Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

No dullas idejas līdz 2. līgai: Verpakovskis un "PPK/Betsafe" sagrauj tukumniekus

Emils Ozerinskis

No dullas idejas līdz 2. līgai: Verpakovskis un "PPK/Betsafe" sagrauj tukumniekus
"PPK/Betsafe" uzbrucējs Vugars Askerovs. Foto: Davis Lejasmeiers

"Dali Dali" 3. līgas čempionātā aizvadītas finālturnīra cīņas, kurās noskaidrotas komandas, kas nopelnījušas tiesības nākamsezon spēlēt otrās līgas turnīrā. Tiesības doties uz augšu nopelnījusi Jurija Žigajeva trenētā futbola komūna "PPK/Betsafe", kuras rindās šodien laukumā gāja arī Māris Verpakovskis.

Sezonas gaitā "PPK/Betsafe" kļuva par centra zonas čempioniem, saspringtā cīņā sakrājot 38 punktus. Tikpat iespēja arī JDFS "Alberts-2", taču Jurija Žigajeva vienībai tika piešķirta augstāka vieta turnīra tabulā, ļaujot tieši populārajam "Pa Pāris Kausiem" projektam tikt pie zelta medaļām.

Lai iegūtu tiesības nākamsezon piedalīties otrajā līgā, finālturnīrā "PPK/Betsafe" divu spēļu summā bija nepieciešams uzveikt rietumu zonas otro spēcīgāko vienību "Tukums 2000 III". PPK komūnai no izbraukuma Tukumā izdevās pārvest trīs vārtu pārsvaru, viesos izceļoties Dāvim Trapučkam, Artjomam Korotkevičam un kolorītajam azerbaidžānim Vugaram Askerovam.

Uz atbildes spēli LNK sporta parkā "PPK/Betsafe" sagatavoja bombu. Uzbrukuma smailē devās Latvijas futbola leģenda Māris Verpakovskis. Atbildes spēles pirmajā puslaikā Žigajeva komanda labā izcēlās Oļegs Semjonovs un Daniels Romenskis. Puslaika pārtraukumā Verpakovski laukumā aizstāja Askerovs, kurš drīz vien pats izcēlās ar vārtiem, bet spēles turpinājumā divreiz precīzs bija Artūrs Ozoliņš. Punktu "PPK/Betsafe" graujošajai uzvarai pār Kristapa Gaiļa trenēto tukumnieku trešo komandu pielika Rolands Lubgāns, nokārtojot divu spēļu summā rezultātu 9:0.

Uzvarētāji noskaidroti arī pārējos trīs pāros. Pirmās attiecības skaidroja ziemeļu zonas sudraba medaļniece "Pļaviņas" un austrumu zonas čempione "Krāslava". Katra no komandām savās mājās guva uzvaru ar divu vārtu pārsvaru. Krāslavas stadionā nepietika arī ar pusstundu papildlaika, kurā abas komandas guva pa vārtiem. Izšķirošā izrādījās pēcspēles sitienu sērija, kurā divas neprecīzās "Pļaviņu" komandas pendeles ļāva uz otro līgu soļot nekļūdīgajiem "Krāslavas" futbolistiem, kurus vada Vadims Atamaņukovs. Starp krāslaviešiem atpazīstams uzvārds ir komandas vārtsargs Vladislavs Skrupskis, kurš pirms dažām sezonām uzspēlēja bēdīgi slavenajā Jūrmalas "Noah" Virslīgas čempionātā.

Saspringti par vietu otrajā līgā cīnījās divas "Nākotnes" līgas komandu dublieru vienības. Čempiones "Jelgavas", kas pošas uz Virslīgu, dublieri japāņa Rotaro Nakano vadībā samērojās spēkiem ar JDFS "Alberts II". Jelgavnieku rindās netrūka spēlētāju, kas šosezon pamatā spēlējuši tieši Nākotnes līgā, tostarp arī vadošās lomas kā Mārcis Peilāns un Andris Deklavs. Par spīti tam 210 minūtēs komandas par uzvarētāju vienoties nespēja. Pēcspēles sitienu sērijā ar 3-2 pārāki bija Armanda Zeiberliņa vadītie JDFS "Alberts II" futbolisti, aizliekot kāju priekšā zemgaliešu dubultajam triumfam šajā sezonā.

