Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Malmo" aizsargs: "Muritalu vajadzēja tikai mazliet paprovocēt. Nebija grūti"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Malmo" aizsargs: "Muritalu vajadzēja tikai mazliet paprovocēt. Nebija grūti"
Junusa Muritala. Foto: EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā spēlē zaudējumu piedzīvoja "Riga", kas trešdienas vakarā viesos ar 0:1 piekāpās Zviedrijas labākajai komandai "Malmo". Atbildes spēle 13. jūlijā pulksten 19:00 "Skonto" stadionā, tiešraide Sportacentrs.com TV. Malmes galvenais treneris Jons Dāls Tomasons norādīja, ka rīdziniekiem nāksies demonstrēt uzbrūkošāku futbolu, bet viens no "Riga" līderiem Filipi Brizola kā mērķi nosprauda divus iesistos vārtus.

"Pirmajā puslaikā spēlējām ļoti labi, bija labs temps un spiediens. Bija divas iespējas, no kurām, manuprāt, vajadzēja gūt vārtus. Arī otro puslaiku sākām labi, bet tad kritās temps un tas atstāja iespaidu uz uzbrukumu. Tas deva rīdziniekiem laiku pielāgoties," pauda Jons Dāls Tomasons. Salīdzinājumā ar iepriekšējo maču Zviedrijas čempionātā viņš sastāvā bija veicis piecas izmaiņas, bet uzsvēra – ne tāpēc, ka kāds būtu jāatpūtina, bet gan tādēļ, ka visi bija nopelnījuši iespēju doties laukumā.

"Rīga skaidri parādīja, ka uz spēli ieradusies, lai koncentrētos sniegumam aizsardzībā. Ņemot vērā šodienas rezultātu, pretiniekiem otrajā mačā būs jāspēlē citāds futbols, tāpēc domāju, ka atbildes spēlē mūs sagaida mazliet cits mačs," teica savulaik izcilais uzbrucējs Tomasons, kurš Malmes vienību trenē kopš pagājušā gada janvāra. Spēlētāja karjeras laikā Tomasons kopā ar "Milan" uzvarējis Čempionu līgā.

"Daudz spēlējām bez bumbas, bet to gaidījām jau pirms spēles, apzinoties pretinieku kvalitāti. No savas stratēģijas viedokļa spēlējām labi. Rīgā būs jāskrien vēl vairāk un jāvērš šis rezultāts par labu," pauda brazīlietis Filipi Brizola. "Zinājām, ka viņi uzbruks un ka mums daudz nāksies spēlēt bez bumbas. Jāspēlē drosmīgi, jāsaglabā koncentrēšanās ap viņu uzbrucējiem. Rīgā mums jābūt vēl agresīvākiem, jāizveido momenti. Jāiesit divi vārti, lai tiktu tālāk. Ar vieniem nonāksim līdz pendelēm, bet centīsimies iesist divus."

"Manuprāt, viņi spēlēja lēni – gaidīju dinamiskāku spēli," pretinieku vājās vietas meklēja Brizola, kuram bija vēstījums arī rīdzinieku atbalstītājiem. "Ir jātic! Atceramies 2019. gadu, kad cīnījāmies pret "Copenhagen". Cerēsim, ka aizvadīsim vēl vienu lielisku spēli un tiksim nākamajā kārtā."

Par svarīgāko momentu kļuva Junusas Muritalas noraidījums jau pirmajā puslaikā. "Malmo" aizsargs Anels Ahmedhodžičs, kurš pats mirkli iepriekš iesaistījās cīņā ar rīdzinieku uzbrucēju, norādīja, ka tas jau bija gaidāms: "Bija redzams, ka viņš nopelnīs sarkano kartīti. Vajadzēja viņu mazliet paprovocēt, un tas nemaz nebija grūti."

Izmantotie resursi:
https://www.mff.se/matchrapport-eft...
https://www.aftonbladet.se/sportbla...

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 10:26, pirms 3 gadiem
Vēl vajadzēja provocēt Rihertu. Tas čalis vienu laiku esot dzīvojis Maskačkā. Nu dikti ass čalis.

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 10:28, pirms 3 gadiem
Aptina ap pirkstu jauno gurķi.

     [+] [-]

, 2021-07-08 11:37, pirms 3 gadiem
Nepilns gads līdz atbildes spēlei! Tad jau var paspēt kārtīgi pastiprināties un satrenēties!

     [+] [-]

, 2021-07-08 12:12, pirms 3 gadiem
brožberšonberj,tu,kādreiz pārlasi ko esi uzskribelējis?
Atbildes spēle 13. jūnijā pulksten 19:00 "Skonto" stadionā

  -3 [+] [-]

, 2021-07-08 12:38, pirms 3 gadiem
uz to purnu paskatoties, var redzet neadekvats negeris!

  +1 [+] [-]

, 2021-07-08 12:49, pirms 3 gadiem
Maikl rakstīja: uz to purnu paskatoties, var redzet neadekvats negeris!
Par tavu purnu arī leģendas jau klīst!

  -1 [+] [-]

, 2021-07-08 14:41, pirms 3 gadiem
Daži te nevis spēlē futbolu, bet provocē pretiniekus. Tas zviedru kluba spēlētājs vismaz būtu kaunējies šitā runāt..