Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Krimas situācija – FIFA gaida UEFA lēmumu, UEFA nesteidz rīkoties

Agris Suveizda

Krimas situācija – FIFA gaida UEFA lēmumu, UEFA nesteidz rīkoties
Krimas klubu kapteiņi
Foto: fcskchf.com

Ukrainas Futbola federācija oficiāli vērsās UEFA un FIFA, pieprasot sodīt Krievijas Futbola savienību par Krimas klubu piedalīšanos Krievijas kausa izcīņā. Kamēr FIFA bumbu nogādāja UEFA pusē, Mišela Platinī vadītā organizācija pagaidām nesteidzas ar sankciju piemērošanu.

"UEFA seko līdzi situācijai un turpina konsultācijas ar nacionālajām federācijām, kuras ir saistītas ar šo jautājumu," ziņu aģentūrai Interfax pavēstīja UEFA preses dienests. "Šobrīd neesam gatavi sniegt citus komentārus.

"FIFA ir lietas kursā, ka Krimas klubi otrdien piedalījās Krievijas kausa izcīņā," Interfax apliecināja FIFA preses dienests. "Bez tam apliecinām, ka šīs situācijas sakarā esam saņēmuši vēstuli no Ukrainas Futbola federācijas prezidenta. FIFA pozīcija šajā situācijā balstīsies uz lēmumiem, kurus pieņems atbilstošā konfederācija [lasi – UEFA]."

Tikmēr Krievijas Futbola savienības (RFS) pirmais viceprezidents Ņikita Simonjans sarunā ar ITAR-TASS uzsvēra, ka, viņaprāt, FIFA un UEFA lēmumu pieņemšana būs atkarīga no apkārtējā spiediena: "Visa lieta ir tajā, vai FIFA un UEFA izturēs ASV, ES un Anglijas spiedienu. No tā būs atkarīgs, kādas sankcijas, iespējams, tiks piemērotas RFS. Tai pašā laikā FIFA var pateikt, ka futbols nav politika – tad viņi pieņems taisnīgu lēmumu, ka Krima ir Krievijas Federācijas subjekts."

Tāpat Simonjans uzskata, ka situāciju var ietekmēt Krievijas sporta ministrs Vitālijs Mutko, kurš ir arī FIFA Izpildkomitejas biedrs: "Viņš centīsies pierādīt mūsu pozīcijas likumību. Grūti teikt, cik liels svars mums ir FIFA. Bet fakts, ka cīņā par 2018. gada Pasaules kausa rīkošanu apsteidzās daudz nopietnu federāciju, par kaut ko liecina."

Runājot par Ukrainas Futbola federācijas prezidenta Anatolija Koņkova prasību UEFA un FIFA, Simonjans nebija pārāk sašutis: "Koņkovs nevarēja rīkoties citādi, jo viņš ir pilnā Ukrainas valdības pakļautībā. Protams, ka viņš izdarīja tādu paziņojumu."

Otrdien notikušajā Krievijas kausa izcīņas 1/256 fināla spēlē Sevastopoles SKČF izbraukumā 1600 skatītāju klātbūtnē ar 2:0 apspēlēja Simferopoles TSK. Pēc šīs spēles abām komandām tika piespriests naudas sods. Mājinieki par kopējās kārtības un drošības nenodrošināšanu stadionā tika sodīti ar 10 tūkstošiem rubļu jeb nepilniem 207 eiro. Savukārt SKČF par nepiederošu personu masveida parādīšanos laukumā tika pie 30 tūkstošu rubļu jeb 620 eiro lielas soda naudas.

Atgādinām, ka šā gada 31. jūlijā Krievijas Futbola savienība oficiāli uzņēma trīs Krimas klubus, kuri startēs 2. divīzijas (pēc spēka trešās līgas) Dienvidu zonā. Bez jau pieminētā Simferopoles TSK un Sevastopoles SKČF starp trim uzņemtajiem klubiem ir arī Jaltas "Zhemzchuzhina".

Izmantotie resursi:
Позиция ФИФА по отношению к крымским клубам...
ИТАР-ТАСС: Спорт - Симонян: применение санкций...
ИТАР-ТАСС: Спорт - КДК РФС оштрафовал крымские...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +13 [+] [-]

, 2014-08-14 14:18, pirms 10 gadiem
Zigfrīds_V6 rakstīja: liegt eirokausus,tas būtu labs sods visam krievu futbolam !
tas sākumam... ja turpina tielēties, tad arī PK 2018 nost! LŪK TAS JAU BŪTUS SODS!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2014-08-14 14:30, pirms 10 gadiem
oscarsq rakstīja: tas sākumam... ja turpina tielēties, tad arī PK 2018 nost! LŪK TAS JAU BŪTUS SODS!
Lielākā problēma ir tāda, ka UEFA jau ir ļoti investējusi tajās Krievijas sporta bāzēs, tad viņi soda paši sevi, ka zaudē milzīgus līdzekļus. Savukārt rīkot citur - atkal jāinvestē no jauna.

 +10 [+] [-]

, 2014-08-14 14:34, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Lielākā problēma ir tāda, ka UEFA jau ir ļoti investējusi tajās Krievijas sporta bāzēs, tad viņi soda paši sevi, ka zaudē milzīgus līdzekļus. Savukārt rīkot citur - atkal jāinvestē no jauna.
Tāda Vācija un Anglija to vien gaida kā iespēju sarīkot Pasaules kausu! Visa infrastruktūra viņiem jau ir!

  +3 [+] [-]

, 2014-08-14 14:35, pirms 10 gadiem
Kamēr gaidām lēmumu, varam paskatīties fragmentus no krievu iestudētās izrādes par Ukrainu. Personīgi mani šāda ''kultūra'' šokēja.

https://www.youtube.com/watch?v=Eww...

  -2 [+] [-]

, 2014-08-14 14:49, pirms 10 gadiem
oscarsq rakstīja: Tāda Vācija un Anglija to vien gaida kā iespēju sarīkot Pasaules kausu! Visa infrastruktūra viņiem jau ir!
Situācija priekš UEFA smaga - pirmkārt vienu no spēlēm Krievija tagad obligāti rīkos Krimā, otrkārt ir iekšā investīcijas dažādu stadionu celtniecībā - 10 pilnīgi jauni stadioni top, laikam kopīgā summa 5 miljardi dolāru tikai uz stadioniem, turklāt vēl tiek investēts arī uz infrastruktūru, ceļiem un tamlīdzīgi. Skaidrs, ka čempionāta notikšanas gadījumā UEFA ar uzviju visu dabū atpakaļ un nopelna, bet ja likvidē šo piedāvājumu, tad arī UEFA ieguldītā nauda būs čušs.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-14 14:50, pirms 10 gadiem
Nopirktie m*sli , dzīvē laikam nav citu vērtību kā tikai nauda.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-14 14:55, pirms 10 gadiem
Gan jau sapiķos kukuļus tā pat kā Katara un rullēs tālāk.

  +2 [+] [-]

, 2014-08-14 14:56, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Situācija priekš UEFA smaga - pirmkārt vienu no spēlēm Krievija tagad obligāti rīkos Krimā, otrkārt ir iekšā investīcijas dažādu stadionu celtniecībā - 10 pilnīgi jauni stadioni top, laikam kopīgā summa 5 miljardi dolāru tikai uz stadioniem, turklāt vēl tiek investēts arī uz infrastruktūru, ceļiem un tamlīdzīgi. Skaidrs, ka čempionāta notikšanas gadījumā UEFA ar uzviju visu dabū atpakaļ un nopelna, bet ja likvidē šo piedāvājumu, tad arī UEFA ieguldītā nauda būs čušs.
Pag... kur tu esi izrāvis, ka stadioni tiek būvēti par UEFA naudu, vai FIFA naudu? Tam nu gan es negribu ticēt! Varbūt kautkāds minimāls līdzfinansējums ir (ko es pieļauju - bet ar diezvai kautkas vairāk par 10%... un arī šaubos), bet tā stadionus būvē pati rīkotājvalsts!

FIFA vai UEAF zaudējumi var būt tikai gadījunā, ka KRievija viņus iesūdz tiesā par nepamatotu čempionāta atņemšanu (un pieprasa atmaksāt ieguldītos līdzekļus), bet sāubos, ka tādā tiesā KRievija uzvarētu!

