Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Lisabonas "Benfica" sāk ar zaudējumu, neuzvar arī Nīderlandes vicečempione "Feyenoord"

Agris Suveizda

Lisabonas "Benfica" sāk ar zaudējumu, neuzvar arī Nīderlandes vicečempione "Feyenoord"
Surrizu. Foto: Reuters/Scanpix

Šonedēļ sāksies Spānijas, Anglijas, Itālijas un Francijas augstākās līgas un Vācijas kausa izcīņa, bet aizvadītajā nedēļas nogalē pirmā kārta risinājās Portugāles un Nīderlandes futbola čempionātos.

Portugāles čempione Lisabonas "Sporting" piektdien mājās ar 3:1 pieveica "Rio Ave", divus vārtus gūstot Potem, sestdien "Porto" ar 3:0 savā laukumā sakāva "Gil Vicente", bet vakar punktus zaudēja Lisabonas "Benfica" un "Braga" – attiecīgi 0:2 viesos pret "Farmalicao" un mājās izlaista uzvara pret "Estrela" (1:1).

Pagājušās sezonas astotās vietas ieguvēja "Farmalicao" vadību ieguva jau 12. minūtē, kad Oskars Aranda ar lielisku piespēli izveda brazīliešu uzbrucēju Surrizu vienatnē pret vārtsargu. "Benfica" ne vien neizglābās, bet 90. minūtē ielaida arī otros vārtus, kad no soda laukuma vidus iesita franču pussargs Zedū Jusufs.

Lisabonas kluba sākumsastāvā debitēja trīs jaunieguvumi – grieķu uzbrucējs Vangeloss Pavlidis, kurš par 18 miljoniem eiro nopirkts no AZ, vācu malējais aizsargs Jans Beste, kurš par astoņiem miljoniem iegādāts no "Heidenheim", un Luksemburgas izlases pussargs Leandru Barreiru, kurš par velti pārnāca no "Mainz". Spēlē nepiedalījās brazīliešu malējais uzbrucējs Davids Neress, kurš pirms diviem gadiem no Doneckas "Shakhtar" pievienojās par 15,3 miljoniem, - viņš ir pieprasījis transfēru un grasās pārcelties uz Neapoli. "Benfica" čempionātu turpinās ar mājas spēlēm pret "Casa Pia" un "Estrela".

Nīderlandē no favorītu pulka punktus pirmajā kārtā zaudēja vienīgi vicečempione Roterdamas "Feyenoord", kas mājās izlaida uzvaru pār "Wilem II" (1:1). PSV ar 5:1 savā laukumā grāva "Waalwijk", Amsterdamas "Ajax" mājās ar 1:0 uzveica "Heerenveen", bet AZ un "Twente" viesos pieveica "Almere City" (1:0) un NEC (2:1). Svētdien "Feyenoord" viesosies pie "Zwolle".