Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgas Nāves grupa – Braitona debitēs pret Nīderlandes, Francijas un Grieķijas klubiem

Agris Suveizda

Eiropas līgas Nāves grupa – Braitona debitēs pret Nīderlandes, Francijas un Grieķijas klubiem
Kaoru Mitoma. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA mītnē Nionā veikta arī UEFA Eiropas līgas grupu turnīra izloze, un Eirokausu rudenī redzēsim lērumu Anglijas un Francijas klubu divcīņu. Tāpat norisinājās arī UEFA Eiropas Konferences līgas grupu izloze.

Par Eiropas līgas Nāves grupu var dēvēt B kvartetu, kurā pirmā groza komanda Amsterdamas "Ajax" pretī saņēma Marseļas "Olympique", Eirokausu debitanti "Brighton" un arī Atēnu AEK. Anglijas un Grieķijas klubi savos grozos bija izsēti ar otro numuru, bet Marseļa gan bija nomināli otrā vājākā komanda otrajā grozā.

Cits Anglijas klubs "Liverpool" spēlēs E grupā kopā ar Austrijas LASK, Beļģijas "Union Saint-Gilloise" un Francijas "Toulouse", kas nozīmē tikai vienu – Argentīnas brāļu Makalisteru cīņa. Pasaules čempions Aleksis Makalisters šovasar par 42 miljoniem eiro no Braitonas pārcēlās uz Liverpūli, bet viņa brālis Kevins par pusotru miljonu no "Argentinos Juniors" devās uz "Union SG", kur kļuvis par sākumsastāva spēlētāju.

Braitonas un Marseļas, kā arī Liverpūles un Tulūzas dueļi savukārt nozīmē to, ka jau četrās grupās kopā salozēti Anglijas un Francijas klubi. Vakar Čempionu līgas izloze Nāves grupā saveda kopā PSG un Ņūkāslas "United" (vēl arī Milānu un Dortmundi), bet citā grupā Londonas "Arsenal" spēlēs pret "Lens". Piektā Francijas komanda "Rennes" no Anglijas gan izvairījās un spēlēs pret Spānijas "Villarreal", Haifas "Maccabi" un Atēnu "Panathinaikos".

Eiropas līgas grupu turnīrs

A grupaB grupaC grupaD grupa
West HamAjaxRangersAtalanta
OlympiacosMarseilleReal BetisSporting
FreiburgBrightonSparta PSturm
Bačka TopolaAEK AthensAris LRakow
E grupaF grupaG grupaH grupa
LiverpoolVillarrealRomaBayer
LASKRennesSlavia PQarabag
Union SGMAccabi HSheriffMolde
ToulousePanathinaikosServetteHacken

Šodien norisinājās arī 2023./2024. gada sezonas UEFA Eiropas Konferences līgas izloze. Latvijas jaunatnes izlases pārstāvējušā Čebraila Makrecka ungāru ''Ferencvaros'' spēlēs F grupā pret turnīra vicečempioni Florences ''Fiorentina'', beļģu ''Genk'' un serbu ''Čukarički''.

Latvijas kausa turētāju ''Audu'' no kvalifikācijas izslēgusī Trnavas ''Spartak'' ielozēta H apakšgrupā pret Stambulas ''Fenerbahce'', Razgradas ''Ludogorets'' un dāņu ''Nordsjaelland''.

Eiropas Konferences līgas grupu turnīrs

A grupaB grupaC grupaD grupa
LilleGentDinamo ZBrugge
SlovanMaccabi TViktoriaBodo
OlimpijaZoryaAstanaBesiktas
KlaksvikBreidablikBallkaniLugano
E grupaF grupaG grupaH grupa
AZFerencvarosEintrachtFenerbahce
Aston VillaFiorentinaPAOKLudogorets
LegiaGenkiHJKSpartak T
ZrinjskiČukaričkiAberdeenNodrdsjaelland