Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Šovakar UEFA kausa izcīņas ceturtdaļfināli

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Šovakar UEFA kausa izcīņas ceturtdaļfināli
"Shakhtar" futbolisti
Foto: AP

Jau šovakar tiks aizvadītas visas četras UEFA kausa izcīņas ceturtdaļfinālu pirmās spēles. Pirmā spēle sāksies jau 19.30. Tajā savā starpā tiksies Doņeckas "Shakhtar" un Marseļas "Olympique".

Shakhtar – Marseille

Doņeckas klubs šovakar savā laukumā 19.30 uzņems vienu no spēcīgākajiem Francijas klubiem Marseļas "Olympique". Ukrainas klubs eirokausos atstājis labu iespaidu, ieņemot trešo vietu Čempionu līgas grupu turnīrā, kā arī izsitot no cīņas par UEFA kausu "Aston Villa" (divu spēļu summā 3:1), kā arī Maskavas "CSKA" (2:1). Vietējā čempionātā gan tik labi nav klājies, jo komanda praktiski zaudējusi jebkādas izredzes iegūt čempionu titulu, pie tam aizvadītajā nedēļās nogalē piedzīvoja zaudējumu pret Zaporožjes "Metallurg", pārtraucot savu nezaudēto spēļu sēriju. "Marseille" vietējā čempionātā demonstrē fantastisku sniegumu, turpinot uzvarēt, kas komandai joprojām saglabā labas izredzes uzvarēt čempionātā. UEFA kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs komandai klājies ļoti grūti – "Twente" tika uzvarēta pēcspēles sitienu sērijā, bet "Ajax" tika uzvarēti tikai pagarinājumā.

"Shakhtar" savā laukumā spēlē ļoti pārliecinoši, tādēļ tieši viņi būs favorīti pirms šodienas spēles. Ukrainas klubam nevarēs palīdzēt aizsardzības balsts Igors Duļjajs, kā arī viens no līderiem uzbrukumā Luišs Adriano. Neskatoties uz to, komandas galvenais treneris Mirča Lučesku pirms spēles noskaņots optimistiski: ""Marseille" ir laba komanda, bet arī mēs varam sasniegt labu rezultātu, īpaši savā laukumā. Tā ir ļoti laba komanda, kura pēdējā laikā atrodas ļoti labā formā. Šī pāra uzvarētājs spēlēs finālā. Mēs esam pārliecināti par savām spējām savā laukumā."

Bez vairākiem spēcīgiem futbolistiem nāksies iztikt arī Francijas klubam. Uzbrukumā nevarēs palīdzēt Brandau, kurš sezonu uzsāka tieši Doņeckas kluba rindās. Interesanti, ka uzbrucējs vienalga devies kopā ar komandu uz Ukrainu, lai vairāk spētu pastāstīt par pretinieku spēles stilu. Nevarēs spēlēt Silveins Viltors, kurš eirokausos spēlējis "Rennes" sastāvā. Ļoti iespējams, ka spēlēt nevarēs Zendens, tāpat joprojām savainoti ir Ziani un Bonārs. Ēriks Gerets: "Būs grūti. Viņu spēlētāji ir ļoti tehniski, kad viņi sāk spēlēt ātri, tad kļūst par īstu mašīnu. Šī komanda ļoti vēlas pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē iekļūt pusfinālā."

PSG – Dynamo

Arī vēl vienā pārī savā starpā tiksies Ukrainas un Francijas klubi. "PSG" šovakar savā laukumā uzņems Kijevas "Dynamo". Kijevas klubam izslēgšanas spēļu izloze līdz šim nebija tā veiksmīgākā, jo jau pirmajā kārtā pretī stājās "Valencia", bet šo barjeru viņiem izdevās pārvarēt. Arī astotdaļfinālā viņiem pretī stājās sīkstie "Metalist". Arī šoreiz viņiem izdevās uzvarēt smagā cīņā. Vietējā čempionātā "Dynamo" ar vienu kāju jau ir čempioni, tādējādi spēlētāji var pilnībā koncentrēties eirokausiem. "PSG" pēdējā laikā "Ligue 1" demonstrēja neizteiksmīgu sniegumu, taču pēdējā spēlē beidzot izdevās uzvarēt (2:1 pret "Nice"). Šis panākums ļāvis Parīzes klubam saglabāt izredzes uz čempionu titulu. UEFA kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs komanda sagādāja pārsteigumu, ar 5:1 divu spēļu summā sagraujot "Wolfsburg". Nākamajā kārtā franči tika galā arī ar "Braga".

Kijevas kluba galvenais treneris Jurijs Sjomins tik svarīgajā spēlē būs spiests iztikt bet talantīgā Artjoma Kraveca, kā arī aizsarga Tarasa Mihalika. Joprojām savainots ir arī Pape Diakate. Komandas galvenais treneris Jurijs Sjomins ir noskaņots kaujinieciski: "Abas komandas savu iespēju ziņā ir līdzīgas, bet spēle parādīs, kura ir labāka. Ja mēs spēlēsim tā, kā mēs varam spēlēt, tad mēs varētu sasniegt lielisku rezultātu. Daudz ko varētu izšķirt arī veiksme.

"PSG" galvenais treneris Pols Le Guens arī šovakar laukumā nelaidīs divus no komandas līderiem – Klodu Makeleli un Ludoviku Žulī, jo uzskata, ka futbolisti komandai būs vairāk noderīgi nedēļas nogalē paredzētajai spēlei pret "Lille". Ierindā atgriezušies Kamarā un Rotēns, kuri diskvalifikācijas dēļ nedēļas nogalē nespēlēja Francijas čempionātā. "PSG" galvenais treneris Pols Le Guens uzskata, ka izteikti favorīti šajā pārī būs kijevieši, bet atgādina, ka viņa komanda ir spējusi pārsteigt arī iepriekš.

Werder – Udinese

Šovakar Brēmenē "Werder" uzņems "Udinese" futbolistus. Brēmenes klubs izslēgšanas spēlēs fantastiskā veidā spēja izslēgt no tālākās cīņas "Milan", bet nākamajā kārtā tika galā arī ar franču "St.Ettiene". Komanda pēdējās spēlēs savā laukumā demonstrē lielisku sniegumu (ar 4:1 sagrauta "Hannover" un ar 4:0 "Suttgart"), pie tam UEFA turnīros savā laukumā nekad nav zaudējusi nevienam Itālijas klubam. Viegli pret "Udinese" gan noteikti neklāsies, jo šī komanda eirokausos demonstrē ļoti baudāmu sniegumu, bet A Sērijā sezonas vidusdaļā komanda pamatīgi nobremzēja, tādēļ arī tiek ieņemta tikai 14. vieta. UEFA kausa izslēgšanas spēlēs komanda tika galā ar poļu "Lech", kā arī ar pēdējiem UEFA kausa ieguvējiem "Zenit".

"Werder" jaunu savainoto vai diskvalificēto futbolistu praktiski nav, tādēļ komanda varēs spēlēt praktiski labākajā sastāvā. Daudz lielākas problēmas ir itāļiem, kuriem savainojumu dēļ nevarēs divi stabili pamatsastāva spēlētāji – Antonio Di Natale un Samirs Handanovičs.

"Bremen" galvenais treneris Tomass Šāfs: ""Udinese" ir pierādījuši, ka viņi ir ļoti ātri pretuzbrukumos. Mums ir jābūt ļoti uzmanīgiem, lai viņi nevarētu veikt šos bīstamos izrāvienus. Mums ir jāspēlē sava spēle, piespiežot viņus spēlēt viņu laukuma pusē." Pretiniekus uzslavēja arī "Udinese" galvenais treneris Paskuale Marino: ""Bremen" taktiski ir ļoti spēcīgi, tā ir komanda, kura spēlē ar diviem uzbrucējiem, kā arī plejmeikeru. Tāpat viņiem ir ļoti gari aizsargi, bet esmu pārliecināts, ka mūsu uzbrucēji var sagādāt viņiem problēmas."

Hamburg - Manchester City

Vēl viens Vācijas klubs "Hamburg" savā laukumā uzņems ambiciozo "Manchester City". "HSV" pirmajā izslēgšanas kārtā tika galā ar "NEC", bet astotdaļfinālā ar lielām pūlēm pārvarēja arī "Galatasaray" barjeru. Nepārliecinošu sniegumu UEFA kausa izcīņā demonstrē "City", kas izlozē ieguva nosacīti vājus pretiniekus – dāņu klubus "Kobenhavn" un "AaB". Pret abām šīm komandām angļi pamatīgi mocījās, bet tomēr tika tālāk. Klubs turpina arī ļoti neizteiksmīgi spēlēt Premjerlīgā, praktiski zaudējot izredzes izcīnīt sev vietu eirokausos arī nākamgad. Vienīgā iespēja to izdarīt, iegūstot UEFA kausu.

