity,Arsenal vai Liverpools starta vienpadsmitniekaa! ETH jaapaliek!

     [+] [-]

, 2023-11-09 09:21, pirms pusgada
MU pamatīgi sev sarežģīja dzīvi šajā turnīrā.Lai turpinātu cīņu ,obligāti būs jāuzvar nākošajā kārtā turki,tad vismaz Eirolīga būs nodrošināta.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-09 09:26, pirms pusgada
yuka rakstīja: Vainot un atlaist treneri ir pats vienkāršākais, ko darīt. Formula jau ir izmēgināta- nestrādā- vaina nav treneros. Nu atnāks cits un atkal komanda tiks būvēta no jauna. Tā jau var turpināt dekādēm ilgi.
Jābūt pacietīgiem un beidzot jādod laiks. Arī Fergijam nemaz tik viegli negāja sākumā. Bez tam- tīri statistiski punktu un uzvaru ziņā ETH tikai mazliet atpaliek no Moura, tā ka tīri rezultātu ziņā velns nav nemaz tik melns. Cita lieta, ka šie zaudējumi ir diezgan sāpīgās spēlēs.
Šajā gadījumā treneris pats rok sev kapu fanu acīs ar izteikumiem. Pēc pērnās sezonas vai pirms šīs izteicās, ka iepriekšējo sezonu sabojāja cr7. Tā teikt atrada vainīgo. Tikai šogad, kad tā cr7 nav, iet vēl krietni bēdīgāk. Ko vainos šoreiz? Protams, ka, visticamāk, vaina ir galvā - komandas īpašniekos, taču arī trenerim jāspēj no materiāla izspiest maksimumu vai sliktākajā gadījumā - radīt vismaz kaut kādu rokrakstu. Šīs sezonas MU rokraksts varētu būt - kļūda pēc kļūdas.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-09 09:59, pirms pusgada
Viss laikam likumsakarīgi.
Manā skatījumā izgāzts transfēru logs.
Kur normāls palīgs pussargu līnijā Casemiro??Amrabats?Nesmīdiniet.Nu nevar Casemiro viens "cementēt" centru.
Nākamaisalots,Magvairs.
Viņi jau sen neatbilst MU granda prasībām.
Visam tam pa vidu Sančo,Antonijs...
Vienā teikumā-Sūdi te ir līdz ausīm.Strebt un strebt to putru.
Un komandai trūkst KAPTEIŅA.B.Fernandes kapteinis??Nu smiekli nāk.R.Kīns bija KAPTEINIS.Varēja gan pretiniekus nolikt pie vietas,gan savējos.Viņs vaitad bija labākais spēlētājs pēc prasmēm?Šaubos.Bet viņa vieta sastāvā bija neapstrīdama.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-09 10:46, pirms pusgada
tā noliet,
MU faniem nav "H sektora", kuri varētu ar aktīvu rīcību izskaidrot MU saimniekiem un treneriem situāciju, ka nav labi

     [+] [-]

, 2023-11-09 10:58, pirms pusgada
...forši, ja šāda spēle un rezultāts būtu Liverpool - MU...tagad žēl noskatīties, ka mūsu principiālākie konkurenti šitā lažo... nu, sarkanie velni, saņemas un uz EL, kur tad veiksme un izloze mūs savestu kopā finālā!

  +1 [+] [-]

, 2023-11-09 11:36, pirms pusgada
Tiesnesis noraka, jos arkanā nepelnīta un tā salauza spēli. Bija rupji, bet neapzināti, Rashfords nemaz nevarēja redzēt to kāju no aizmugures. Un piešķirtā pendele arī aiz ausīm pievilkta. Pēc tam atdeva parādu, bet bija jau par vēlu.

     [+] [-]

, 2023-11-09 16:50, pirms pusgada
yuka rakstīja: Vainot un atlaist treneri ir pats vienkāršākais, ko darīt. Formula jau ir izmēgināta- nestrādā- vaina nav treneros. Nu atnāks cits un atkal komanda tiks būvēta no jauna. Tā jau var turpināt dekādēm ilgi.
Jābūt pacietīgiem un beidzot jādod laiks. Arī Fergijam nemaz tik viegli negāja sākumā. Bez tam- tīri statistiski punktu un uzvaru ziņā ETH tikai mazliet atpaliek no Moura, tā ka tīri rezultātu ziņā velns nav nemaz tik melns. Cita lieta, ka šie zaudējumi ir diezgan sāpīgās spēlēs.
Man skiet tie bija citi laiki un tad no MU neviens neko baigi negaidija, tapec ari vareja atlauties dot vairak laiku. Fergijs jau ir tas, kurs padarija MU par to grandu un pacela uz pasu topu. Real vai Barca ari nevienam nedod baigi laiku, treneri mainas, bet klubs tapat ir topa un tas bedres ilgst vienu, divas sezonas max. Mes esam bedre jau 10 gadus un tas ir kosmoss, ja nem vera to, ka terinu zina sajos gados esam pirmaja vieta.

Un sis sezonas sakums ir sliktakais kadu 50 gadu laika - tie ir tiri fakti un statistika. Majas speles tik daudz zaudejumi sakuma nav bijusi vispar kops 1930ajiem. Tie ir gandriz 100 gadi

Tas, protams, joks, bet varbut jasak treneri mainit katru sezonu? Jo gan ETH, gan Mouram, gan Olem sakuma gaja neslikti, bet pec tam viss aizgaja pa pieskari...

     [+] [-]

, 2023-11-09 16:54, pirms pusgada
lexinators rakstīja: Ko tur nesaprast, aizsardziibas balsts kas nesa rezultaatus pagaajusho sezonu ir lazarete, Martinez,Shaw,Casemiro, un veel vairaaki lazaretes speelaataaji. Klubs ar visu par up ap Sale ir liels bardaks shobriid. Arii speeleetaaji kas ir sastaavaa shobriid diezvai tiktu Mancity,Arsenal vai Liverpools starta vienpadsmitniekaa! ETH jaapaliek!
Casemiro sosezon ir totala ena no taa, ko vins demonstreja pag sezonu. Piekritu, ka pag sezonu vins un Martinez bija top3 speletaji un lielakie vilceji kopa ar Rashfordu. Sogad Rashfordu es vispat nelaistu laukuma ETH vieta, bet sis turpina spelet pilnas speles.
Speletaji nav tik sliktu un to apliecina vinu demonstretais izlases rindas, bet kaut kas MU nestrada un ta pamatigi. Vai drizak tur nestrada nekas, kam vajadzetu stradat. Un ETH ir jauznemas atbildiba tapat ka speletajiem.

     [+] [-]

, 2023-11-09 17:03, pirms pusgada
Cerbers24 rakstīja: Viss laikam likumsakarīgi.
Manā skatījumā izgāzts transfēru logs.
Kur normāls palīgs pussargu līnijā Casemiro??Amrabats?Nesmīdiniet.Nu nevar Casemiro viens "cementēt" centru.
Nākamaisalots,Magvairs.
Viņi jau sen neatbilst MU granda prasībām.
Visam tam pa vidu Sančo,Antonijs...
Vienā teikumā-Sūdi te ir līdz ausīm.Strebt un strebt to putru.
Un komandai trūkst KAPTEIŅA.B.Fernandes kapteinis??Nu smiekli nāk.R.Kīns bija KAPTEINIS.Varēja gan pretiniekus nolikt pie vietas,gan savējos.Viņs vaitad bija labākais spēlētājs pēc prasmēm?Šaubos.Bet viņa vieta sastāvā bija neapstrīdama.
Piekritu par transferu logu un lielaka kluda bija Mounta pirkums. Un vel pa tadu ciparu. Vienigi Hojlunds no jaunajiem rada labu iespaidu un varetu but lietaskoks nakotne. Puisis vel jauns un gan noslipes uzbrukuma noslegumu un rezultativitate pieaugs. Amrabats nav labaks par Fredu mana skatijuma un te bija nakama kluda un pat downgrade. Tapat Onana pagaidam nav attaisnojis ceribas un vismaz pagaidam izskatas, ka De Gea bija lielaks vilcejs pat ar visu savu slikto speli izgajienos un bumbas ievadisanu spele/saspeli.
Tad vel Antony un Sancho saaga. Tiesam komanda palikusi tikai vajaka.
Un vel visam piedevam Greenwoodu aizlaist prom... Viens slikts lemums pec otra un te nu mes esam.