Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Glāzgovas "Rangers" netiks atņemti čempiona tituli

Agris Suveizda

Glāzgovas "Rangers" netiks atņemti čempiona tituli
Foto: AFP/Scanpix

Skotijas Premjerlīgas izveidota komisija pēc izmeklēšanas nolēmusi neatņemt futbola klubam Glāzgovas "Rangers" izcīnītos Skotijas čempiona titulus un aprobežojās ar 250 tūkstošu sterliņu mārciņu lielu soda naudu.

Skotijas Premjerlīga izveidoja neatkarīgu komisiju, lai izpētītu Glāzgovas "Rangers" finansiālās neatbilstības laika periodā no 2000. līdz 2011.gadam. Komisija atzina veco "Rangers" vadību par vainīgu informācijas neizpaušanā ("Rangers" tika vainots shēmas izmantošanā, kurā spēlētājiem un kluba darbiniekiem tika maksāti beznodokļu aizdevumi), taču klubam izdevās izvairīties no iespējami bargākā soda - piecu titulu atņemšanas. Tā vietā vecajam "Rangers" tika piespriesta 250 tūkstošu sterliņu mārciņu (aptuveni 203.5 tūkstoši latu) liela soda nauda.

"Kaut gan maksājumi [spēlētājiem un darbiniekiem] šajā gadījumā nebija pret Premjerlīgas vai Skotijas Futbola asociācijas noteikumiem, pierādītu pārkāpumu mērogs un pakāpe prasa piespriest būtisku sodu," teikts komisijas paziņojumā. ""Rangers", pārkāpjot Premjerlīgas noteikumus par informācijas izpaušanu, neieguva sportiskas priekšrocības, kā arī neietekmēja to, vai reģistrētie futbolisti drīkstēja spēlēt. Šā un citu iemeslu dēļ "Rangers" nevajadzētu tikt piespriestas sportiska rakstura sankcijas."

Pirms aptuveni gada vienā no slavenākajiem Skotijas klubiem "Rangers" finansiālu problēmu dēļ sākās adminstrēšanas process, bet 14.jūnijā sākās likvidācijas process. "Rangers" pārņēma jauna kompānija, un faktiski no jauna izveidotais klubs vēlējās mantot vecā "Rangers" tiesības spēlēt Premjerlīgā, taču prasība balsojumā tika pārliecinoši noraidīta. "Rangers" bija spiests sākt no Skotijas futbola sistēmas zemākā pakāpiena - ceturtās spēcīgākās līgas, kurā ar 63 punktiem 26 spēlēs pagaidām ieņem pirmo vietu.

Izmantotie resursi:
Latest news, sport and comment from the...

  -4 [+] [-]

, 2013-02-28 19:16, pirms 12 gadiem
Viņiem jāpazūd, vēstures mēslainē tādus šmaukļus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja