Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Futzālisti uzzina savus pretiniekus Eirokausos

Agris Suveizda

Futzālisti uzzina savus pretiniekus Eirokausos
"Nikars" komanda Ogrē svin čempionu titula izcīnīšanu
Foto: Ritvars Raits

Šodien Šveices pilsētā Nionā norisinājās UEFA Telpu futbola kausa izcīņas izloze. Latvijas čempionvienība "Nikars" spēlēs vienā grupā ar Vācijas, Bosnijas un Igaunijas komandām.

Kamēr šovakar ar spēli Daugavpilī starp vietējo "Dinaburg" un Igaunijas komandu "Nomme-Kalju" Eirokausu kārtējo sezonu uzsāks Latvijas āras futbolisti, šopēcpusdien Šveices pilsētā Nionā savus pretiniekus UEFA Telpu futbola kausa izcīņā uzzināja Latvijas spēcīgākā futzāla komanda "Nikars". Latvijas čempioni turnīru uzsāks no priekšsacīkšu kārtas, un spēlēs vienā grupā ar Vācijas čempioni "Futsal Panthers Köln", Bosnijas stiprāko klubu "KMF Leotar Trebinje", kā arī ar kaimiņiem igauņiem - "Sillamäe JK". Grupu turnīrs no 15. līdz 23.augustam norisināsies Bosnijā. Nākamajā kārtā iekļūs tikai grupas uzvarētāja. Labākā komanda tiks noskaidrota viena apļa turnīrā.

UEFA Telpu futbola kausa izcīņa notiks jau devīto reizi. Šoreiz piedalīsies rekordliels komandu skaits - 48 komandas no 47 valstīm. Tas ir teju divas reizes vairāk nekā pagājušajā gadā. Lai nokļūtu pēdējā turnīra kārtā ir jāiziet cauri visai nopietnam kvalifikācijas sietam. Viena neveiksmīga spēle vai pat epizode var maksāt ļoti dārgi.

Priekšsacīkšu kārtā spēlēs 27 komandas, kas ir sadalītas astoņās grupās (septiņas pa četrām komandām un vienā trīs). Pamatturnīrā iekļūs tikai katras grupas uzvarētāja. Savukārt nākamajā kārtā astoņas grupu uzvarētājas jau gaida citas 16 vienības. Otrajā posmā visas 24 komandas tiks sadalītas sešās grupās, un tālāk tiks apakšgrupas divas labākās vienības.

Elites raunds notiks no 14. līdz 22.novembrim. Tajā piedalīsies 16 klubi (Pamatturnīra uzvarētājām pievienosies divas Spānijas, viena Krievijas un Kazahstānas komanda), kas tiks sadalītas četrās grupās, tādējādi noskaidrojot tās četras labākās vienības, kas spēlēs finālturnīrā.

Līdz šim labākais Latvijas klubu panākums ir iekļūšana otrajā kārtā, ko pagājušajā gadā paveica "Nikars". Ja rīdzinieki spēs triumfēt priekšsacīkšu kārtā, tad otrajā posmā pretī nāks Čehijas un Polijas čempiones - attiecīgi "FK Era-Pack Chrudim" un "Hurtapu Łęczyca", kā arī E apakšgrupas uzvarētāja (Lietuvas, Albānijas, Andoras un Maltas komandas). Priekšsacīkšu kārtā spēlēs arī tādu futbola lielvalstu kā Francijas, Anglijas, Vācijas, Dānijas u.c. klubi).

Iepriekšējo gadu čempioni

GadsKlubsValsts
2009.Interviú MadridSpānija
2008.MFK Viz-Sinara EkaterinburgKrievija
2007.MFK Dinamo MoskvaKrievija
2006.Interviú MadridSpānija
2005.Action 21 CharleroiBeļģija
2004.Interviú MadridSpānija
2003.Playas de Castellón FSSpānija
2002.Playas de Castellón FSSpānija

Izmantotie resursi:
uefa.com

     [+] [-]

, 2009-07-02 17:40, pirms 15 gadiem
"2006. MFK Viz-Sinara Ekaterinburg Spānija" - I dont think so...