Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"River Plate" fanu grautiņu dēļ draud stadiona diskvalifikācija uz 20 spēlēm

Agris Suveizda

"River Plate" fanu grautiņu dēļ draud stadiona diskvalifikācija uz 20 spēlēm
Kārtībsargi cenšas nomierināt saniknotos "River Plate" līdzjutējus
Foto: AFP/Scanpix

Jau vēstījām, ka titulētākais Argentīnas futbola klubs "River Plate" pirmoreiz vēsturē izkrita no augstākās divīzijas. Par kluba neveiksmi ļoti neapmierināti bija līdzjutēji, kas sarīkoja pamatīgas nekārtības gan stadionā, gan Buenosairesas ielās. "River Plate" draud bargs sods – stadiona diskvalifikācija pat uz visu nākamo sezonu.

"River Plate", kas ir Argentīnas titulētākais klubs gan visā vēsturē (33 tituli), gan pēdējo desmit gadu laikā (tai ar niknāko sāncensi "Boca Juniors" ir pa četriem tituliem), iepriekšējās sezonas nebija diez ko veiksmīgas. Tomēr šosezon "River Plate" spēlēja itin sekmīgi, "Clausura" un "Apertura" čempionātos ieņemot attiecīgi ceturto un devīto vietu. Taču, tā kā tiek ņemti vērā pēdējo trīs gadu rezultāti, ar to nebija pietiekami, lai paglābtos no spēlēšanas par vietas saglabāšanu "Primera Division".

"River Plate" pirmo maču Kordovā pret "Belgrano" zaudēja ar 0:2. Lai arī jau pašā spēles sākumā izdevās izvirzīties vadībā, "River Plate" atbildes mačā neizdevās izglābties no izkrišanas – 1:1 un summā 1:3. Līdzjutēji bija tik saniknoti, ka sarīkoja nekārtības jau spēles laikā (tās sākās pēc tam, kad pie rezultāta 1:1 otrajā puslaikā mājinieku pirmo vārtu autors Mariano Pavone nerealizēja 11m soda sitienu), un mača galvenais tiesnesis bija spiests pabeigt spēli priekšlaikus. Pēc mača grautiņi turpinājās arī ārpus stadiona un Buenosairesas ielās.

Par šīm nekārtībām "River Plate" draud pamatīgas soda sankcijas. Iespējams, uz 20 mačiem varētu tikt diskvalificēta kluba mājas arēna. Nav izslēgts, ka "River Plate" nākamo sezonu būs jāsāk arī ar mīnus punktiem. Nekārtībās cietuši ap 50 policistu, tiek ziņots, ka esot uzbrukts arī mediju pārstāvjiem. Tāpat pastāv aizdomas, ka stadionā esot iekļuvuši par desmit tūkstošiem līdzjutēju vairāk nekā atļauts. Pagaidām noris izmeklēšana, tiek vākta informācija, un lēmums tiks paziņots vēlāk.

Izmantotie resursi:
Goal.com

  -1 [+] [-]

, 2011-06-30 01:56, pirms 13 gadiem
Pa cik izkrita uz seeriju B, tad taa pat neviens liidzjuteejs neietu un starpiiba nekaada