Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Šabala: "Laukums bija smags - galva saprata, kājas neklausīja..."

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Šabala: "Laukums bija smags - galva saprata, kājas neklausīja..."
Valērijs Šabala gaisa divcīņā
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Pēc Latvijas kausa izcīņas fināla, kurā "Jelgava" pēcspēles pendelēs ar 5:3 pārspēja Rīgas "Skonto", Sportacentrs.com aprunājās ar zaudētāju uzbrucēju Valēriju Šabalu. Futbolists uzsvēra, ka Zemgales olimpiskā centra laukums ir bijis smags, kas "Skonto" traucējis parādīt savu futbolu.

Kā tu noraksturotu pamatlaiku un papildlaiku?
Laukums tikai izskatījās labi, taču uz tā bija grūti spēlēt. Bumba nepārtraukti palēcās, un mēs nevarējām spēlēt savu futbolu. Tāpēc nācās spēlēt tā, kā gribēja viņi - nekas negāja tā, kā mēs vēlētos. Mums spēle vispār nevedās, jo būtībā tas bija kā teniss - viņi sper bumbu, tad mēs, un bija tāda bumbošanās.

Tātad tā bija primāri laukuma vaina?
Jā, protams. Nevarēja iedot piespēli pa apakšu, jo tā visu laiku palēcās. Tu dod piespēli, bet bumba lec partnerim celī. Tāpēc nevarējām spēlēt to futbolu, ko protam. Laukums tikai vizuāli izskatījās labi, taču bija smags un ciets, tāpēc arī bumba tā lēkāja.

Pirmsspēles treniņā nebija iespējas pierast pie šī laukuma un/vai varbūt izvēlēties atbilstošāku taktiku un spēlētājus šādam laukumam?
Pirms fināla mums solīja, ka šeit būs labs laukums - tas bija zaļš, taču vienlaicīgi ļoti ciets. Mēs gribējām spēlēt savu, skaistu, futbolu.

Jums ar Gutkovski praktiski nebija momentu. Varbūt arī paši tomēr nenospēlējāt pietiekami labi.
Jā, protams, taču bija ļoti smagi fiziski - vienā mēnesī nospēlējām trīs spēles uz sintētikas un trīs spēles uz zaļā laukuma. Šodien jau 20. minūtē bija ļoti grūti skriet, kājas vispār neklausīja... Galva saprot, kas jādara, bet kājas to nespēj izpildīt...

Bija ilgstoši spēles nogriežņi, kad "Jelgava" spēlēja kā pirmais numurs, un teorētiski jums bija labas iespējas veidot pretuzbrukumus. Kāpēc tas īsti neizdevās?
Vēlreiz varu tikai atkārtot to pašu par galvu un kājām - galva saprot, kājas nespēj. Tu zini, kur ātrajā uzbrukumā jāiespēlē, kur jāskrien, bet kājas nespēj to paveikt.

Par pēcspēles pendelēm laikam neko daudz nepateiksi - "Jelgava" visas savas iespējas realizēja un visu izšķīra viens neprecīzs sitiens.
Jā, šeit nav daudz ko piebilst. Treniņos mēs, protams, pendeles trenējām, un Apija [vienīgais, kurš nerealizēja - aut.] bija viens no aukstasinīgākajiem izpildītājiem, bet finālā nesanāca - tas ir normāli, tā gadās, tā ir spēle.

Apija ģērbtuvēs nepaguva pateikt, kas viņam nesanāca? Varbūt pat atvainojās komandai?
Nē, par ko te atvainoties? Viņa vietā varēja būt jebkurš. Tas bija nelaimes gadījums.

Kāpēc tu pats nesiti pendeli?
Es biju ieplānots kā piektais, man bija jāsit pēdējam ["Jelgavai" panākot 5:3, "Skonto" piektais sitiens vairs netika izpildīts, jo neko nevarēja mainīt - aut.].

Pats 2012. gadā jau ieguvi Latvijas kausu, bet lielai komandas daļai tas būtu bijis pirmais kauss...
Protams, arī man pašam vēlreiz gribējās iegūt kausu - katra trofeja ir kas īpašs, katru finālu gribas uzvarēt. Nebija tā, ka man būtu mazāk žēl tikai tāpēc, ka vienu Latvijas kausu jau esmu ieguvis. Turklāt mēs esam viena komanda - visi vēlējāmies viens otram šo balvu sagādāt.

Pastāsti par ķīvēšanos laukumā - bija konflikts ar Osipova dalību, tāpat vēl pāris nervozas epizodes. Šodien šādu lietu bija vairāk nekā ikdienišķā mačā?
Tas bija fināls, tās ir emocijas, un finālā tā ir jābūt. Katrā finālā ir kaut kādi asumi, grūstīšanās, kritieni. Tas ir tikai normāli.

Kādā no intervijām sacīji, ka uz šo finālu varētu ierasties "Club Brugge" pārstāvji. Atbrauca?
Garš stāsts, bet galu galā viņiem nesanāca atbraukt.

  +7 [+] [-]

, 2014-05-22 23:16, pirms 10 gadiem
Tāds ņuņņa vien tu esi Vaļera! Beidz īdēt un dari to, kas tev jādara a to savādāk nākošsezon benķis garantēts.

     [+] [-]

, 2014-05-22 23:24, pirms 10 gadiem
A ja algu nemaksa totjika var piedalities?kaut ka jau vajag izdzivot

  +4 [+] [-]

, 2014-05-22 23:47, pirms 10 gadiem
Vārdu sakot, pie visa vainīgs laukums, vai arī Šabala ir kā parastais sliktais dejotājs, kuram maisa...

  +3 [+] [-]

, 2014-05-23 00:00, pirms 10 gadiem
valmets rakstīja: Tas ir viss, ko tu, Circeni, vari pateikt? Ferdaikts lielīgais.
Tu esi Suveizdas bračka? Šitādu variantu nākas lasīt pirmo un ne pēdējo reiz!
Ja tev sirsniņu aizskāra, tad zini, ka es neko nepareizu nepateicu!

  +1 [+] [-]

, 2014-05-23 01:17, pirms 10 gadiem
Atkal tie skaistie attaisnojumi ... Cerams ,ka sezonas spēlēs katrai komandai vismaz vidēji 500 skatītāji būs .

  -1 [+] [-]

, 2014-05-23 05:45, pirms 10 gadiem
Tūlīt sāks atkal te bļaustīties vairums, ka laukums abām komandām bija vienāds. Vai tiešām, ja to apgalvoja jau vairāku komandu spēlētāji, to var saukt par attaisnojumu? Cik dzirdēju no FK Liepāja futbolistiem, tad reakcija uz laukumu bija identiska. Piespēles atdot nevar, kājas tiek piedzītas, potītes velk ārā utt..... Nesaprotu Skonto, labi Liepāja, aizbrauca un iegrābās, bet Skonto taču varēja jau iepriekš izvērtēt seguma kvalitāti? Varēja droši spēlēt finālu Ventspilī vai Liepājā.

  -1 [+] [-]

, 2014-05-23 08:08, pirms 10 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Tūlīt sāks atkal te bļaustīties vairums, ka laukums abām komandām bija vienāds. Vai tiešām, ja to apgalvoja jau vairāku komandu spēlētāji, to var saukt par attaisnojumu? Cik dzirdēju no FK Liepāja futbolistiem, tad reakcija uz laukumu bija identiska. Piespēles atdot nevar, kājas tiek piedzītas, potītes velk ārā utt..... Nesaprotu Skonto, labi Liepāja, aizbrauca un iegrābās, bet Skonto taču varēja jau iepriekš izvērtēt seguma kvalitāti? Varēja droši spēlēt finālu Ventspilī vai Liepājā.
Ko tu ventspilniek vari muldēt,ka kaut ko esi dzirdējis?
Liepāja bija nesalīdzināmi kustīgāka pret FKJ un arī spēlēja kaut ko līdzīgu futbolam,tik atšķirībā no citiem laukumiem nekombinējās pie pretinieku soda laukuma,bet gan vairāk sita no distances,skonta apzināti atdeva šo maču,un nu mēs dzirdam viskas ir šiem traucējis!Vienīgais kas desoja no skonteļiem bija Mingazovs,šis pa citu laukumu skraidīja?
PIETIEK PAMPIK NODARBOTIES AR DEMOGOĢIJU!

     [+] [-]

, 2014-05-23 08:12, pirms 10 gadiem
Šitam muļķim vajag savākties. Spēles laikā ar mingazovu kko sprēgāja, kko parā atļāvās. Pilnībā nekāda cieņa pret pieaugušajiem futbolistiem, skatoties spēli tribīnēs to varēja labi redzet. Tik jauniem spēlētājiem ir jaklusē un jāspēlē.
Baigi nokritās šabala ar mingāzovu manas acis.

     [+] [-]

, 2014-05-23 08:46, pirms 10 gadiem
pampik!
Iepriekš tu vislaik kladzināji par skontas godaprātu u.t.t.
Pēc mača jau par laukumu kladzini...
Kas tad nu?Nedrīksti šādas lietas kā mestās spēles kontrolierītis pieminēt?
Pēdējās 30` skonteļi bija kustīgāki, nekā pirmās 90`,jo pirmajos divos puslaikos tika burtiski atstaigāts spēles laiks!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-23 09:06, pirms 10 gadiem
Pēdēja Šabalas frāze skan nedaudz dīvaini (garš stāsts...). Vai tā aibraukšana Beļģijā tik tiešām ir reāla?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-23 09:22, pirms 10 gadiem
Piekrist var, virslīgā spēļu daudz un tās notiek bieži, bet nu comoon, Tu takš esi profesionālis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-05-23 09:34, pirms 10 gadiem
Anet rakstīja: Pēdēja Šabalas frāze skan nedaudz dīvaini (garš stāsts...). Vai tā aibraukšana Beļģijā tik tiešām ir reāla?
Spriežopt pēc pavasara spēlēm nešķiet reāla. Beļģu līderkluba spēlētājam Virslīgā bija jāārdās kā aizsvilušam. Jāpagaida Baltijas kauss un tad jau bilde būs skaidrāka kāds viņš ir tagad.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-05-23 09:49, pirms 10 gadiem
2012 gadā 4 riņķa mačā skonta-LM 3-1 ,bija arī ļoti traki slikts laukums(skontiks),ka pat no tribīnēm esot bijis dzirdams kā futbolisti šļakstinās pa laukumu,domāju ka smagāks laukums pat nekā Jelgavā,tas netraucēja skontam ar šo pašu soģa dirika palīdzību jau otra puslaika sākumā nokļūt 3-0 vadībā!Ja gribi uzvarēt laukums nav šķērslis,vēl jo vairāk tādam skontam ar visiem dirikiem,treimaņiem,caunēm....!

     [+] [-]

, 2014-05-23 10:07, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Ko tu ventspilniek vari muldēt,ka kaut ko esi dzirdējis?
Liepāja bija nesalīdzināmi kustīgāka pret FKJ un arī spēlēja kaut ko līdzīgu futbolam,tik atšķirībā no citiem laukumiem nekombinējās pie pretinieku soda laukuma,bet gan vairāk sita no distances,skonta apzināti atdeva šo maču,un nu mēs dzirdam viskas ir šiem traucējis!Vienīgais kas desoja no skonteļiem bija Mingazovs,šis pa citu laukumu skraidīja?
PIETIEK PAMPIK NODARBOTIES AR DEMOGOĢIJU!
Liepaja spele futbolu?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-23 22:47, pirms 10 gadiem
Interesanti - ko teiks tie klubi, kuri Eirokausā dabūs pa pakaļu no FK Jelgava???
Arī, ka laukums nebija priekš viņiem gana labs???