Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Video: Polijas "līdzjutēji" izraisa plašus grautiņus Čehijas futbola mačā

Rolands Eliņš
Čehijas augstākās līgas mačā starp Ostravas "Banik" un Prāgas "Sparta" tribīnēs izcēlās pamatīgas nekārtības, kurās netrūka ne pirotehnikas izmantošanas (turklāt nevis gaisā vai laukumā, bet pretinieku komandas līdzjutēju virzienā) sēdvietu demolēšanas un izmētāšanas, policijas spēku iesaistīšanās, un kopumā notiekošais vairāk atgādināja kara zonu, nevis futbola maču. Turklāt grautiņus uzsāka nevis piedzērušies un pārāk iekarsuši līdzjutēji savas komandas vājā vai, gluži otrādi, lieliskā snieguma dēļ, bet gan šādu soli iepriekš izplānojuši huligāni, kuriem bija sagatavotas maskas sejas aizsegšanai. Spēle starp turnīra līderi "Sparta" un pastarīti "Banik" noslēdzās ar neizšķirtu 1:1, bet par laukuma malā notikušajām kaislībām iespējams pārliecināties video materiālā. Jāatgādina, ka "Banik" kopš janvāra pārstāv arī Latvijas futbolists Alans Siņeļņikovs, kuram gan šobrīd trauma un šajā mačā viņš nepiedalījās.

Pētot apstākļus, kādēļ sākušās šāda mēroga nekārtības, Ostravas kluba vadība paudusi aizdomas, ka pie vainas bijuši Polijas 1. līgas kluba Katovices GKS līdzjutēji, kuriem izsenis ir draudzīgas attiecības ar "Banik" līdzjutēju kopu, un nu tie ieradušies "palīdzēt". Šo pieņēmumu esot arī apstiprinājusi anonīma persona Čehijas Futbola federācijā. GKS savulaik spēlēja Latvijas uzbrucējs Deniss Rakels (bija ļoti tuvu pāriešanai uz šo klubu ziemā, beigās tomēr izlēma par labu "Cracovia" variantam). "Banik" pārstāvji norāda, ka ļoti labprāt aizliegtu Polijas komandas līdzjutējiem iebraukt savā valstī un ierasties stadionā, taču Eiropas Savienības likumu dēļ to esot praktiski neiespējami izdarīt.

Izmantotie resursi:
Zadyma na meczu Banik Ostrava - Sparta Praga....
Vērtējums: +2

  +2 [+] [-]

, 2014-03-24 19:22, pirms 10 gadiem
Cik vienā rakstā var būt daudz pretrunu...??
1. "...Ostravas kluba vadība paudusi aizdomas, ka pie vainas bijuši Polijas 1. līgas kluba Katovices GKS līdzjutēji..."
Protams ka viņi tur bija!! Ja nevar atpazīt viņu tradiocionālās krāsas: Dzelten-zaļi-melnās, tad vismaz uzrakstus uz krekliem un džemperiem var gan atpazīt!!
2. "...GKS savulaik spēlēja Latvijas uzbrucējs Deniss Rakels (bija ļoti tuvu pāriešanai uz šo klubu ziemā, beigās tomēr izlēma par labu "Cracovia" variantam)..."
Tad spēlēja vai bija tuvu, lai pārietu???
3. "...Ostravas kluba vadība paudusi aizdomas, ka pie vainas bijuši Polijas 1. līgas kluba Katovices GKS līdzjutēji, kuriem izsenis ir draudzīgas attiecības ar "Banik" līdzjutēju kopu..."
Vienā teikumā ir vnk psc!! Tas nekas ka ir Ostravas "Banik"???

  +1 [+] [-]

, 2014-03-24 22:01, pirms 10 gadiem
Nožēlojami!
Lai tik jaunā paaudze skatās un ņem piemēru>
Bēdīgi......bēdīgi!

  +5 [+] [-]

, 2014-03-25 09:39, pirms 10 gadiem
0:51 - 0:57 'maģistrs' ar dzelteno masku 2x savējam ar krēslu iepirda
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja