Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Latvijas un Lietuvas čempionu duelī "Spartakam" minimāls zaudējums

Andrejs Siliņš

Latvijas un Lietuvas čempionu duelī "Spartakam" minimāls zaudējums
"Spartaka" vārtsargs Jevgeņijs Nerugals
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra trešās kārtas pirmajā spēlē "Skonto" stadionā Rīgā Latvijas čempionvienība Jūrmalas "Spartaks" ar rezultātu 0:1 atzina Lietuvas čempiones Marijampoles "Sūduva" pārākumu. Atbildes spēle pēc nedēļas Lietuvā.

Desmitajā minūtē Sisilija no metriem divdesmit izdarīja sitienu pa zemi uz labo vārtu stūri, taču bumba lidoja garām vārtiem. Pa ceļam to bija iespēja aizskart un mainīt virzienu citam "Sūduvas" spēlētājam, bet tas neizdevās. 14. minūtē "Spartakam" bija izcila iespēja atklāt rezultātu. Pēc Višņakova piespēles gar vārtiem Svārupam atlika vien pielikt kāju, lai ieraidītu bumbu vārtos, taču tas neizdevās, bumba atlēca uz citu pusi, un "Sūduva" izglābās no vārtu zaudējuma. Brīdi vēlāk vēl viens aktīvs uzbrukums "Spartakam", kas gan atkal beidzās bez rezultāta izmaiņām.

Kopumā pirmajā puslaikā nevienai no komandām nebija izteikta pārsvara bumbas kontrolē, dažas minūtes ar to vairāk bija vieni, dažas minūtes - otri. Kā jau līdzīga līmeņa komandu dueļos pierasts, līdz pirmajiem gūtajiem vārtiem spēle bija diezgan vienmuļa. Abas centās veidot uzbrukumus, taču bez lieka riska, un daudz labu momentu pirmajā puslaikā nebija. 38. minūtē beidzot pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja arī viesiem. Pēc Švrļugas piespēles no labās malas ar galvu no vārtsarga laukuma kreisā stūra sita Sisilija, taču sitiens neizdevās spēcīgs un problēmas Nerugalam nesagādāja. Pāris minūtes vēlāk Sisilija ar galvu nometa bumbu pa sitienam Verbickam, kurš no labas pozīcijas sita nedaudz garām.

Pašā puslaika izskaņā Kobzars no kreisās puses soda laukumā spēcīgi sita nedaudz garām vārtiem, un pēc 45 spēlētām minūtēm rezultāts nebija mainījies - 0:0.

Otrā puslaika ievadā Jūrmalai laba iespēja - vispirms Ošs labi nospēlēja izklupienā, ieguva bumbu un iecēla soda laukumā, kur Svārups ar galvu sita bumbu tuvajā stūrī, taču vārtsargs laikus noreaģēja. Neizmantojuši savu iespēju, "Spartaks" ielaida bumbu savos vārtos dažas minūtes vēlāk. Brazīlietis Finklers kreisajā flangā apspēlēja pretinieku, atdeva piespēli, un nekavējoties saņēma bumbu atpakaļ, kam sekoja sitiens Nerugala sargātajos vārtos, un "Sūduva" izvirzījās vadībā (0:1).

Pēc ielaistajiem vārtiem "Spartaks" pamazām pārņēma bumbas kontroli, taču izveidot bīstamus uzbrukumus ilgu laiku neizdevās. 83. minūtē uz maiņu nākušais Agirre saņēma piespēli no Smita un no labas pozīcijas aptuveni 16 metru attālumā no vārtiem sita virsū vārtsargam. 88. minūtē tāla centrējuma pie standartsituācijas no soda laukuma jūrmalnieki izdarīja sitienu tuvējā stūrī, taču vārtsargam to tvert nebija lielu grūtību. "Spartaks" mēģināja izdarīt spiedienu, taču darbībās pietrūka kvalitātes.

"Spartaks" piedzīvoja minimālu zaudējumu ar 0:1.

Spartaks - Sūduva 0:1 (0:0)
Vārti: Finklers 52'
Brīdinājumi: 84' - Čadenovičs 14'
Spartaks: Nerugals, Freimanis, Kosoričs, Ošs, Šlampe, Smits, Vitors Faiska, Maļejevs, Višņakovs, Svārups (Agirre 76'), Kobzars (Korzāns 82').
Sūduva: Kardums, Švrļuga, Gajdučiks, Jankausks, Živanovičs, Slavicks, Finklers (Leimons 91'), Čadenovičs, Verbicks (Ofenbahers 88'), Sisilija, Veževičus (Kasparavičs 73').
Galvenais tiesnesis: T.Arnasons (Islande)

Atbildes spēle paredzēta pēc nedēļas - ceturtdien Marijampolē.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 21:00, pirms 6 gadiem
Bomžiem zāģis

  +7 [+] [-]

, 2018-08-09 21:06, pirms 6 gadiem
Manuprāt šajā mačā vāji nospēlēja visi jūrmalnieku leģionāri.Un ,ja leģionāri nav labāki par vietējiem,tad tādā mačā grūti cerēt uz panākumu.Viss loģiski.Suduva bija bišķi labāka un panāca savu.Pēc nedēļas jūrmalnieki jau varēs sākt domāt tikai par virslīgu.

