Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Bijušais "Daugavas" un "Dinaburg" treneris Gamula Krievijā iekļuvis rasisma skandālā

Agris Suveizda

Bijušais "Daugavas" un "Dinaburg" treneris Gamula Krievijā iekļuvis rasisma skandālā
Igors Gamula "Skonto" stadionā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Krievijas Premjerlīgas futbola kluba "Rostov" galvenais treneris Igors Gamula kluba mājaslapā publiski atvainojās par iepriekšējā preses konferencē sacīto, kas aizvainojis vienu no komandas tumšādainajiem spēlētājiem.

Piektdien "Rostov" savā laukumā uzvarēja "Ural" (1:0) un pārtrauca astoņu spēļu sēriju bez uzvarām. Pēc mača preses konferencē žurnālists uzdeva jautājumu, vai kamerūnieša Benuā Angbvā atrašanās tribīnēs varētu nozīmēt viņa atgriešanos komandā. Gamula sev ierastajā stilā jokojot attrieca, ka Rostovā jau tā esot seši melnie. Tāpat rezonansi izsauca Gamulas piezīme par pieciem savainotajiem krievu spēlētājiem, ka viņi laikam esot saslimuši ar Ebolas vīrusu.

"Ticiet, divu pēdējo nakšu laikā neesmu aizvēris ne aci," kluba mājaslapā tiek citēts Igors Gamula. "Pārdzīvoju par notikušo. Mūsu komandā nekas tāds turpmāk neatkārtosies. Visi esam viena ģimene, viens vesels. Esam komanda, kura šobrīd turnīra tabulā atrodas sarežģītā situācijā. Un, tikai apvienojoties, ir iespējams to labot. Par darbu, puiši!"

Interneta vietnē Kickoff.com parādījās informācija, ka Gamulas izteikumi esot aizvainojuši vienu komandas tumšādainajiem spēlētājiem Sijandu Kulū, kurš esot atteicies trenēties, kamēr nebūs šodien ticies ar kluba vadību. Dienvidafrikāņa aizsarga aģents ziņu aģentūrai Reuters apstiprināja šo faktu un sacīja, ka spēlētāju neapmierinot arī algu izmaksa, kas kavējoties jau četrus mēnešus. Šo divu notikumu dēļ Kulū ziemā varētu apsvērt aiziešanu no komandas.

Neskatoties uz baumām un aģenta vārdiem, "Rostov" viceprezidents Aleksandrs Šikunovs presē sacīja, ka incidents ir novērsts: "Gamula pirms treniņa savāca kopā visus futbolistus un paskaidroja, ka nekāda ļauna zemteksta viņa vārdos nebija. Visi viens otru saprata, un atvainošanās tika pieņemta. Konflikts ir beidzies. Visi spēlētāji trenējas un nekādu problēmu nav."

"Mūsu finansiālās problēmas ir kluba iekšējā lieta," Šikunovs turpināja. "Visi tekošie jautājumi tiek risināti un gadu pabeigsim normāli. Saruna ar Kulū notika, nekādas runas par to, ka viņš kaut kur taisītos prom, nebija. Viss ir beidzies."

54 gadus vecais Gamula, kurš vadījis gan Daugavpils "Daugavu", gan Daugavpils "Dinaburg", iepriekš strādāja Rostovas jaunatnes sistēmā, taču septembra beigās tika apstiprināts par lielās komandas galveno treneri. "Rostov", kas vēl Miodraga Božoviča vadībā Eiropas līgas "play-off" kārtā atzina "Trabzonspor" pārākumu (0:2, 0:0), šobrīd ar astoņiem punktiem 12 spēlēs Krievijas Premjerlīgā ieņem 14. vietu 16 komandu konkurencē.

Gamula par sešiem melnajiem un Ebolas vīrusu

Milāna interesējas par Gamulu

Gamulas izteikumu izlase

Izmantotie resursi:
Гамула принес извинения темнокожим легионерам...
Siyanda Xulu reportedly quits FC Rostov - News...
Конфликт между тренером ФК "Ростов" Гамулой и...
Кулу может уйти из "Ростова" из-за слов Гамулы...

  -1 [+] [-]

, 2014-11-03 22:51, pirms 10 gadiem

DD lāsts!

  +1 [+] [-]

, 2014-11-03 23:03, pirms 10 gadiem
Žēl, taču Latvijā 2007., 2008., 2009.gadā preses konferences tikpat kā nefilmēja.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-11-03 23:44, pirms 10 gadiem
Trakums, bet nu tā jau ir ar to padomju laiku domāšanu. Lajuks pēc tam, kad Ibe nāca klajā ar patiesību par DD, arī teica, ka melnādainos komandā vairs neņemšot. Tāds pats sasodīts rasists kā Gamula.

     [+] [-]

, 2014-11-04 00:15, pirms 10 gadiem
Jā, atceros, arī pie mums katrā presenē no viņa bira pērles. Ja cilvēka mute nav savienota ar smadzenēm, tad tā notiek. Vislabāk man patika, ka viņa tekstā par sešiem melnajiem nav bijis nekāda ļauna zemteksta! Tā ir problēmas risināšana krievu stilā!

     [+] [-]

, 2014-11-04 07:30, pirms 10 gadiem
Viņš no tiem kadriem,kuri pa priekšu runā un pēc tam domā.Tā mēdz būt

     [+] [-]

, 2014-11-04 10:11, pirms 10 gadiem
Pandora rakstīja: Jā, atceros, arī pie mums katrā presenē no viņa bira pērles. Ja cilvēka mute nav savienota ar smadzenēm, tad tā notiek. Vislabāk man patika, ka viņa tekstā par sešiem melnajiem nav bijis nekāda ļauna zemteksta! Tā ir problēmas risināšana krievu stilā!
Viņš nav krievs. Viņš ir ukrainis.

  +1 [+] [-]

, 2014-11-04 10:26, pirms 10 gadiem
da pilna Vidusjūra ar tiem melnajiem laimes meklētājiem
lielās mazās škipelēs peld lien bariem Eiropā pēc pabalstiem, strādāt negribas
ne par apkuri jāmaksā, pilni džungļi ar pārtiku, vēl maz