Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Pendelēs piecas kļūdas pēc kārtas, "Fenerbahce" izcīna Turcijas superkausu

Agris Suveizda

Pendelēs piecas kļūdas pēc kārtas, "Fenerbahce" izcīna Turcijas superkausu
Emanuels Emenike pret Oreljēnu Šedžū
Foto: fenerbahce.org

Turcijas pilsētā Manisā norisinājās Superkausa izcīņa, kurā pendeļu sērijā "Fenerbahce" Stambulas grandu duelī pārspēja "Galatasaray". Mača pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu 0:0. "Fenerbahce" šo trofeju ieguva devīto reizi kluba vēsturē.

Pendeļu sēriju ar precīziem sitieniem atklāja Oldžans Adins ("Galatasaray") un Dirks Kauts, panākot 1:1, toties sērijas turpinājumā viena kļūda sekoja otrai. "Galatasaray" komandā pa sitienam garām aizsita Seldžuks Inans un Felipe Melu, bet "Fenerbahce" rindās ar to pašu atbildēja Džaners Erkins un Mehmets Topuzs.

Ceturtajā sitienu sērijā sekoja arī piektā kļūda pēc kārtas – netrāpīja arī Jekta Kurtulušs, taču neveiksmju sēriju beidzot pārtrauca "Fenerbahce" portugāļu pussargs Rauls Meirelešs, tobrīd panākot tikai 2:1. Noslēdzošajā sērijā abas komandas bija precīzas, līdz ar to Mihala Kadleca sitiens nodrošināja "Fenerbahce" uzvaru pendelēs (3:2) un arī visā mačā.

Stambulas "Fenerbahce" iepriekšējā sezonā 34 spēlēs izcīnīja 74 punktus un kļuva par Superlīgas čempioni, otrajā vietā deviņus punktus aiz sevis atstājot tieši "Galatasaray". Savukārt "Galatasaray" izcīnīja Turcijas kausu, finālspēlē ar 1:0 apspēlējot "Eskisehirspor".

"Fenerbahce" šā vakara pamatsastāvā visi 11 spēlētāji komandu pārstāvēja arī iepriekšējā sezonā, savukārt "Galatasaray" rindās bija divi jaunpienācēji. Jau pieminētais Adins, kurš par četriem miljoniem eiro tika nopirkts no "Trabzonspor", un Jasins Eztekins, kurš par divarpus miljoniem eiro tika nopirkts no "Erciyesspor".

Turcijas Superlīgas jaunā sezona sāksies jau šajā nedēļas nogalē. "Galatasaray" sestdien viesosies pie "Bursaspor", savukārt "Fenerbahce" dienu vēlāk uzņems "Karabukspor".

Pieci iepriekšējie superkausi

GadsUzvarētājaFinālisteRez
2013.GalatasarayFenerbahce1:0
2012.GalatasarayFenerbahce3:2
2010.TrabzonsporBursaspor3:0
2009.FenerbahceBesiktas2:0
2008.GalatasarayKayserispor2:1

Piezīme: 2011. gadā korupcijas skandāla dēļ Superkauss nenotika

Izmantotie resursi:
Live scores, results, fixtures, tables,...