"City" par labu runā tas, ka komandai ir salīdzinoši maz savainoto spēlētāju – Kompanī, Airlends un Bridžs. Ierindā varētu atgriezties Stilians Petrovs. "Hamburg" problēmas ir krietni vien lielākas, jo komandas lazarete turpina papildināties. Savainojumus guvuši arī Gerero un Benžamins, bet, iespējams, viņi varēs doties laukumā. Diskvalifikācijas dēļ nevarēs spēlēt Boatengs, savainoti ir arī Demels un Alekss Silva. Nevarēs spēlēt arī Mikaels Tavaress un Alberts Štraits.

"City" galvenais treneris Marks Hjūzs: "Katram spēlētājam ir jānodemonstrē labākais sniegums. Savā laukumā mums tas izdodas, bet izbraukumā nevienmēr. Viena no mūsu labākajām spēlēm šosezon bijusi pret "Schalke". Ceru, ka būs vēl."

"Hamburg" galvenais treneris Martins Jols: "Kad Robinjo saņem bumbu, viņš kļūst par vienu no labākajiem spēlētājiem pasaulē. Vēl viņiem ir arī Raits-Filips, Elano, kā arī Airlends. Viņi spēlē ļoti ātri, tādēļ, iespējams, būsim spiesti spēlēt vairāk no aizsardzības."

UEFA kausa izcīņas ceturtdaļfināls

LaiksPāris
19:30Shakhtar - Marseille
21:45PSG - Dynamo
21:45Hamburg - Manchester City
21:45Werder - Udinese

Atbildes spēles tiks aizvadītas nākamceturtdien.

Izmantotie resursi:
uefa.com
goal.com
ligue1.com
skysports.com

1 2 38 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2009-04-09 12:08, pirms 15 gadiem
Kuru speeli raadiiis VSB kaads nezina??

  +1 [+] [-]

, 2009-04-09 12:12, pirms 15 gadiem
Shakhtar - Marseille
un vakarā arī
Hamburg - Manchester City

  +6 [+] [-]

, 2009-04-09 12:16, pirms 15 gadiem
es par Ukrainas klubiem, lai viņiem veicas...

  +1 [+] [-]

, 2009-04-09 12:30, pirms 15 gadiem
Cerams Hamburga parādīs ka lai kļūtu par labākajiem, nepietiek ar to ka ta esi bagātākais klubs pasaulē!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-09 12:32, pirms 15 gadiem
Ukrainai ir labākai koeficents eirokausos šogad! Veiksmi turpmāk!

  -2 [+] [-]

, 2009-04-09 12:33, pirms 15 gadiem
es par Francijas klubiem, lai viņiem veicas...

  +3 [+] [-]

, 2009-04-09 12:41, pirms 15 gadiem
Par Werder un HSV... lai viņiem veicas

 +14 [+] [-]

, 2009-04-09 12:43, pirms 15 gadiem
lai mums visiem veicas...

  +6 [+] [-]

, 2009-04-09 12:48, pirms 15 gadiem
Ukraiņiem jābūt finālā!!!

  -3 [+] [-]

, 2009-04-09 12:53, pirms 15 gadiem
City vajadzētu pārvarēt vācu barjeru !

  -2 [+] [-]

, 2009-04-09 12:54, pirms 15 gadiem
Par Francijas un Vācijas klubiem! Jācer, ka MC dabūs iekšās! Bez Gerero būs grūti! Šodien krokodils raudās krokodila asaras

  -4 [+] [-]

, 2009-04-09 13:02, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Par Francijas un Vācijas klubiem! Jācer, ka MC dabūs iekšās! Bez Gerero būs grūti! Šodien krokodils raudās krokodila asaras
Nez kurš visu nakti raudāja spilvenā un ēda bavāriešu desiņas, un dzēra vācu alu !

  +3 [+] [-]

, 2009-04-09 13:03, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Nez kurš visu nakti raudāja spilvenā un ēda bavāriešu desiņas, un dzēra vācu alu !
Es arī nezinu..

     [+] [-]

, 2009-04-09 13:45, pirms 15 gadiem
Divas speeles pa viasat shovakar......!!!jeeeeeeeeeeee!!!

  +3 [+] [-]

, 2009-04-09 13:48, pirms 15 gadiem
Jay rakstīja: Par Werder un HSV... lai viņiem veicas
Tu arī? Vismaz kādu kausu Vācijai vajag paņemt

  +2 [+] [-]

, 2009-04-09 13:49, pirms 15 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Par Francijas un Vācijas klubiem! Jācer, ka MC dabūs iekšās! Bez Gerero būs grūti! Šodien krokodils raudās krokodila asaras
Nezināji, ka Krokodils pēc šī vakara spēlēm atklās savus jaunos favorītus?

  +3 [+] [-]

, 2009-04-09 14:00, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Tu arī? Vismaz kādu kausu Vācijai vajag paņemt
Redzi, sirdī man jau 10-o gadu ir tikai 1 klubs, un tas ir Bayern!! Bet kad tas nespēlē, esmu par citām vācu komandām, jo Vācija man ļoti simpatizē

  +2 [+] [-]

, 2009-04-09 14:02, pirms 15 gadiem
Par Marseļu, PSG, HSV un Udinese. Bet visvairāk par skaistu un skatāmu futbolu. Un intrigu katra pārī.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-09 14:08, pirms 15 gadiem
Par Marseļu, WERDER un Hamburgu !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-09 14:10, pirms 15 gadiem
Jay rakstīja: Redzi, sirdī man jau 10-o gadu ir tikai 1 klubs, un tas ir Bayern!! Bet kad tas nespēlē, esmu par citām vācu komandām, jo Vācija man ļoti simpatizē
Tāpat kā man!

  -1 [+] [-]

, 2009-04-09 14:13, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Nezināji, ka Krokodils pēc šī vakara spēlēm atklās savus jaunos favorītus?
Nesprēgā! Labāk ej paraudi spilvenā par vakardienas zaudējumu!

  +3 [+] [-]

, 2009-04-09 14:18, pirms 15 gadiem
hookejjs rakstīja: Hokeja trakums ir klāt! Vēlies skatīties mūsējo cīņas klātienē?
Piedalies SMS spēlē un laimē braucienu 2 personām uz Latvijas izlases spēlēm ar ASV, Zviedrijas un Austrijas izlasēm!
Lai iegūtu galveno balvu tev jāuzmin Latvijas-Francijas spēles(11.04) rezultāts!
Sūti SMS ar tekstu HOCKEY 1:0(rezultāta variants) VĀRDS uz nr 1855(Ls 0,35)
līdz sestdienas spēles trešā perioda 10. minūtei un laimē ceļojumu uz Pasaule čempionātu Šveicē!
Izlozes atļaujas nr:16729
Un kas man jāuzmin, lai varētu nosegt arī ceļu uz Šveici un dzīvošanu tur?

  +2 [+] [-]

, 2009-04-09 14:20, pirms 15 gadiem
suvass rakstīja: Un kas man jāuzmin, lai varētu nosegt arī ceļu uz Šveici un dzīvošanu tur?
Man liekas, ka tas ir kaut kāds krāpšanas plāns, es labāk nezvanītu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2009-04-09 14:23, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Man liekas, ka tas ir kaut kāds krāpšanas plāns, es labāk nezvanītu!
Labāk pārbaudi, piezvani

  -1 [+] [-]

, 2009-04-09 14:26, pirms 15 gadiem
alexy rakstīja: Labāk pārbaudi, piezvani
Ha, ha cik asi prātīgi!

  +5 [+] [-]

, 2009-04-09 14:27, pirms 15 gadiem
hookejjs rakstīja: Uzvarētājam tiek apmaksāti ceļa izdevumi, dzīvošana 3* viesnīcā 2vvietīgā nummurā un biļetes uz spēlēm ar ASV, Zviedrijas un Austrijas izlasēm, neskaidrību gadījumā rakstīti uz izloze@lmb.com
Tikšanās ar pāvestu nav iekļauta?
Labi, joks. Lai tev veicas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2009-04-09 16:51, pirms 15 gadiem
Tiešām sakarīgi dueļi. Noteikti pieslēgšos HSV - City mačam.

     [+] [-]

, 2009-04-09 18:22, pirms 15 gadiem
ceru uz dinamo un shahtar uzvaram, ukrainu komandas jau sen ir pelnijusi dabut kadu kausu!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-09 18:31, pirms 15 gadiem
Par Marselju! Un, savaa zinjaa arii par PSG, francuuzhi galu galaa!

     [+] [-]

, 2009-04-09 19:02, pirms 15 gadiem
OM sastaavs!

Mandanda
Mears, Civelli, Hilton, Taiwo
Cheyrou, M’Bami, Cana
Koné, Niang, Zenden

Subs:
Riou, Rodriguez, Kaboré, Zubar, Samassa, Ben Arfa, Valbuena

  +2 [+] [-]

, 2009-04-09 19:23, pirms 15 gadiem
Krokodils rakstīja: Ha, ha cik asi prātīgi!
Ej tu ieskrieties ar savu MC. (Vienīgais klubs kuru ciest nevaru)

  +1 [+] [-]

, 2009-04-09 19:47, pirms 15 gadiem
Gunner rakstīja: Par Marselju! Un, savaa zinjaa arii par PSG, francuuzhi galu galaa!
Ooo!

Es par Oliču un Seseņonu.
1 2 38 komentāri