Ar Emīla Muižnieka vārtu guvumu ziemeļu zonas čempione "Ogre United" atveda minimālu pārsvaru no pirmās spēles Ilūkstes stadionā pret "Augšdaugavas NSS". Ogrēniešu laukumā emocijas sita augstu vilni, jo pusstundu pirms pamatlaika izskaņas Timurs Volosovs panāca izlīdzinājumu divu spēļu summā. Otrās spēles kompensācijas laikā "Ogre United" neizšķirtu izrāva Kārļa Līča precīzais sitiens, ļaujot ogrēniešiem uzvarēt divu spēļu summā. Dueļa izskaņā virkne ar spēles dalībniekiem iereudzīja dzeltenos un pat sarkanos plāksterus.

Pāris1.sp.2.spSummā
Tukums 2000 III - PPK/Betsafe0:30:60:9
Pļaviņas DM - Krāslava4:22:48:8; 1:4 p.s.s.
JDFS Alberts II - Jelgava II1:11:12:2; 3:2 p.s.s.
Augšdaugava - Ogre United0:11:11:2

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/sacensibas/viriesi/t...

  -1 [+] [-]

, 2022-10-22 20:00, pirms 2 gadiem
Ko tas Ozerenskis muld...savstarpējās spēlēs un visos rādītājos labāks bija Alberts..tur izvilka kaut kādu punktu par tehnisko zaudi vienu Albertam...nevajag rakstīt ja nezin..
Normāla līga ne LV uzvarētāji hutu Alberts..bet šeit jau miskastē ka parasti.

  -1 [+] [-]

, 2022-10-22 20:02, pirms 2 gadiem
Bet no futbola popularitātes skatu punkta labāk kā pundura komanda tika tālāk.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-22 20:06, pirms 2 gadiem
Tikpat iespēja arī JDFS "Alberts-2", taču Jurija Žigajeva vienības labā bija savstarpējo spēļu rezultāti, ļaujot tieši populārajam "Pa Pāris Kausiem" projektam tikt pie zelta medaļām.

Tieši savstarpējo spēļu rezultāti bija labāki JDFC Alberts-2 komandai,pie tam pārliecinoši.Autor nemaldini publiku,tajā vietu sadalē nostrādāja cits faktors.

  +3 [+] [-]

, 2022-10-22 20:20, pirms 2 gadiem
basiiiccc rakstīja: Ko tas Ozerenskis muld...savstarpējās spēlēs un visos rādītājos labāks bija Alberts..tur izvilka kaut kādu punktu par tehnisko zaudi vienu Albertam...nevajag rakstīt ja nezin..
Normāla līga ne LV uzvarētāji hutu Alberts..bet šeit jau miskastē ka parasti.
Normālā līgā klubs būtu aizpildījis protokolu pareizi,lai pēctam nebūtu vēl nedēļām jāraud par pirms sezonas apstiprināto reglamentu. Normālā līgā neviens savu kļūdu dēļ neapvainotu pretinieku komandas treneri. Normālā līgā klubs atzītu savu kļūdu un ietu tālāk, nevis visu laiku raudātu par to. Saņemās Alberts!

     [+] [-]

, 2022-10-24 10:56, pirms gada
Vēl atpazīstami uzvārdi "Krāslavas" sastāvā: Dobratuļins, Liholetovs, D.Jakovļevs, V.Baranovskis.

     [+] [-]

, 2022-10-24 11:56, pirms gada
basiiccc ar huju nākamgad 3.līgas organizātori? Sakārtosiet vienreiz to lietu kārtīgi, lai sezonas laikā nav jāraud par pašu apstiprinātajiem nolikumiem