Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Baltijas līgas direktors: "Kvantitātes vietā ieguvām kvalitāti"

Baltijas līgas direktors: "Kvantitātes vietā ieguvām kvalitāti"
Kristiāns Hapels
Foto: TrioBet Baltic Legue

Triobet Baltijas līgas direktors Kristiāns Hapels sarunā ar Sportacentrs.com, komentējot līgas otro sezonu, pauda apmierinātību ar notiekošo procesu, uzsverot, ka kvantitātes vietā iegūta kvalitāte.

- Kā vērtējat līgas izaugsmi?
- Ja paskatāmies uz to, kāda situācija pirms diviem gadiem, tad tā noteikti ir uzlabojusies. Daudzas komandas pret šo turnīru neizturējās nopietni, jo pirmajā sezonā bija grupu turnīra formāts, un tad pēc pāris spēlēm jau lielākā daļa komandu bija uzzinājušas savu likteni un atlikušos mačus aizvadīja ar otrajiem sastāviem. Šobrīd komandas pret turnīru izturas ļoti nopietni. "Ventspils" treneris (Nunsio Dzavetjēri - aut. piez.) pirms fināla teica, ka Baltijas līga ir laba iespēja gūt papildus pieredzi pirms Eirokausiem," sarunā ar Sportacentrs.com pauda Hapels.

- Kādi ir citi plusi?
- Protams, neesam perfekti un vēl daudz jāstrādā, taču var apgalvot, ka izslēgšanas spēļu formāts ir krietni labāks par iepriekšējo – grupu turnīru. Tagad praktiski nav nenozīmīgu spēļu. No 29 mačiem 13 tiek rādīti tiešraidē TV, tāpat ir arī spēļu apskati. Uzskatu, ka galvenais ir, lai būtu sportiskais princips, un pirmajā sezonā ne vienmēr par to varēja runāt.

- Teicāt, ka komandas tagad vairs nespēlē ar otrajiem sastāviem, taču tik un tā ir gadījumi, kad atsevišķās spēlēs klubi aizsūta uz spēlēm neoptimālu sastāvu...
- Nevaram piespiest klubiem spēlēt ar pirmajiem sastāviem. Kā jau teicu, pirmajā sezonā tā bija lielāka problēma, taču tagad ir vērojams progress. Gadās, ka komandas Baltijas līgā dažos mačos dod iespēju jaunajiem. Tas ir labi, bet otro sastāvu izmantošanu regulāri gan neatbalstām.

- Kāds ir bijis šīs sezonas lielākais izaicinājums no organizatoriskā viedokļa?
- Pati grūtākā lieta noteikti bija kalendārs. Jāņem vērā tas, ka strādājām ar trim federācijām. Vienai federācijai nav viegli vienoties par elastīgu kalendāru, taču mums bija trīs. Šajā situācijā jāprot pielāgoties visu interesēm. Kā labāko piemēru šajā sakarā varu minēt "Ventspils" veiksmīgo startu UEFA Eiropas līgā.

- Nākamajā sezonā līgā būs tāds pats formāts kā šogad?
- Par to vēl neesam izlēmuši. Kā ierasts, pēc sezonas būs valdes sēde, kurā tiks izskatīti visi jautājumi. Pašreizējais variants ar 16 komandām un izslēgšanas spēļu formātu ir diezgan labs, jo esam ieguvuši kvalitāti kvantitātes ziņā. Nedrīkst stāvēt uz vietas, jāattīstās. Lai izmainītu futbola kultūru Baltijas valstīs, nepieciešams ilgs laiks – vienā dienā to paveikt nevar.

- Fināls nenotiks neitrālā laukumā? Jūsu viedoklis par to?
- Vai Tallinā to būtu labāk rīkot? Nedomāju, ka Latvijas un Lietuvas klubu līdzjutēji labprāt brauktu uz Igauniju. Šoreiz ir sanācis tā, ka fināls bija paredzēts Marijampolē, un pie tā arī palikām. "Sūduvai" ir labs stadions. Šoreiz fināla vietas izvēle noteikti ir pluss faniem. Protams, ka tas nav ideāls variants, ka fināls nenotiek neitrālā laukumā, taču... Nākotnē noteikti jāstrādā pie tā, lai tāda situācija neatkārtotos.

- Pirms sezonas tika solīts, ka līgas oficiālā mājas lapa būšot kvalitatīva un tajā online režīmā varēs sekot visām spēlēm. Diemžēl šajā sakarā ir bijušas problēmas. Kāpēc tā?
- Par online režīmu var atbildēt, ka tā problēmas saistīts ar tehnikas lietām un nav regulāras. Kā jau bija solīts, ir teksta tiešraide katrai spēlei, un mājas lapa noteikti ir daudz kvalitatīvākā nekā tā bija pirms gada. Mēs tomēr esam vienīgie, kas tik lielā apjomā angliski raksta par Baltijas valstu futbolu.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-04 12:48, pirms 14 gadiem
protams ja visu rada viasat sport baltic, tad nu smiekligi
vienigais kur es kko padzirdu par to visu ir sheit SC.com !!!
, 2010-07-04 12:53, pirms 14 gadiem
projekta sākums nav guvis lielu atsaucību, bet tomēr ceru, ka viss ies uz priekšu, jo Virslīgā saistošas cīņas nav daudz, tādēļ interesanti salīdzināt spēkus ar kaimiņiem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-04 12:59, pirms 14 gadiem
Kā var runāt par to, ka BFL lapa ir progresējusi, ja tur joprojām ir informācija, ka Ventspili vada Grigorčuks, bet Skonto - Ešvorts?! Šīs informācijas nomaiņa prasītu minūti, bet tam nevienam BFL vadībā nav bijis laika jau gandrīz gadu...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-07-04 13:17, pirms 14 gadiem
Muļķības. Nekas tur nav progresējis. Neinteresē nevienu šis turnīrs. Varbūt citās sporta spēlēs Baltijas līga arī vajadzīga, bet futbolā nu noteikti ne
, 2010-07-04 13:23, pirms 14 gadiem
"..kvantitātes vietā iegūta kvalitāte.." - "Ja paskatāmies uz to, kāda situācija pirms diviem gadiem, tad tā noteikti ir uzlabojusies. Daudzas komandas pret šo turnīru neizturējās nopietni.."

Tā arī neko nemācās, kārtējais turnīrs tikai pašām komandām, bet tas vai interesanti līdzjutējiem - nav svarīgi. Galvenais ka paši apmierināti un var iesniegt sponsoriem papīra atskaiti.
Kamēr primārais nebūs, lai līdzjutējiem būtu interesanti un kā dabūt viņus stadionā, tikmēr šādiem turnīriem bus īss mūžs ..
, 2010-07-04 14:23, pirms 14 gadiem
Izkārtosiet uzvarētājam vietu UEFA līgā, tad daudz problēmu būs atrisinātas. Nevajadzēs sūdēties par motivāciju un otrajiem sastāviem un skatītājiem!
, 2010-07-04 18:42, pirms 14 gadiem
Miķelis Osis rakstīja: Kā var runāt par to, ka BFL lapa ir progresējusi, ja tur joprojām ir informācija, ka Ventspili vada Grigorčuks, bet Skonto - Ešvorts?! Šīs informācijas nomaiņa prasītu minūti, bet tam nevienam BFL vadībā nav bijis laika jau gandrīz gadu...
tieši šo visu gribeju rakstit.
BFL ari tie speletaji nav daudz, lai varetu pievienot katram speletajam mazu skaistu bilditi, aprakstu utt... lapa godigi sakot ir nozhelojama.
Tas Hapels kkaads plikdirsis vien ir
, 2010-07-04 20:05, pirms 14 gadiem
Es arī wikipediā angliski par Baltijas futbolu rakstu, tā ka, lai ned*rš, ka ir vienīgie!
, 2010-07-04 20:08, pirms 14 gadiem
Sava veida progress ir, jā, bet tik un tā lielīties nevar. Tā pati lapa nav nemaz tik ideāla, lai slavētu sevi. Vēl daudz jāstrādā. Protams, prieks, ka mums ir tāds cilvēks kā Hapels, kurš, būdams neitrāls cilvēks Baltijai, cīnās un strādā, lai popularizētu futbolu šeit. Nav viegls darbs, taču, kā viņš pats saka, vajag attīstīties.
, 2010-07-05 17:49, pirms 14 gadiem
Lapā būtu gluži laba informācija par futbolu Baltijā, taču slikta -- tieši par pašu Baltijas līgu. Un tehniskais paņēmiens ar rakstu anonsiem, kuri parādās uz īsu brīdi un pazūd, nu galīgi nav veiksmīgs, lasītājam tas ir vienkārši kaitinošs.
"Staiceles Bebri" un Jelgavas "Viola". Foto: Einārs Bērziņš/FK Staiceles Bebri
1

"Staiceles Bebri" un "Beitar"/"Riga Mariners" pārvar Latvijas kausa pirmo barjeru

Latvijas kausa izcīņas pirmajā kārtā panākumus guva 2. līgas komandas "Staiceles Bebri" un "Beitar"/"Riga Mariners".
Santa Sanija Vuškāne. Foto: FS Metta

Vuškānei trīs vārti 13 minūšu laikā, "Metta" pietuvojas līdervienībai

Latvijas Sieviešu futbola līgā ar Rīgas "Mettas" uzaru (5:0) pār Iecavas komandu noslēdzās piektās kārtas izspēle.
Foto: Sieviešu futbols
1

"Auda" nenosargā divu vārtu pārsvaru, taču atņem "Riga" pirmos punktus

Latvijas Sieviešu futbola līgā pirmoreiz punktus zaudējusi ambiciozā "Riga" komanda, kura Ķekavā spēkojās neizšķirti (2:2) pret "Audu".