Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Dienvidamerikas futbola trillerī "River Plate" Madridē papildlaikā kļūst par čempioni

Rolands Eliņš

Dienvidamerikas futbola trillerī "River Plate" Madridē papildlaikā kļūst par čempioni
Foto: AFP/Scanpix

Dienvidamerikas lielākajā futbola klubu turnīrā šovakar tika aizvadīta otrā finālspēle. Drošības apstākļu dēļ uz Spānijas galvaspilsētu Madridi pārceltajā mačā „River Plate” atspēlējās pret „Boca Juniors” un pēc tam papildlaikā ar 3:1 triumfēja, iegūstot „Copa Libertadores”.

Šis bija vēsturisks fināls, jo pirmoreiz „Copa Libertadores” uzvarētāja izšķīrās Buenosairesas derbijā, sacenšoties Argentīnas slavenajām komandām „River Plate” un „Boca Juniors”. Pirmajā finālmačā komandas spēlēja neizšķirti 2:2, bet pirms divām nedēļām paredzētā atbildes spēle nenotika. „River Plate” uzbruka „Boca Juniors” autobusam, ievainojot pretinieku spēlētājus, un Buenosairesā spēle tika pārcelta drošības apsvērumu dēļ.

Tika lemts par spēles aizvadīšanu Madridē, neitrālā laukumā, un par šo lēmumu priecīgas nebija abas komandas, protestējot CONMEBOL, taču šie protesti ne pie kā nenoveda, un, iespējams, visu laiku lielākais Buenosairesas derbijs tika izspēlēts Spānijas galvaspilsētā.

Aizraujošā mačā „Santiago Bernabeu” stadionā Argentīnas klubi sarīkoja krāšņu šovu, piedāvājot atraktīvu un emocionālu futbolu. Nosacītā mājniece „River Plate” savus uzbrukumus veidoja nedaudz pacietīgāk, kamēr „Boca Juniors” spēlēja uz pretubrukumiem, kas arī atnesa panākumu – 44. minūtē izcilu tālo piespēli pa zemi izpildīja urugvajietis Nahitans Nandess, izvirzot Dario Benedeto izgājienā viens pret vienu, un „Boca Juniors” izvirzījās vadībā.

Otrā puslaika sākumā „River Plate” uzbrucējs Lukass Prato palika viens pretinieku vārtu priekšā, bet viņam bumbu uztvert neļāva „Boca Juniors” vārtsargs, agresīvi ietriecoties viņā. Pendele netika piešķirta, par spīti „River Plate” protestiem, taču atspēlēties tāpat izdevās – 68. minūtē skaistus vārtus guva Prato, noslēdzot ātru un elegantu saspēli.

Pamatlaika izskaņā pendeli pieprasīja jau „Boca Juniors”, kad nogāzts tika Nandess, taču tiesnesis lēma, ka pārkāpums bija ārpus soda laukuma. Tāpat radās bīstama standartsituācija, taču Nandess trāpīja mūrīti. Pamatlaika beigās emociju laukumā bija daudz, taču līdz reālām vārtu gūšanas iespējām nenonāca. "Copa Libertadores" finālā neizšķirta gadījumā viesos gūtos vārtus nerēķina (tādā gadījumā uzvarējusi būtu "River Plate"), tādēļ, rezultātam divu spēļu summā esot 3:3, sekoja papildlaiks.

Tas uzreiz nesa svarīgu notikumu pavērsienu – otru dzelteno kartīti 92. minūtē saņēma „Boca Juniors” kolumbiešu pussargs Vilmārs Barrioss. Viņa pretspēlētājs izklupienā metās pretim bumbai, un pret skrienošais Barrioss uzkāpa viņam virsū, par ko tika sodīts. Vairākumā „River Plate” izdevās gūt vārtus 109. minūtē, kad vēlreiz tika iesists pēc ašas saspēles ap pretinieku soda laukumu. No apmēram 18 metriem vārtu tuvējā stūrī trāpīja Kolumbijas pussargs Huans Kintero.

Spēlējot mazākumā (turklāt pēc Gago traumas pat divu vīru mazākumā), „Boca Juniors” uzreiz metās uz priekšu, un uzbrukumos jau 115. minūtē iesaistījās arī „Boca Juniors” vārtsargs, turklāt paliekot pretinieku soda laukumā arī krietnu laiciņu pēc stūra sitienu izspēles. „River Plate” pēdējās minūtēs sekmīgi atsitās, taču 120. minūtē piedzīvoja nervus stindzinošu brīdi – Leonardo Jara tika pie bumbas „River Plate” soda laukumā un izdarīja sitienu pagriezienā, pēc neliela rikošeta trāpot pa vārtu stabu... Tas arī izrādījās pēdējais „Boca Juniors” moments, jo „River Plate” pēc stūra sitiena pārtvēra bumbu un mierīgi iesita to tukšos vārtos, uzvarot ar 3:1.

„River Plate” līdz ar to par čempioni kļuvusi ceturto reizi un otro reizi pēdējo trīs gadu laikā, kamēr „Boca Juniors” neizmantoja iespēju titulu skaitā panākt rekordisti „Independiente”, kurai ir septiņi titulu. Toties „Boca Juniors” ir kļuvusi par rekordisti citādā ziņā – neviena komanda nav zaudējusi finālā vairāk nekā „Boca Juniors”, kurai piektā neveiksme savā vēsturē.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-10 00:28, pirms 6 gadiem
faktiski gada notikums futbolaa otrais papildlaika puslaiks un konkreeti peedeejaas 5 papildlaika minuutes vareetu buut labaakais, kas shogad noticis.

     [+] [-]

, 2018-12-10 00:35, pirms 6 gadiem
šis bija 10/10

  +1 [+] [-]

, 2018-12-10 00:41, pirms 6 gadiem
perfekta spēle, fantastiski ātrumi, izspēles, goli un emocijas. Ko tādu Eiropas futbolā vēl būtu jāpameklē.

Sākušas paklīst runas no Bocas puses, ka šīs vēl nav beigas šī gada Superklasikai.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-10 06:19, pirms 6 gadiem
Dainis1998 rakstīja: perfekta spēle, fantastiski ātrumi, izspēles, goli un emocijas. Ko tādu Eiropas futbolā vēl būtu jāpameklē.

Sākušas paklīst runas no Bocas puses, ka šīs vēl nav beigas šī gada Superklasikai.
Ir vēl pasaulē naudas totāli nesajāta futene...

     [+] [-]

, 2018-12-10 12:51, pirms 6 gadiem
Bet nu tie kpmentētāji.. pat spēli nevajag skatīties..

     [+] [-]

, 2018-12-10 14:49, pirms 6 gadiem