Protams, ka es piekrītu, ka Krievijai, visticamāk, čempionātu neatņems... bet ne jau tāpēc, ka tur UEFA/FIFA baidītos naudu zaudēt... FIFA no čempionāta naudu nopelnīs jebkurā gadījumā... Vācijā un ANglijā pat lielāku! Vienk''arši neatņems, tāpēc, ka nevienam nav nekāds noslēpums (bez pierādījumiem gan) kā Katara un KRievija dabūja čempionātus sev... Tad nu lūk - kukuļi ir sadoti onkām un saistības būs jāizpilda...

  +2 [+] [-]

, 2014-08-14 14:59, pirms 10 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Situācija priekš UEFA smaga - pirmkārt vienu no spēlēm Krievija tagad obligāti rīkos Krimā, otrkārt ir iekšā investīcijas dažādu stadionu celtniecībā - 10 pilnīgi jauni stadioni top, laikam kopīgā summa 5 miljardi dolāru tikai uz stadioniem, turklāt vēl tiek investēts arī uz infrastruktūru, ceļiem un tamlīdzīgi. Skaidrs, ka čempionāta notikšanas gadījumā UEFA ar uzviju visu dabū atpakaļ un nopelna, bet ja likvidē šo piedāvājumu, tad arī UEFA ieguldītā nauda būs čušs.
Tiko nočekoju! Jauno stadionu izmaksas ir 100% organizētājvalsts problēma... FIFA nefinansē ne kapeiku! Kas ir loģiski...

  -1 [+] [-]

, 2014-08-14 15:02, pirms 10 gadiem
oscarsq rakstīja: Pag... kur tu esi izrāvis, ka stadioni tiek būvēti par UEFA naudu, vai FIFA naudu? Tam nu gan es negribu ticēt! Varbūt kautkāds minimāls līdzfinansējums ir (ko es pieļauju - bet ar diezvai kautkas vairāk par 10%... un arī šaubos), bet tā stadionus būvē pati rīkotājvalsts!
Uzliec viņam ignore un nelasi viņa komentārus. Skudrinieks ir trollis, kurš gan apzināti, gan neapzināti raksta muļķības. Kā cilvēki pa gadiem vēl nav iemācījušies, ka viņš ir vienkārši jāignorē?

  -1 [+] [-]

, 2014-08-14 15:12, pirms 10 gadiem
oscarsq rakstīja: Tiko nočekoju! Jauno stadionu izmaksas ir 100% organizētājvalsts problēma... FIFA nefinansē ne kapeiku! Kas ir loģiski...
Es tieši nočekoju, ka ir tā - 50 pročus dod Krievijas budžets, 15% attiecīgā reģiona budžets (piemēram Maskavas, SnktPēterburgas), un pārējos 35% dod gan lokālie, gan globālie sponsori, kuriem pretī attiecīgi pasaules brendi.
Tā kā FIFA konkrētā veidā naudu neliek iekšā, bet šie brendi tak izdarīs nenormālo spiedienu, lai nesajātu savu ieguldīto naudu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-08-14 15:35, pirms 10 gadiem
Es dzirdēju, ka tie 3 jaunie krimas klubi oficiāli reģistrēti krievijā...bet mājas spēles spēlēs krimā un nosaukumi komandām mainīti - tie vairs nav vecie ukraiņu...koroče, juristi te nopelnīs kaudzi naudas..

     [+] [-]

, 2014-08-14 16:36, pirms 10 gadiem
vajag steidzami mainīt 2018. g. PK/WCup norises vietu, izslēgt jebkuras rus izlases visos sporta veidos no Euromēroga, lai spelē kopā ar ķīnu un korejām

  -1 [+] [-]

, 2014-08-14 16:47, pirms 10 gadiem
Atjautības uzdevums : ko sponsorē GAZPROMs- UEFA vai FIFA?

  +1 [+] [-]

, 2014-08-14 17:42, pirms 10 gadiem
UEFA vienkārši gaida kad krievi pārskaitīs naudu.

  -1 [+] [-]

, 2014-08-14 17:50, pirms 10 gadiem
specha rakstīja: vajag steidzami mainīt 2018. g. PK/WCup norises vietu, izslēgt jebkuras rus izlases visos sporta veidos no Euromēroga, lai spelē kopā ar ķīnu un korejām
Ar ko ķīna un d-koreja noziegusies ?