Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Eiropas minifutbola čempionātā sesto reizi pēc kārtas triumfē rumāņi

Andrejs Siliņš

Eiropas minifutbola čempionātā sesto reizi pēc kārtas triumfē rumāņi
Rumānijas minifutbola izlase
Foto: eurominifootball.com

Sestdien ar principiālu finālu noslēdzās Horvātijas pilsētā Vrsārā notiekošais Eiropas minifutbola čempionāts - "MiniEuro’2015" finālā Rumānija ar rezultātu 5:1 sagrāva Horvātiju un sesto reizi pēc kārtas ieguva Eiropas minifutbola kausu.

No 32 Eiropas minifutbola komandām spēcīgakā izrādījās Rumānija. Rumāņi fināla mačā ar rezultātu 5:1 sagrāva mājinieku horvātu izlasi, tā kļūstot par seškārtējiem minifutbola čempioniem. Par bronzas medaļām cīnījās Bosnija un Hercogovina ar Čehiju. Šajā duelī Bosnija un Hercogovina izrādījās pārāka un ar 4:3 pārspēja savus pretiniekus.

Arī Latvijas minifutbola izlase startēja šajā turnīrā un izlozes kārtībā bija ierindojusies vienā no astoņām apakšgrupām kopā ar Slovākiju, Angliju un Portugāli. Pirmajā spēlē, tiekoties ar Slovākiju, Latvija piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 1:2. Ļoti līdzīgā spēlē ar Angliju mūsējie cīnījās neizšķirti 0:0, bet trešajā spēlē ar Portugāli cieta nepatīkamu zaudējumu 1:2 un rezultātā Latvijas izlase neizkļuva no grupas.

Kā atzīst komandas trenera asistents Jurģis Žuburs: "Grupa mums bija ļoti līdzīga, to pierāda tas, ka neviena komanda neieguva sešus punktus - Slovākija un Anglija ar vismazākajiem punktiem izkļuva ārā no mūsu grupas. Pirmajā spēlē pret Slovākiju mūsu izlases spēlētājiem, kuriem nebija šādu turnīru pieredzes, bija ātri jāpielāgojas, kas viņiem arī labi izdevās. Kopumā, lai arī zaudēta, tomēr pirmā spēle komandai iedeva pozitīvu lādiņu. Latvijas izlasei pārliecinoši labākā spēle gan taktiskajā, gan izpildījuma ziņā bija pret Angliju, otrajā puslaikā mēs vairāk uzbrukām un bijām tuvāk uzvarai nekā viņi. Spēlē pret Portugāli diemžēl neizdevās realizēt sev radītās iespējas, bija interesanti skatīties kā Latvija uzbrūk un futbola lielvalsts Portugāle “atsitās pa autiem”. Jāatzīmē, ka komandu rezultātus ietekmēja arī laika apstākļi, jo komandām bija jāspēlē lietus laikā, laukums bija piesūcies ar ūdeni, bija ļoti slidens, spēlētāji kļūdījās, un spēle kļuva neprognozējama. Neskatoties uz to, komandas sastāvs mums bija ļoti labs, mūsējie daudz presingoja, bet mazliet pietrūka veiksmes."

Latvijas delegācijas sastāvā bija arī viens no čempionāta tiesnešiem Latvijas futbola tiesnesis Artūrs Vītoliņš, kurš rādīja pārliecinošu sniegumu visa čempionāta garumā un viņam bija uzticētas daudz izšķirošas un grūtas spēles. Arī finālspēli starp Rumāniju un Horvātiju tiesāja tieši viņš, kuru notiesāja ļoti pārliecināti, kā rezultātā ieguva labākā tiesneša titulu.

Latvijas izlases sastāvā tika iekļauti labākie minifutbola amatieri, kuri šovasar bija pierādījuši sevi Latvijas minifutbola čempionātā. Komandas sastāvs - vārtsargi Edgars Andrejevs un Dainis Nalivaiko. Laukuma spēlētāji - Ģirts Burmistris, Gatis Rožkalns, Kaspars Rasmanis, Jānis Klibus, Mārtiņš Šverins, Guntars Rumbenieks, Andrejs Sitiks, Aivars Ķeris, Arvis Krūmiņš un komandas kapteinis Ainārs Daudziešans. Komandas galvenais treneris Andris Ķere un trenera asistents Jurģis Žuburs.

Visa jaunākā informācija par "MiniEuro’2015": European Minifootball Federation | EMF mini...

Informāciju sagatavoja
Latvijas Minifutbola Asociācija
Latvijas minifutbola čempionāts - Sākums