Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Medicīnas preparāts, kuru lietoja ''CSKA'' spēlētāji, Krievijā ir aizliegts

Medicīnas preparāts, kuru lietoja ''CSKA'' spēlētāji, Krievijā ir aizliegts
Sergejs Ignaševičs
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas Futbola savienības izpildkomitejas loceklis un medicīnas zinātņu ārsts Igors Medvedevs atklājis, ka medicīnas preparāts, kuru lietoja divi Maskavas kluba ''CSKA'' spēlētāji – Sergejs Ignaševičs un Aleksejs Berezuckis, Krievijā ir aizliegts.

Atgādināsim, ka UEFA uz nenoteiktu laiku diskvalificējusi divus Krievijas Premjerlīgas Maskavas kluba ''CSKA'' spēlētājus – Sergeju Ignaševiču un Alekseju Berezucki. 3. oktobrī pēc Čempionu līgas mača Mančestrā pret ''United'' tika veikta kārtējā dopinga pārbaude, kuras protokolā Maskavas kluba mediķi aizmirsa norādīt kādu preparātu, kuru lietojuši augstākminētie spēlētāji. Pēc ''CSKA'' informācijas aizliegtā viela esot bijusi ''Sudafeds'' (noņem kakla iekaisumu), par kuras lietošanu noteikti jāinformē UEFA. Tās lietošana nav aizliegta, taču ārstēšanās laikā par tās izmantošanu obligāti jāinformē augstākās UEFA instances. UEFA nekavējoties pieņēma lēmumu abus spēlētājus diskvalificēt, taču uz nenoteiktu laiku, kamēr tiks veikta izmeklēšana. Vēlāk tika minēts, ka šī atgadījuma rezultātā varētu tikt diskvalificēts arī klubs, taču tas tomēr nenotika.

Gala atbildi par to, vai Ignaševičam un Berezuckim UEFA Disciplinārā Komiteja piespriedīs kādas sankcijas, UEFA sniegs 17 .decembrī, dienu pirms astotdaļfināla izlozes rezultātiem (16 komandu vidū arī ''CSKA'').

Krievijas Futbola savienības izpildkomitejas loceklis un medicīnas zinātņu ārsts Igors Medvedevs sniedzis savu komentāru par minēto gadījumu, piebilstot, ka medicīnas preparāts, kuru lietoja abi spēlētāji, Krievijā ir aizliegts un nav nopērkams: ''Visas manas iespējas mēģināt iegādāties šo preparātu bija neveiksmīgas. Maskavas aptiekās farmaceiti vispār par tādu nav dzirdējuši. Nē, tas nav deficīts un nepopulārs, vienkārši Krievijā tāda nav – tas ir aizliegts kopš 2002. gada. Kādu efektu organismam tas rada? Tas paplašina bronhus un sašaurina asinsvadus, bet pēc tā izmantošanas organismā paliek tāds viela kā katīns. Kas tas tāds ir? Narkotika, kuru var salīdzināt ar jebkuru citu narkotiku.

No vienas puses, šis preparāts ir kā stimulators, bet no otras – ārstnieciskas zāles. Piemēram, arī kefīrs satur ļoti mazu daļu spirta, un, ja cilvēks to ir dzēris, tad viņa organismā noteikti var atrast alkohola pēdas. Jā, klubā runā par to, ka tā bijusi ārstu kļūda, taču grūti spriest, cik viegli vai grūti vadībai būs pierādīt, ka kļūdījušies tieši ārsti. Esmu sazinājies arī ar komandas ārstu, kurš teica, ka abiem spēlētājiem pirms mača sāpēja kakls, un minētais preparāts esot nopirkts lidostā. Ja es būtu ''CSKA'' ārsts, tad teiktu, ka visi pieļauj kļūdas. Taču gala lēmumu pieņems ''WADA'' – Pasaules Antidopinga aģentūra.''

Saistītais raksts:
''CSKA'' netiks izslēgta no Čempionu līgas

Izmantotie resursi:
sovsport.ru

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2009-12-12 19:46, pirms 15 gadiem
2 gadi jau nebūs bet kādu laiku nākamajā sezonā būs jāizlaiž

     [+] [-]

, 2009-12-12 19:46, pirms 15 gadiem
sai zinjai jabut noteitki sadai:

Oficiali:Medicīnas preparāts, kuru lietoja ''CSKA'' spēlētāji, Krievijā ir aizliegts

  +2 [+] [-]

, 2009-12-12 20:22, pirms 15 gadiem
Katrā gadījumā jāsoda vainīgie

  -1 [+] [-]

, 2009-12-12 21:01, pirms 15 gadiem
valdinjshh rakstīja: Katrā gadījumā jāsoda vainīgie
Vainīgie bus tie kas aizliedza...(V.Putins)

     [+] [-]

, 2009-12-12 21:03, pirms 15 gadiem
Mācīties , mācīties un velreiz mācīties...(V.Lenins)

  +1 [+] [-]

, 2009-12-13 00:25, pirms 15 gadiem
par kaklu pūšamo iedod diskābeli? tad par deguna pilieniem ar jāatskaitās un kādas rupjības tualetes papīru vai avīzi lieto?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-12-16 21:42, pirms 15 gadiem
erred rakstīja: Mācīties , mācīties un velreiz mācīties...(V.Lenins)
Pats neko izdomat nevari ? tik svesus citatus zodz