Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Pēc karstuma izraisītām sirds problēmām miris japāņu futbolists Matsuda

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Pēc karstuma izraisītām sirds problēmām miris japāņu futbolists Matsuda
Foto: AP/Scanpix

Bijušais Japānas futbola izlases aizsargs Naoki Matsuda miris 34 gadu vecumā. Otrdien futbolists tika nogādāts slimnīcā pēc sirdsdarbības apstāšanās, tomēr atgūties viņam diemžēl neizdevās.

Otrdienas rītā Matsuda treniņa laikā zaudēja samaņu un tika nogādāts slimnīcā. Spēlētājam bija apstājusies sirdsdarbība un elpošana, bija aizdomas par sirdstrieku. Visu šo laiku Matsuda tika mākslīgi elpināts, tomēr viņa dzīvību glābt neizdevās. Futbolists bija tikai 34 gadus vecs. Notikušo varētu būt izsaucis karstais laiks, kura dēļ Japānā pirmajos divos vasaras mēnešos strauji pieaudzis sirds saslimšanu skaits, turklāt 43 gadījumos viss beidzās letāli.

"Ir briesmīgi redzēt, kā kāds mirst tik jauns. Tas ir liels šoks. Viņš bija lielisks puisis, viens no galvenajiem Japānas spēkiem 2002. gada Pasaules kausā, un es jutu saikni starp mums. Izsaku līdzjūtību ģimenei," saka Filips Trosjē, treneris, kura vadībā Matsuda piedzīvoja debiju Japānas izlasē.

Matsuda lielāko karjeras daļu bija pavadījis Jokohamas "Marinos" komandā, kurā spēlēja laika posmā no 1995. līdz 2010. gadam. Šo sezonu viņš uzsāka" Matsumoto Yamaga" klubā Japānas trešajā līgā un paspēja aizvadīt 15 mačus. Japānas izlasē viņam no 2000. līdz 2005. gadam 40 spēlēs vieni gūti vārti.

Izmantotie resursi:
eurosport.yahoo.com