Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

"Olympiakos" problēmas ar parādiem

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

"Olympiakos" problēmas ar parādiem
Viens no komandas pēdējiem
pirkumiem Olofs Melbergs
Foto: digitale

Grieķijas varenajam futbola klubam "Olympiakos" ir ļoti lieli parādi, tā ziņo grieķu mediji. Tiek lēsts, ka Grieķijas čempionvienības parādi sasniedz 70 miljonus eiro. Tiek darīts viss, lai kaut kādā veidā izkļūtu no šīs situācijas.

"Olympiakos" kopā ar "Panathinaikos" jau ilgus gadus cīnās savā starpā ne tikai futbola laukumā, bet arī par futbolistu ar vārdu iegūšanu. Izskatās, ka šajā cīņā uzvarējis "Panathinaikos" (iegādāti Sisē, Leto, Katsuranis un vēl vairāki spilgti spēlētāji varētu pievienoties komandai), kas to turpina darīt joprojām, bet "Olympiakos" uz viņu fona starpsezonā bijuši gaužām klusi (var izcelt tikai Olofa Melberga pievienošanos klubam). Izskaidrojums ir pavisam vienkāršs - klubam ir lieli parādi.

Grieķu mediji ziņo, ka kluba parādi sasnieguši jau 70 miljonus eiro. Klubam problēmas ar finansējumu ir jau labu laiku. Kā galvenie iemesli tiek minēti slavenu spēlētāju iegāde, kā arī treneru atlaišana, jo tiem bija jāizmaksā prāvas kompensācijas. Atgādināsim, ka šajā komandā spēlējuši tādi vīri kā Kristians Karembo, Džovanni, Rivaldo. Šo spēlētāju alga bija vairāki miljoni eiro.

Pagājušā gada vasarā kluba parādi bija ap 63 miljoniem eiro, taču bija cerība, ka vienība iekļūs Čempionu līgas grupu turnīrā, taču tas nenotika, kas nodarījis vēl lielākus zaudējumus klubam. Klubs nolēma piedāvāt pārdošanai pat 40 procentus no kluba akciju. Atradās arī pircējs (Vangelis Marinakiss - volejbola kluba īpašnieks), taču "Olympiakos" prezidents Sokratis Kokaliss atteicās pārdot viņam visus 40% akciju. Šobrīd pārrunas notiek ar citiem iespējamajiem pircējiem, kuri varētu iegādāties pa 15% akciju. Interesanti, ka interesi par akciju iegādi nav izrādījuši pazīstamie brāļi Angelopulosi, kuriem pieder basketbola klubs "Olympiakos".

Atgādināsim, ka iepriekšējā sezonā "Olympiakos" ļoti pārliecinoši triumfēja Grieķijas čempionātā, taču Čempionu līgas 3. kvalifikācijas kārtā negaidīti piekāpās Kipras "Anorthosis".

Izmantotie resursi:
sportingreece.com

  +1 [+] [-]

, 2009-07-10 00:52, pirms 15 gadiem
kadel klubi sak kepurietis tikai tad, kad parads ir jau tik milzigs?
vai tad nesaprot, ka kkas nav kartiba, ja paradi sak jau kraaties kadu laicinju?

  +3 [+] [-]

, 2009-07-10 01:04, pirms 15 gadiem
Nu viņi acīmredzot cerēja, ka tiks Čempionu līgā, tad parādi būtu nevis 70 miljoni, kā tagad, bet visticamāk zem 50 miljoniem un pamazām, pamazām un 5os [provizoriski] gados viņi būtu atbrīvojušies no visiem parādiem. Izklausās, ka es murgoju, jo Čempionu līgā jau nemaz tik viegli nevar vinnēt tādas summas, taču pirmkārt ir nauda par uzvarām, par piedalīšanos grupu turnīrā, bet vēl jau ir arī sponsori, kuri redz, ka ir jēga sponsorēt jo klubs ir atpazīstams Eiropā, kā arī ir iespējas iekasēt papildus naudu par spēlēm, jo spēlēs Čempionu līgā klubi uzliek lielāku ieejas maksu. Turklāt neviens jau nav teicis, ka Olympiakos šo problēmu necentās risināt agrāk, vienkārši tagad tas izskanējis skaļāk, jo daudziem likās aizdomīgi, ka viņi nav iegādājušies nevienu ļoti slavenu futbolistu, ko darīja regulāri. Vispār jau tā summa neizklausās briesmīga, jo MU, Arsenal piemēram, šīs summas [ar to domāju parādus] vispār pārsniedz vairākus simtus miljonus latu, bet neviens nekviec par to, ka Arsenal, vai MU būtu kaut kādas smagas finasiālas problēmas, jo ir redzams, kā viņi to naudu atradīs.