Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Maskavas "Spartak" atlaiž M.Laudrupu

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Maskavas "Spartak" atlaiž M.Laudrupu
Mikaels Laudrups
Foto: AP

Krievijas futbola klubs Maskavas "Spartak" atlaidis komandas nu jau līdzšinējo treneri dāni Mikaelu Laudrupu. Iemesls - vienības sliktais sniegums un neapmierinošie rezultāti.

Jau ziņojām, ka "Spartak" papildus jau tā sliktajam startam Krievijas Premjerlīgā trešdien vēl arī izstājās no kausa izcīņas, ar 0:3 kapitulējot principiālo pretinieku "Dinamo" priekšā. Pacietības mērs bija pilns, un pēc "Spartak" ģenerālmenedžera Valērija Karpina iniciatīvas Laudrups tika atlaists. Pats Karpins kādu brīdi Laudrupu arī aizvietos.

Pēc spēlētāja karjeras beigšanas Laudrups ir trenējis "Brondby", pēc tam "Getafe", bet par "Spartak" treneri kļuva pērnā gada septembrī. Pagājuši tikai septiņi mēneši, un Laudrups ir ticis atlaists.

Izmantotie resursi:
spartak.com

     [+] [-]

, 2009-04-16 02:06, pirms 15 gadiem
Šitik ātri Bet ar Getafe šamam labi gāja, gan jau atradīs normālu klubu, ko trenēt, Spartakam visu vajadzēja uzreiz un uz vietas!

  +4 [+] [-]

, 2009-04-16 02:19, pirms 15 gadiem
Karpins met zibenjus! Paarsteidza shaada vinja riiciiba.

  +8 [+] [-]

, 2009-04-16 02:35, pirms 15 gadiem
Spartaks jau 10 gadus nevar saprast ko vinjiem vajag

  +6 [+] [-]

, 2009-04-16 06:44, pirms 15 gadiem
Veel vakar Karpins izteicaas Sport-Express, ka ljoti uzticas Laudrupam. Saprotot, ka komanda veel jaaveido.....
Vairaak gan izskataas, ka Karpinam pasham paaraak lielas ambiicijas...
Gribas biku paspeeleeties ar trennera amatu...
Bet mani nekas nepaarzsteidz, jo zinam, ka Petrovichu atlaida tikai taapeec, ka Petrovichs netrenneeja Spartaka speeli kaa saka krievi "v stilje Spartaka" ar sieninjaam u.t.t.
Tagad atkal- uzticās un jau otraa dienaa...uz redziiti....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-16 08:02, pirms 15 gadiem
Žēl Laudrupu neideva kārtīgi pašancēt! Lajkam Karpinins pats trenēt sāks, ļoti nervoz vakar iskatijās!

     [+] [-]

, 2009-04-16 08:12, pirms 15 gadiem
Ne velti jau klasiķis ir teicis, ka Krieviju ar prātu nesaprast. Vai tiešām kāds cerēja, ka Laudrups, kā tāds mesija dažu mēnešu laikā panāks, ka uzvaras seko viena otrai? Protams, esošie rezultāti ir pavisam bēdīgi, bet ja komandas īpašniekiem ir tik maza pacietība, tad kāpēc vispār bija jāmeklē ārzemju treneri, kuram gluži loģiski nepieciešams ilgāks laiks lai vispār saprastu, kas tur notiek.

     [+] [-]

, 2009-04-16 08:42, pirms 15 gadiem
Spartak stilaa..vinji no kluudam nemacaas...ka jau krievi,lūdzu neuztverat personiigi..

  +1 [+] [-]

, 2009-04-16 09:06, pirms 15 gadiem
Man liekas, ka Krievijaa var buut tikai viens trenneris aarzemnieks- Guus Hiddinks...

  +1 [+] [-]

, 2009-04-16 09:13, pirms 15 gadiem
Laudrupam bija tikai 2 uzdevumi - uzlabot spēli un izcīnīt kausu. Par līgu visi pievēra acis, jo vēl tāls ceļš ejams, taču zaudēt pricipiālāko spēli ar sagrāvi - tas atklāti parāda trenera līmeni. Smags, bet šoreiz ļoti pareizs lēmums, jo Mikaelam bija 7 mēneši, lai sagatavotos šai vienai spēlei!

Starp citu - Laudrups ir sliktākais treneris Spartak vēsturē - tikai 4 uzvarētas spēles!

  -2 [+] [-]

, 2009-04-16 10:04, pirms 15 gadiem
Lohi tie Spartak,spēlētāji sūdīgi,spēlē bez pašatdeves,a vaino trenerus,tāpat jau bija ar A.P Starkovu!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-04-16 10:09, pirms 15 gadiem
Toties bija ĻOTI labs spēlētājs! Pat Rīgā ir spēlējis.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-16 10:25, pirms 15 gadiem
Maskavas Spartak tik smieklīgs klubs atlaiž piekto treneri četru gadu laikā es nevaru saprast,ko viņi grib viņiem tas sastāvs īstenībā nav nemaz tāds,lai viņi cerētu uz uzvaru čempionātā!

     [+] [-]

, 2009-04-16 10:31, pirms 15 gadiem
Pelēcītis teica:Veel vakar Karpins izteicaas Sport-Express, ka ljoti uzticas Laudrupam. Saprotot, ka komanda veel jaaveido.....

Tas tikai pierāda to,ka arī Karpins Spartaka sistēmā tāds bandinieks vien
ir.To sistēmu regulē citi,kuri intervijas žurnālistiem nedod.Viņiem daudz naudas,bet futbola lietās maz prāta.Spartakam nav paveicies.

     [+] [-]

, 2009-04-16 10:52, pirms 15 gadiem
Loģisks lēmums. Vairs jau neviens neprasa, lai Spartak būtu pārliecinoši Nr.1. Bet topā jābūt - ir visas iespējas gan finansiāli, gan sastāva ziņā. Laudrupam bija ļoti daudz laika. Pērn pāris mēnešus vispār norakstīja un atļāva iepazīties ar spēlētājiem un Krieviju - reti kuram atļauj tādu greznību. Tika dota visa ziema, lai mainītu sastāvu un iespēlētu. Bet progresa un rezultāta nav! Spēlē apmēram tikpat sūdīgi. Kāpēc būtu jātur tik dārgs treneris, kurš nespēj panākt progresu??! Un vakar vietējais Kobeļevs ar Dinamo parādīja (tāpat kā iepriekš), ka arī vietējie kautko var ar mazākiem resursiem. Ja kāds Karpinu nosauc par bandinieku, tad skaidrs, ka tālāk par esporta ziņām nav lasījis... Loģiski, ka pirms spēles teica, ka uzticās. Kaunpilna sagrāve ar 0-3 bija pēc tam. Un zaudēta cerība uz Eirokausiem. Laudrupam bija iespēja, bet viņs to neizmantoja. Tāpat kā pērn Čerčesovs pret Kijevas Dinamo. Ja citām Krievijas komandām tas būtu pieļaujams, tad Spartak ir īpaša komanda un tas neiet cauri. Cits jautājums vai dabūs ko labāku.

  +2 [+] [-]

, 2009-04-16 11:19, pirms 15 gadiem
zigiss rakstīja:Ja kāds Karpinu nosauc par bandinieku, tad skaidrs, ka tālāk par esporta ziņām nav lasījis... Loģiski, ka pirms spēles

Sāksim dēliņ ar to,ka tev vēl jānodzīvo četrdesmit gadi un katru dienu jālasa sporta prese,lai izlasītu tik daudz ,cik lasījis esmu es.
Bet ja tu uzskati,ka tas ir normāli,ka centālajā krievu sporta presē Karpins paziņo,ka Laudrupam ir uzticības kredīts,bet nākošajā dienā paziņo par atlaišanu,lai tā būtu.
Es atkal domāju ka Karpinam nav nekāda teikšana un nebūs jau ilgi jāgaida,kad atlaidīs arī viņu.Tātad,dzīvosim redzēsim.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-16 11:33, pirms 15 gadiem
Bez te jau minētajiem iemesliem kāpēc M. Laudraps ir ticis alaists ir vēl viens, tikai tas nav saistīts tik daudz ar pašu treneri cik ar "Spartak" kluba vadību, proti, jau pirms ziemas transfēru sezonas Laudrups jau paziņoja, ka viņam vajagot 4-5 augstas kvalitātes spēlētājus. Karpins & Co ,protams, atbalstīja Laudrupu un teica, ka viss būšot...nekas nenotika, izņemot to, ka Mikaels ir atlaists no galvenā trenera amata.
"Spartak" rīcības pēdējos gadus ir absolūti neizprotama, un kamēr nemainīsies kluba vadības sistēma, tikmēr arī viss paliks tāpat kā tas ir tagad.

  -1 [+] [-]

, 2009-04-16 11:42, pirms 15 gadiem
Fballpro rakstīja: Bez te jau minētajiem iemesliem kāpēc M. Laudraps ir ticis alaists ir vēl viens, tikai tas nav saistīts tik daudz ar pašu treneri cik ar "Spartak" kluba vadību, proti, jau pirms ziemas transfēru sezonas Laudrups jau paziņoja, ka viņam vajagot 4-5 augstas kvalitātes spēlētājus. Karpins & Co ,protams, atbalstīja Laudrupu un teica, ka viss būšot...nekas nenotika, izņemot to, ka Mikaels ir atlaists no galvenā trenera amata.
"Spartak" rīcības pēdējos gadus ir absolūti neizprotama, un kamēr nemainīsies kluba vadības sistēma, tikmēr arī viss paliks tāpat kā tas ir tagad.
Bez šiem pirkumiem Spartak veiksmīgi cīnījās par top-pozīcijām. Atnāca Aleks, atnāca Karioka - un kas mainījās? Sagrāve pēc sagrāves. Visas spēles, kur Spartak ielaida vārtus pirmie - zaudējums. Kopumā pa 7 mēnešiem 4 uzvaras...

Alguns:

Karpins paziņoja sport-expresam ne to, ka Laudrupam ir uzticības kredīts, bet gan to, ka nevar neko pateikt, kamēr tik 4 spēles nospēlētas. Galvenais un vissvarīgākais uzsvars bija tikai un vienīgi uz kausu. Un rezultāts ir graujošs.

PS. Klīst baumas, ka Laudrups pats ļoti vēlējies prom...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-04-16 12:54, pirms 15 gadiem
alguns rakstīja: zigiss rakstīja:Ja kāds Karpinu nosauc par bandinieku, tad skaidrs, ka tālāk par esporta ziņām nav lasījis...

Sāksim dēliņ ar to,ka tev vēl jānodzīvo četrdesmit gadi un katru dienu jālasa sporta prese,lai izlasītu tik daudz ,cik lasījis esmu es.
Es atkal domāju ka Karpinam nav nekāda teikšana un nebūs jau ilgi jāgaida,kad atlaidīs arī viņu.Tātad,dzīvosim redzēsim.
ok, varu saukt tevi par guru. Spartak kā kādreiz bija Romanceva klubs, tā tagad Feduna, neredzu te par ko diskutēt. bet nevar salīdzināt kāda teikšana bija Šavlo un kāda Karpinam. nezinu gan ko tu 40 gadus esi lasījis, ja domā, ka var mierīgi Karpinam pavēlēt kā bandiniekam kautko darīt vai teikt - tas noteikti nav neviens raksts par Karpinu kā spēlētāju vai intervija ar viņu.

     [+] [-]

, 2009-04-16 13:41, pirms 15 gadiem
Jautājums un atbilde par Laudrupu,tiem kas saprot krieviski: После того как на старте сезона "Спартак" набрал только четыре очка из двенадцати, нельзя не спросить о кредите доверия Лаудрупу и его штабу.

- Его размер не должны определять результаты четырех матчей. Впереди марафон из 26 игр, и неверно подводить итог работы тренера уже сейчас. Пока мы датчанину полностью доверяем.

Vakar uzticējās,pēc piektās spēles autā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-16 14:36, pirms 15 gadiem
vienkāršs jautājums - vai Laudrupa vadībā rezultāti ir uzlabojušies?

par ko vispār diskusija, ja par atlaišanas veidu vai kluba vadības stilu- tad saprotu.

kas vainas sastāvam? (CSKA atbalstītāju pozīciju saprotama) pats Karpins jau vairākas reizes skaidri pateicis, ka Krievijā nav reāli dabūjamu vietējo spēlētāju kas varētu pastiprinātu Spartaku

     [+] [-]

, 2009-04-16 14:45, pirms 15 gadiem
CSK@_f@N1 rakstīja: da tut toka duraku ne ponjatno 4to delo ne v trenere a v samom rukovodstve i sostave, 4to mozna hotet ot Laudrupa kogda u nevo sostav mjahko gavarja prosta ne na tom urovne 4tobi dobevatsa takihta visokih celij kakie stavit klub, pohoze 4to vse eto ponemajut krome samavo rukovodstva, kr4 kak vsegda svenarnik v polnoj zope
Par to es arī saku, ka "Spartak" vadība ir aunu bars...

     [+] [-]

, 2009-04-16 15:09, pirms 15 gadiem
No manas puses protams, iet runa par Spartaka vadības stilu, kāds ir nemainīgs kopš brīža, kad Spartaku iegādājās Feduns.Piecos gados
septiņi treneri.Nu kāds var būt rezultāts,ja treneriem nedod strādāt.
Labs piemērs Krievijā Advokāts.Arī viņam Zenītā uzreiz viss neizdevās,bet tur vadībai pietika prāta ļaut viņam strādāt.Un tagad rezultāts ir taustāms(čempioni,Uefa kauss un viena no šobrīd vadošām Krievijas komandām).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-04-16 15:21, pirms 15 gadiem
Krievijas sporta kanāla NTV+ Futbol ziņās tikko izskanēja versija, ka nākamais Spartak treneris iespējams būs Gazajevs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-04-16 16:06, pirms 15 gadiem
...vienīgais normālais treneris Spartakam pēdējos gados bija Starkovs...izvilka komandu no tabulas vidusdaļas līdz otrai vietai...sakārtoja aizsardzību un komanda atpalika tikai no CSKA....bet redz Spartaks nespēlē kā Beskova laikā!...un tad vēl tas nākošais krievu Domes deputāts Aleiničevs apdir$a Petroviču - esot sūdīgs treneris...un kur rezultāts pēc Starkova izmešanas?....pirmo gadu vēl noturējās uz sakārtotās aizsardzības rēķina - tad pārdeva Vidiču Mančesterai....un pošlo-pojehalo...Spartaks ripo tik uz leju...treneri mainās, bet nemainās slīdēšana uz leju...

     [+] [-]

, 2009-04-16 16:18, pirms 15 gadiem
Kuršta būs nākamajs kas bāzīs galvu cilpā?? Gazājevs? Maz ticmas!!

     [+] [-]

, 2009-04-16 16:24, pirms 15 gadiem
Agasi raksta-Krievijas sporta kanāla NTV+ Futbol ziņās tikko izskanēja versija, ka nākamais Spartak treneris iespējams būs Gazajevs.

Sovsport saitā ir oficiāls atsaukums šīm baumām.