Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Shakhtar" Ukrainas superkausā uzvar Grigorčuka vadīto "Chornomorets"

Agris Suveizda

"Shakhtar" Ukrainas superkausā uzvar Grigorčuka vadīto "Chornomorets"
Doņeckas "Shakhtar" atzīmē vārtu guvumu
Foto: shakhtar.com

Šovakar Odesā notika Ukrainas superkausa izcīņa, kurā savā starpā tikās bijušā "Ventspils" galvenā trenera Romāna Grigorčuka vadītā "Chornomorets" un Doņeckas "Shakhtar". Lielisku debiju Doņeckas kluba rindās piedzīvoja 20 gadus vecais brazīliešu uzbrūkošais pussargs Freds, kurš ar diviem vārtiem kaldināja komandas uzvaru ar rezultātu 3:1.

Doņeckas "Shakhtar" aizvadītajā sezonā triumfēja Ukrainas čempionātā un arī kausa izcīņā, finālā apspēlējot tieši "Chornomorets" - 3:0. Kopš tā mača Doņeckas kluba rindās notikušas vairākas būtiskas sastāva izmaiņas. Par 40 miljoniem eiro Mančestras "City" tika pārdots brazīliešu pussargs Fernandinju, bet nesen par 25 miljoniem uz Dortmundes "Borussia" pārgāja arī Henrihs Mhitarjans. Pirkumos "Shakhtar" šovasar ir iztērējis 42 miljonus eiro, taču šovakar pieteikumā tika vienīgi brazīlietis Freds - viņš no "Internacional" tika nopirkts par 15 miljoniem, tādējādi Fredu padarot par pagaidām dārgāko jaunieguvumu.

Pirmos vārtus "Shakhtar" guva jau 17.minūtē. Viesi ātru uzbrukumu, Taisons uz soda laukuma līnijas piespēlēja Fredam, un "Shakhtar" pussargs meistarīgi trāpīja tālajā apakšējā vārtu stūrī (1:0). Pēc 16 minūtēm vēl vienā ātrā uzbrukumā "Shakhtar" dubultoja pārsvaru. Atkal uzbrukums tika izveidots pa kreiso malu, Jaroslavs Rakickis piespēlēja gar vārtiem, un Freds precīzi pielika kāju - 2:0.

Puslaika izskaņā Odesas kluba faniem beidzot bija iemesls līksmot. Albānis Kristi Vangeli izdarīja centrējumu soda laukumā, un Aleksejs Antonovs kompensācijas laika pirmajā minūtē samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 1:2. Atspēlēties mājiniekiem gan neizdevās, un "Shakhtar" mača 68.minūtē atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Vjačeslavs Ševčuks soda laukumā mēģināja apspēlēt aizsargu un tika nogāzts, bet Taisons guva Ogļraču trešos vārtus - 3:1.

Pēdējo četru gadu Ukrainas čempione "Shakhtar" Ukrainas superkausu izcīnīja otro gadu pēc kārtas un trešo reizi pēdējo četru sezonu laikā. Savukārt Odesas "Chornomorets", kas Ukrainas Premjerlīgā finišēja sestajā vietā, šis bija pirmais Ukrainas superkauss kluba vēsturē. Ukrainas Premjerlīgas jaunā sezona sāksies jau šajā nedēļas nogalē.

Iepriekšējās piecas superkausa izcīņas

GadsUzvarētājaFinālisteRez
2012.ShakhtarMetalurh2:0
2011.Dynamo KyivShakhtar3:1
2010.ShakhtarTavriya7:1
2009.Dynamo KyivVorskla0:0p
2008.ShakhtarDynamo Kyiv1:1p

Izmantotie resursi:
Футбольный клуб «Шахтер» (Донецк) | Официальный...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja