Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Krakovas „Wisla” līdzjutēji paziņo par sava kluba boikotu

Rolands Eliņš

Krakovas „Wisla” līdzjutēji paziņo par sava kluba boikotu
Krakovas "Wisla" līdzjutēji spēlē pret "Standard de Liege"
Foto: AFP/Scanpix

Polijas Ekstraklases kluba Krakovas „Wisla” oficiālais fanu klubs (SKWK) paziņojis, ka neapmeklēs „Wisla” spēles. Kā oficiālo iemeslu šādai rīcībai fanu kluba pārstāvji min kluba aizliegumu tribīnēs ienest fanu atribūtiku, taču konflikts starp abām pusēm pastāvējis jau sen, un klubs jau ilgāku laiku paudis sašutumu par līdzjutēju izturēšanos.

„Wisla” līdzjutēju dusmas izraisījis kluba vadības lēmums aizliegt tribīnēs ienest sektorówek (slenga vārds, kas apzīmē liela izmēra karogus). Šie karogi traucē tribīnēs identificēt likumpārkāpējus un huligānus, tādējādi atstājot tos nesodītus. Klubs šādu lēmumu pieņēma pēc 2.novembra mājas spēles ar Poznaņas „Lech”, kurā līdzjutēji izmantoja pirotehniku, meta dažādus priekšmetus uz laukuma un savos saukļos draudēja „Cracovia” (otra Krakovas futbola kluba) līdzjutējiem ar slepkavībām.

Atbildot uz sektorówek aizliegumu, „Wisla” līdzjutēji nākošajā spēlē (18.novembrī pret Vroclavas „Śląsk”) izsmēja paši savas komandas spēlētājus un uzmundrināja pretiniekus. Taču ar to SKWK neapmierinājās un vēlāk paziņoja par turpmāku „Wisla” spēļu neapmeklēšanu. SKWK aicinājis viņu piemēram sekot arī pārējos „Wisla” līdzjutējus, kā arī izteicis cerību, ka šo protestu redzēs un novērtēs visā Polijā.

Grūti novērtēt, cik daudzi līdzjutēji atsauksies SKWK aicinājumam, taču portāla „Sport.pl” žurnālists lēš, ka tie varētu būt 5-8 tūkstoši līdzjutēji. Ja boikots turpināsies līdz pat sezonas beigām, kluba zaudējumi var sasniegt 600-700 tūkstošus zlotu (100-120 tūkst. latu). Tiesa, jāņem vērā, ka „Wisla” jau vairakkārt samaksājis milzīgas soda naudas par fanu huligānismu. Piemēram, apmēram puse no augstāk minētās summas tika pārskaitīta UEFA par līdzjutēju uzvedību spēlē pret beļģu klubu „Standard” šī gada februārī, bet apmēram 80 tūkstošu zlotu liela soda nauda tika piespriesta par maču ar Nīderlandes klubu „FC Twente”.

„Wisla” galvenais treneris Tomašs Kulaviks atteicies komentēt līdzjutēju darbības, taču vairāki spēlētāji pauduši gatavību labāk spēlēt pie tukšām tribīnēm nekā piedzīvot tādu atmosfēru kā spēlē ar Vroclavas „Śląsk”. Tiesa, klubs jau ir veicis pasākumus, lai piepildītu tribīnes, piemēram, noorganizējis plaša mēroga akciju skolēniem, kas ļaus iegādāties biļetes par ļoti zemu cenu. Biļete desmit skolēnu grupai kopā ar skolotāju izmaksās tikai 10 zlotus (mazāk kā divus latus).

Šī sezona Krakovas „Wisla” gan nav tā pati veiksmīgākā. 12 aizvadītajās spēlēs viens no vecākajiem klubiem Polijā guvis tikai 10 vārtus un atrodas 11. vietā.

Izmantotie resursi:
Krakow.sport.pl
Wisla.krakow.pl

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-23 19:14, pirms 12 gadiem
'Atbildot uz sektorówek aizliegumu, „Wisla” līdzjutēji nākošajā spēlē (18.novembrī pret Vroclavas „Śląsk”) izsmēja paši savas komandas spēlētājus un uzmundrināja pretiniekus.
=============
Un kam tādi "līdzjūtēji" vajadzīgi?