  -3 [+] [-]

, 2018-08-09 21:06, pirms 6 gadiem
zaxx rakstīja: Drausmas ko SPartaks vispār dara eirokausos?/ Nožēlojams klubs.
nu Tu ne ar ko neēsi labāks par Spartaku ,ka vari šos saukt par nožēlojamu klubu

  +7 [+] [-]

, 2018-08-09 21:07, pirms 6 gadiem
Visai bezcerīgs sniegums no Spartaka

  +5 [+] [-]

, 2018-08-09 21:09, pirms 6 gadiem
Trūkst augstas raudzes uzbrucēja, kurš varētu paņemt spēli uz sevi. Sezonas sākumā to darīja Višņakovs, taču tagad viņš ir nosēdies. Smits cenšas, bet vēl ir par zaļu šāda līmeņa spēlēm. Svārups ir augumā ražens, taču, ja neuzvar gaisa bumbas, jēga maza. Gandrīz vai jāsaka, ka Gauračam šonedēļ jāatsāk trenēties un pēc nedēļas jāiet laukumā. Komandai vajag vilcēju.

  +6 [+] [-]

, 2018-08-09 21:11, pirms 6 gadiem
Teorētiski- viss ir iespējams.
Praktiski- ar šādu sniegumu neiespējami.
Radās iespaids,ka komanda nav gatava fiziski(nedaudz neprecīza piespēle un partneris pat nepacīnās lai izrautu bumbu),psiholoģiski (nekādas emocijas,tā komandas izskatās zboros ,otrajā nedēļā,pēc trīsreizējiem treniņiem dienā).
Manuprāt tas parādījās jau spēlē ar Mettu,kur tikai veiksme un paši Mettieši palīdzeja izglābties.

  +3 [+] [-]

, 2018-08-09 21:12, pirms 6 gadiem
Loģiski. Ar Ķiršakoviem un Co te ilgi nekas nebūs. San Marīno nav rādītājs. FK Mazpisāni arī būtu tos uzvarējuši.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-09 21:14, pirms 6 gadiem
gauja90 rakstīja: Teorētiski- viss ir iespējams.
Praktiski- ar šādu sniegumu neiespējami.
Radās iespaids,ka komanda nav gatava fiziski(nedaudz neprecīza piespēle un partneris pat nepacīnās lai izrautu bumbu),psiholoģiski (nekādas emocijas,tā komandas izskatās zboros ,otrajā nedēļā,pēc trīsreizējiem treniņiem dienā).
Manuprāt tas parādījās jau spēlē ar Mettu,kur tikai veiksme un paši Mettieši palīdzeja izglābties.
Un šie saņem algu par bumbas spārdīšanu... Kurā amatā vēl uz darbu aizejot var visu laiku salaist dēli un tāpat algas dienā smaidīt un saņemt naudu?

  +5 [+] [-]

, 2018-08-09 21:16, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Manuprāt šajā mačā vāji nospēlēja visi jūrmalnieku leģionāri.Un ,ja leģionāri nav labāki par vietējiem,tad tādā mačā grūti cerēt uz panākumu.Viss loģiski.Suduva bija bišķi labāka un panāca savu.Pēc nedēļas jūrmalnieki jau varēs sākt domāt tikai par virslīgu.
Piekrītu,bet tāds ir Jūrmalas modelis,jo savu audzēkņu nav a kvalitatīviem latvijas spēlētājiem negrib maksāt.Lētāk paņemt uz pāris mēnešiem importu ,nospēlē eirokausus un muļā tālāk virslīgu ar to kas ir.

     [+] [-]

, 2018-08-09 21:20, pirms 6 gadiem
backstab rakstīja: Un šie saņem algu par bumbas spārdīšanu... Kurā amatā vēl uz darbu aizejot var visu laiku salaist dēli un tāpat algas dienā smaidīt un saņemt naudu?
Kapēc Tev šķiet,ka salaiž delī,komanda ar budžetu pie 1 milj jau ir atpelnījusi ieguldījumus. Nosauc vēl vienu klubu Latvijā,jebkurā sporta veidā kas var palepoties ar šādu bilanci

  -4 [+] [-]

, 2018-08-09 21:20, pirms 6 gadiem
Бpocить кypить нaвceгда всего за день? Лeгкo, нo только этим дедовским методом - bit.do Излeчит дaжe опытных курильщиков с 30-40 летним стажем. Кypилa 14 лет пo пaчкe-полторы вдeнь, но бросилa без физический и моральных усилий за 1 день!

  -3 [+] [-]

, 2018-08-09 21:21, pirms 6 gadiem
Tagad Jūrmalai jāuzvar Lietuvā.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-09 21:21, pirms 6 gadiem
Es gan ticu, ka Spartaks tiks tālāk.

P.S. Kas šobrīd darās EL? Minskas Dinamo pazemo Zenit ar 3:0, savukārt Trenčīna ar 4:0 ir vadībā pret Feyenoord.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 21:29, pirms 6 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Es gan ticu, ka Spartaks tiks tālāk.

P.S. Kas šobrīd darās EL? Minskas Dinamo pazemo Zenit ar 3:0, savukārt Trenčīna ar 4:0 ir vadībā pret Feyenoord.
4-0

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 21:35, pirms 6 gadiem
Petroviču uz Spartaku- Maskavu izveda CL, lai trenē Slokā un Kaugaros, cepuri nost Čeburinam

  -1 [+] [-]

, 2018-08-09 22:02, pirms 6 gadiem
gauja90 rakstīja: Kapēc Tev šķiet,ka salaiž delī,komanda ar budžetu pie 1 milj jau ir atpelnījusi ieguldījumus. Nosauc vēl vienu klubu Latvijā,jebkurā sporta veidā kas var palepoties ar šādu bilanci
Es te nerunāju par klubu, bet par spēlētāju attieksmi pret to tā saucamo darbu/profesiju ko paši sev izvēlējušies.
Kurpnieks var aizmirst kurpei zoli pielikt, galdnieks nozāģēt 10cm par īsu, utt utt... sarakstu varētu turpināt.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 22:03, pirms 6 gadiem
Ļoti nekvalitatīva spēle .Svārups galīgs lempis. Leģionāri nulles.Kauns rodas skatoties.Tie ir profesionāļi??? Labi ,kā tādas kvalitātes profesionāļi mums nav pavāri, šoferi, ārsti. Latvijā tad kapsētas būtu pārpildītas. Labāk tad lai spēlē jaunie čaļi no Staiceles bebriem!

  -2 [+] [-]

, 2018-08-09 22:19, pirms 6 gadiem
Piektā vieta virslīgā tagad ir skaidrs kam būs.Bez variantiem. Uztaisiet copy paste manam komentāram un sezonas beigās apskataties

  +2 [+] [-]

, 2018-08-09 22:21, pirms 6 gadiem
Nožēlojams tas krieviskais "latviešu" Spartak... Izgāja brazïlis cauri aizsardzībai kā nazis šķidram sviestam! Šitie esot sitieni pa vārtiem - ar iekšpusīti viegli uzsit tieši vārtsargam rokās... Mudaki!

     [+] [-]

, 2018-08-09 22:22, pirms 6 gadiem
FUNS rakstīja: Tagad Jūrmalai jāuzvar Lietuvā.
Saldus sapņus, spartakovec!

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 22:39, pirms 6 gadiem
šitādam pseudospartakam vajag pa muguru ar sūduvas mietu. Slava- čeburinam!
Slēpts komentārs: FUNS

     [+] [-]

, 2018-08-10 00:09, pirms 6 gadiem
Ko tik vāji? Žēl. FC Rigai kausā ar zaudēja, laikam vāji. Cerams saņemsies.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-10 07:40, pirms 6 gadiem
>>>gauja 90 -Piekrītu,bet tāds ir Jūrmalas modelis,jo savu audzēkņu nav a kvalitatīviem latvijas spēlētājiem negrib maksāt.Lētāk paņemt uz pāris mēnešiem importu ,nospēlē eirokausus un muļā tālāk virslīgu ar to kas ir.

Es nerunāju par modeli.Ar to nav nekādas problēmas.Ne velti Spartaks divus gadus pēc kārtas Latvijas čempions.Es runāju par parādīto sniegumu no leģionāru puses.Tā vien izskatās,ka futbolisti nav saņēmuši algu labu laiku un ar savu sniegumu to atgādina vadībai,jo tā kļūdīties piespēlēs,necīnīties par tajā brīdī nevienam nepiederošu bumbu,neizmantot jau tā retās izdevības,var tikai nemotivēta komanda.Pie tam savā laukumā un ar līdzvērtīgu pretinieku.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-10 08:29, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: >>>gauja 90 -Piekrītu,bet tāds ir Jūrmalas modelis,jo savu audzēkņu nav a kvalitatīviem latvijas spēlētājiem negrib maksāt.Lētāk paņemt uz pāris mēnešiem importu ,nospēlē eirokausus un muļā tālāk virslīgu ar to kas ir.

Es nerunāju par modeli.Ar to nav nekādas problēmas.Ne velti Spartaks divus gadus pēc kārtas Latvijas čempions.Es runāju par parādīto sniegumu no leģionāru puses.Tā vien izskatās,ka futbolisti nav saņēmuši algu labu laiku un ar savu sniegumu to atgādina vadībai,jo tā kļūdīties piespēlēs,necīnīties par tajā brīdī nevienam nepiederošu bumbu,neizmantot jau tā retās izdevības,var tikai nemotivēta komanda.Pie tam savā laukumā un ar līdzvērtīgu pretinieku.
Spartaks par čempioniem kļuva ar pavisam citu sastāvu. Šim modelim jūtami pietrūkst meistarības. Spēlētāju CV nav īpaši labs pat salīzinot ar citu virslīgas klubu leģionāru pierakstiem

     [+] [-]

, 2018-08-10 10:30, pirms 6 gadiem
Kas tur Ošam ar to Freimani? Mārcis visu spēli Ginču lamāja