Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Krievija: "Zenit sagrauj "Spartak" ar 5:0, "Dinamo" turpina zaudēt

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Krievija: "Zenit sagrauj "Spartak" ar 5:0, "Dinamo" turpina zaudēt
Viktors Faizuļins (pa labi) Maskavas "Spartak" iesita divas reizes
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas Premjerlīgā noslēgušās visas 4. kārtas spēles. Par vislielāko pārsteigumu parūpējās Sanktpēterburgas "Zenit", kas ar 5:0 sagrāva Maskavas "Spartak", savukārt Kazaņas "Rubin" ar 2:0 uzvarēja Maskavas "Dinamo", kas joprojām atrodas pēdējā pozīcijā.

Sezonu tikai ar uzvarām uzsāka "Zenit" un "Spartak" futbolisti, tādēļ bija skaidrs, ka ceturtajā kārtā kāds no šiem klubiem zaudēs pirmos punktus. Nelielu favorītu lomā bija sanktpēterburgieši, kuri arī izmantoja daudzos caurumus maskaviešu aizsardzībā. 15. minūtē Maksims Kanuņņikovs saņēma bumbu netālu no soda laukuma, apspēlēja aizsargu un no diezgan asa leņķa raidīja bumbu tālajā apakšējā stūrī - 1:0! "Spartak" pārņēma iniciatīvu, taču tika sodīti pretuzbrukumā 52. minūtē, kad nepārāk sekmīgi nospēlēja Andrejs Dikaņs, bet vārtus guva Vladimirs Bistrovs. Drīz vien Dinijars Biļjaļetdinovs ieguva iespēju ar 11 metru soda sitienu pārsvaru samazināt, bet Vjačeslavs Malafejevs bija vietā. Jau nākamajā minūtē Romāns Širokovs guva kuriozus vārtus, bet vēl pēc pāris minūtēm sekoja Eidena Makgīdija noraidījums, kas arī praktiski pielika punktu spēlei. "Spartak" aizsardzība pilnībā pajuka, un "Zenit" guva vēl divus vārtus - 5:0! Iespaidīgs sezonas sākums. Jāpiemin, ka maskaviešu galvenajam trenerim Unajam Emerī tas bija pirmais zaudējums šajā postenī.

Vēl vienā vadošo komandu cīņā Maskavas CSKA ar 1:0 pārspēja Mahačkalas "Anzhi", vienīgos vārtus gūstot Zoranam Tošičam. Jau rakstījām, ka Aleksandrs Cauņa spēlēja līdz 66. minūtei, darbojoties visnotaļ aktīvi.

Neveiksmes turpina vajāt Maskavas "Dinamo". Kārtējā spēlē piedzīvots kārtējais zaudējums, pie tam atkal nav izdevies gūt vārtus! Šoreiz dinamiešus jaņos atstāja Kazaņas "Rubin", kas bija pārāks ar 2:0. "Rubin" aizvadīja labu spēli, taču uzlauzt pretinieku izdevās vien 78. minūtē, kad precīzs bija Bibrass Natho. Punktu mačam jau kompensācijas laikā pielika Romāns Jerjomenko. Vērts piebilst, ka tuvākajā laikā uz "Valencia" varētu pārcelties uzbrucējs Nelsons Valdess, kurš grib pamest Krieviju ģimenes apstākļu dēļ. Viens no iespējamajiem papildinājumiem varētu būt "PSV" pussargs Ola Toivonens, kuru "Rubin" iekārojis jau pirms kāds laiciņa.

Otro spēli pēc kārtas bez uzvaras palikuši Slavena Biliča padotie Maskavas "Lokomotiv" futbolisti. Cīņā ar "Alania" galvaspilsētas spēlētāji divas reizes izvirzījās vadībā, bet abas reizes viesi prata panākt izlīdzinājumu - 2:2. Vērts piebilst, ka visi vārti tika gūti jau spēles pirmajās 45 minūtēs. Laba spēle Romānam Pavļučenko, kurš ne tikai guva vārtus, bet arī rezultatīvi piespēlēja.

Labi sezonu iesākuši "Krylya Sovetov", kas šoreiz izbraukumā ar 2:1 uzvarēja "Rostov". Komandas vadība bija ļoti priecīga par izcīnīto panākumu, par ko iedevusi futbolistiem divas brīvdienas.

Krasnodaras derbijā "Kuban" guva virsroku pār "Krasnodar" (2:1), Groznijas "Terek" ar 2:0 apspēlēja "Volga", savukārt "Amkar" un "Mordovia" duelis noslēdzās bez gūtiem vārtiem.

Krievijas Premjerlīga, 4. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Zenit - Spartak5:0Kanuņņikovs; Bistrovs; Širokovs; Faizuļins 2
CSKA - Anzhi1:0Tošičs
Rubin - Dinamo2:0Natho; R.Jerjomenko
Lokomotiv - Alania2:2Pavļučenko; Maikons - Grigorjevs; Priskins
Rostov - Krylya Sovetov1:2Salata - Kabaljero; Verhovcovs
Amkar - Mordovia0:0-
Kuban - Krasnodar2:1Amisulašvili (s.v.); Ionovs - Movsisjans
Terek - Volga2:0Ļebedenko 2

Krievijas Premjerlīgas tabula

VKomandaP
1.Zenit12
2.Rubin9
3.Spartak9
4.Anzhi7
5.Lokomotiv7
6.Terek7
7.Krylya Sovetov7
8.Krasnodar6
9.Kuban6
10.CSKA6
11.Amkar4
12.Mordovia4
13.Alania4
14.Volga3
15.Rostov1
16.Dinamo0

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.Aleksandrs KeržakovsZenit4
Jura MovsisjansKrasnodar4
Bibrass NathoRubin4
4.Danilo NekoAlania3
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-08-13 21:48, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: derētu tak viens Rīgas spartaks ar tak te... ne?
ja jau ar krieviem tad jau līdz galam
krievu kanālu mums vairāk kā vācu, angļu vai zviedru TV pakās
ko mēs tur tās nabag ČL 3. kvalifikācijas kārtas kvotas dēļ uzturam savu čempi
Pareizi,varees teikt,ka muusejie spele augstaa liimenii,un mees parstavam vienu no speciigakajam eiropas liigam.Meerkis paari visam.
Ja ieklaujamies kopiigaja telpaa,tad ieklaujamies!