Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Nešvila seko Dalasai un izstājas no MLS sezonas turpinājumā Orlando

Rolands Eliņš

Nešvila seko Dalasai un izstājas no MLS sezonas turpinājumā Orlando
Foto: AFP/Scanpix

ASV spēcīgākajā futbola līgā MLS aizvakar atsākās sezona, kura bija pārtraukta koronavīrusa pandēmijas dēļ. Taču futbola klubs „Nashville” pēc vairākiem pozitīviem Covid-19 testiem paziņojis par izstāšanos, šajā ziņā pievienojoties „FC Dallas”, kas izstājās jau iepriekš.

„Nashville” pirmā spēle bija paredzēta trešdien pret Čikāgas „Fire”, taču tā tika pārcelta pēc vairākiem pozitīviem koronavīrusa testiem Nešvilas komandā. Šonakt kluba vadība paziņoja, ka drošības apsvērumu dēļ neturpinās dalību sezonā, jo pozitīvo testu un karantīnas dēļ nevar aizvadīt ne treniņus, ne spēles pilnvērtīgā sastāvā.

Nešvilas komanda uz spēļu norises vietu Orlando ieradās pirms nedēļas, kad komandā tika konstatēti pieci Covid-19 gadījumi futbolistu vidū. Pēc tam viņiem pievienojās vēl četri spēlētāji, un klubs nolēma, ka sezonu tomēr nevarēs atsākt.

Iepriekš līdzīgs scenārijs bija Dalasas futbola klubam, kurā Covid-19 bija konstatēts desmit spēlētājiem. Dalasas futbolisti šobrīd joprojām ir karantīnā Orlando un gaida apstiprinājumu, kad varēs atgriezties Teksasā.
MLS līdz ar to palikusi ar 24 komandām no 26 un bijusi spiesta pārveidot savu formātu, izveidojot četras apakšgrupas ar sešām komandām. MLS paziņojusi, ka futbolistu un citu iesaistīto personu veselību uzskata par prioritāti, taču joprojām ir pārliecināta par sezonas veiksmīgu aizvadīšanu līgas izveidotajā burbulī.

Nav šaubu, ka MLS notikumiem cieši seko Nacionālā basketbola asociācija, kas arī plāno savu sezonu pabeigt Orlando, izveidojot burbuli, kas brīvs no Covid-19. ASV kopumā fiksēti apmēram trīs miljoni saslimšanas gadījumi ar Covid-19, kas ir gandrīz 1% no visiem ASV iedzīvotājiem. Floridā vien vakar tika fiksēti 9000 jauni saslimšanas gadījumi (tas ir vairāk nekā vakardien visā Eiropas Savienībā kopā) un 120 Covid-19 pacientu nāves gadījumi.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/nashvil...